| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
IZBOLJŠANJE PROCESOV SKLADIŠČENJA V PODJETJU BETOMAX S.P.
Rok Šnajder, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu bomo predstavili skladiščenje kot pomembno logistično storitev, opisali bomo, kakšno je sodobno skladiščenje materiala, sodobno skladiščno logistiko, predstavili cilje, politiko in naloge skladiščenja. Prikazali bomo tudi smotrnost uporabe lokacij skladišč, kakšne vrste skladišč obstajajo v današnjem času ter predstavili njihovo delitev in prikazali notranjo ureditev ter opremo samega skladišča. V tretjem poglavju se bomo podrobneje dotaknili samih procesov skladiščenja, saj menimo, da je to ključni pojem v sami razlagi diplomskega dela. V četrtem, torej praktičnem delu diplomskega dela, bomo to osnovo, ki smo jo zapisali v predhodnih poglavjih, prenesli na konkreten primer podjetja Betomax Schenider, Marko Jeromel, s. p. Najprej bomo predstavili samo podjetje in kako poteka v njem skladiščenje ter s kakšnimi materiali podjetje posluje in s kakšnimi načini jih skladišči. Lotili pa se bomo tudi ključnega poglavja o skladiščnih procesih v podjetju ter predstavili probleme, ki nastajajo. Seznanili se bomo torej s problemi skladiščenja v podjetju in podali tudi ustrezne rešitve ter na ta način podjetju podali možnosti, ki bi lahko vplivale na boljše poslovanje.
Keywords: Skladiščenje, Skladiščni procesi, Skladiščne funkcije, Centralno skladišče, Skladiščenje v podjetju Betomax Schneider, Marko Jeromel, s. p.
Published: 10.12.2010; Views: 2234; Downloads: 662
.pdf Full text (2,62 MB)

3.
46 LET TEKMOVANJA ZA ZLATO LISICO
Maja Hren, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Slovenci se označujemo kot smučarski narod in smo bili eni prvih v tem delu Evrope, ki so uporabljali smuči. Naša zgodovina smučanja je bogata, Maribor pa je zaradi bližine Pohorja s smučanjem že od nekdaj tesno povezan. Tekmovanje za Zlato lisico je poleg pokala Vitranc in smučarskih skokov v Planici največje smučarsko tekmovanje v Sloveniji. Pridobitev tekmovanja za Zlato lisico je mestu prinesla razvoj, ne samo v največje slovensko smučišče, temveč tudi v sodobno evropsko mesto. Tekmovanje za svetovni pokal za ženske, tekmovanje za Zlato lisico je edinstveno tudi v svetovnem merilu, saj gre za najnižji cilj v svetovnem pokalu, tekma pa se pravzaprav odvija v samem mestu, in to jo zagotovo dela edinstveno. Tekmovalke, ki so v 46 letih tekmovanja gostovale v Mariboru, so si mesto zapomnile po prijaznih ljudeh in posebnostih, kot je vinska klet in bogat spremljevalni program tekmovanja. Žal je ena izmed značilnosti tekmovanja za Zlato lisico tudi nenehen boj z vremenom in snegom, kar je zagotovo davek najnižje ležečega cilja. S priljubljenostjo prireditve je rasla tudi priljubljenost smučanja, a vendar v prvih letih ni bilo pravih rezultatov domačih smučark. Skoraj vse do leta 1988, ko je Mateja Svet postala Zlata lisica, nimamo tekmovalk med prvo deseterico. Danes gledalci na Zlati lisici navijajo za našo najboljšo smučarko vseh časov – Tino Maze.
Keywords: diplomsko delo, Zlata lisica, svetovni pokal v alpskem smučanju, Pohorje, Dušan Senčar, Vreni Schneider
Published: 18.11.2011; Views: 1576; Downloads: 299
.pdf Full text (4,77 MB)

4.
AVTOMATIZACIJA STROJA ZA POLIRANJE ROBOV KAMNA
Davor Bevc, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je opisan celoten potek avtomatizacije stroja za poliranje robov, ki se uporablja v kamnoseštvu. Za potrebe domačega podjetja je bil stroj v celoti obnovljen in prilagojen zahtevam ter potrebam trga. Najpomembnejša je bila strojna obnova in dodajanje novih funkcij stroju. Izdelana je bila nova krmilna omarica, v kateri je nameščen programirljiv krmilnik znamke Schneider Electric. Zaradi pomembnosti prikaza hitrosti pomika tekočega traku je bil dodan tudi digitalni tahometer.
Keywords: Programirljivi logični krmilnik (PLK), poliranje, avtomatizacija, Schneider Electric – Twido
Published: 23.10.2015; Views: 800; Downloads: 102
.pdf Full text (3,26 MB)

Search done in 0.11 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica