| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 34
Na začetekNa prejšnjo stran1234Na naslednjo stranNa konec
1.
Uporaba knjižnjice React z React hooks ter React razrednimi komponentami : diplomsko delo
Klemen Plaznik, 2022, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu sta primerjani dve metodi razvijanja spletnih aplikacij v knjižnici React. Primerjana sta načina izdelovanja razrednih komponent in način izdelovanja komponent s funkcionalnostmi React hooks. Primerjave so izvedene s kriteriji hitrosti razvijanja, enostavnosti razvijanja in hitrosti izvajanja same komponente. Praktičen del vsebuje dve implementaciji enake spletne aplikacije – eno, narejeno s klasičnimi razrednimi komponentami, in drugo, narejeno s funkcionalnimi komponentami React hooks.
Ključne besede: ReactJS, React hooks, spletne tehnologije
Objavljeno v DKUM: 25.10.2022; Ogledov: 87; Prenosov: 9
.pdf Celotno besedilo (1,72 MB)

2.
Primerjava razvoja aplikacij med blazor, react in angular : diplomsko delo
Rok Tkalčič, 2022, diplomsko delo

Opis: Ogrodja za razvoj programske opreme so dandanes skoraj obvezna. Prinašajo različne rešitve, ki razvijalcem omogočajo razvoj celovitih in zanesljivih programskih rešitev. Danes poznamo veliko različnih programskih ogrodij z enakim namenom, ampak z drugačno alternativo. V diplomskem delu med seboj primerjamo tri ogrodja, ki nudijo v končni rešitvi enak rezultat, to so Angular, React in Blazor. Ta tri ogrodja so v delu natančno razdelana in med seboj primerjana na določenih točkah. V sklepu so povzeti rezultati in sklepne misli primerjav.
Ključne besede: Angular, React, Blazor, HTML, HTTP
Objavljeno v DKUM: 21.10.2022; Ogledov: 163; Prenosov: 21
.pdf Celotno besedilo (1,81 MB)

3.
Razvoj mobilne aplikacije "Hruski"
Bor Bogožalec, 2022, diplomsko delo

Opis: Prehrana je pomemben del vsakodnevnega življenja in vpliva na kvaliteto življenja ljudi. Na žalost veliko ljudi nima dovolj časa, ki bi ga posvetili temu delu življenja, kar vodi v slabe prehranske navade. Cilj diplomske naloge je razviti aplikacijo, ki bi uporabniku zožila izbor primernih receptov (glede na njegove želje, časovne in denarne omejitve ter prehranske zahteve) in bi ga na ta način spodbudila, da bo sam pripravil obroke ter tako izboljšal svoje prehranske navade in prihranil denar. Aplikacijo Hruski smo razvili v React Nativu in jo objavili na spletni strani Github. Aplikacija uporabniku omogoča hiter dostop do preprostih in cenovno ugodnih receptov, ki so predstavljeni na uporabniku razumljiv način, brez potrebe internetne povezave. Vsi recepti v aplikaciji Hruski so bili lastnoročno pripravljeni, zato so tudi vse uporabljene slike in količine sestavin realistične.
Ključne besede: Razvoj aplikacije, React Native, Javascript, Redux, prehrana, recepti
Objavljeno v DKUM: 21.10.2022; Ogledov: 102; Prenosov: 21
.pdf Celotno besedilo (2,77 MB)
Gradivo ima več datotek! Več...

4.
Razširitev brskalnika s sistemom priporočanja v Pythonu : diplomsko delo
Aljaž Herzog, 2022, diplomsko delo

Opis: Namen diplomskega dela je bil razviti razširitev za brskalnik s sistemom priporočanja. Razširitev zbira uporabnikove oglede računalniških komponent in mu s pomočjo strojnega učenja priporoča podobne komponente. Informacije o komponentah smo pridobili s slovenskih spletnih strani in se shranjujejo v bazo podatkov. Uporabnik lahko ureja svoje komponente in išče druge izdelke v bazi z več kot 2.700 vnosi. Primerja lahko cene izdelka iz drugih spletnih trgovin in izbere najcenejšega. Rezultati, ki smo jih dobili pri testiranju kažejo, da so priporočila odvisna od: proizvajalca, števila podatkov o izdelku in števila vnosov posameznih vrst izdelka v bazo podatkov.
Ključne besede: React, Flask, strojno učenje, priporočilni sistem
Objavljeno v DKUM: 21.10.2022; Ogledov: 82; Prenosov: 15
.pdf Celotno besedilo (2,08 MB)

5.
Generiranje poročnih spletnih strani s pomočjo ogrodja Next.js : diplomsko delo
Mateja Žvegler, 2022, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo prikazuje uporabo ogrodja Next.js, knjižnice React in podatkovne baze MongoDB pri razvoju spletne aplikacije za pomoč pri načrtovanju porok. V prvem delu so predstavljene vse uporabljene tehnologije in njihove značilnosti, v drugem, praktičnem delu je opisan in dokumentiran potek razvoja aplikacije in najpomembnejših funkcionalnosti, v zadnjem delu pa je predstavljen grafični vmesnik spletne aplikacije.
Ključne besede: ogrodje Next.js, poročna spletna stran, React, MongoDB
Objavljeno v DKUM: 21.10.2022; Ogledov: 118; Prenosov: 42
.pdf Celotno besedilo (2,65 MB)

6.
Razvoj spletne aplikacije Čebelarjev pomočnik z uporabo knjižnice Lodash : diplomsko delo
Nejc Pezdevšek, 2022, diplomsko delo

Opis: Čebelarji si stanje čebelje družine v panjih in čebelnjakih zapisujejo na različne načine. Nekateri uporabljajo zvezke, drugi posebne kartončke, tretji si podatke zapisujejo kar na list papirja. Naprednejši podatke vpisujejo v Excelove tabele. Glede na navedeno obstoječe stanje smo razvili spletno aplikacijo Čebelarjev pomočnik, ki čebelarju olajša evidentiranje stanja v čebeljih družinah. Dizajn spletne aplikacije je prilagojen za mobilne naprave. Pri izdelavi aplikacije smo si pomagali z orodjem React.js, s katerim smo razvili čelni del aplikacije, podatke smo hranili v Redux skladišču in podatkovni bazi MySQL. API smo izdelali z Express.js, za robustnost kode pa je poskrbela knjižnica Lodash.
Ključne besede: Čebelarjev pomočnik, React.js, Lodash, Express.js, SPA
Objavljeno v DKUM: 21.10.2022; Ogledov: 89; Prenosov: 21
.pdf Celotno besedilo (1,83 MB)

7.
Povečanje uporabniške izkušnje z vidika združevanja različnih podatkovnih virov v enotno spletno storitev : diplomsko delo
Tomaž Nareks, 2022, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo raziskovali o načinu združevanja različnih podatkovnih virov v enotno spletno storitev. V ospredju raziskovanja je bil razvoj spletne storitve, ki bi vso podatkovno razdrobljenost združila na enem mestu. Razvoj spletne storitve nam je omogočil programski jezik C#, ki omogoča gradnjo REST arhitekture, in uporaba knjižnice Dapper za komuniciranje s podatkovnim virom na osnovi Microsoft SQL jezika. Ustvarjeno spletno storitev smo koristili na spletnem portalu z uporabo React knjižnic.
Ključne besede: Spletne storitve, C#, React, JWT
Objavljeno v DKUM: 21.10.2022; Ogledov: 133; Prenosov: 13
.pdf Celotno besedilo (1,82 MB)

8.
Razvoj spletne platforme za izvajanje spletnih tečajev : magistrsko delo
Tjaša Tišler, 2022, magistrsko delo

Opis: V magistrskem delu smo raziskali nekaj obstoječih spletnih platform, ki jih trenutno uporabljajo določeni spletni tečaji. Na podlagi raziskave teh rešitev smo tvorili seznam želenih funkcionalnosti, ki naj bi jih univerzalna platforma za izvajanje spletnih tečajev imela. Na osnovi teh funkcionalnosti smo nato razvili svojo platformo za izvajanje spletnih tečajev, opisali njeno implementacijo in predstavili njeno delovanje.
Ključne besede: spletna platforma, spletni tečaji, React, spletni razvoj
Objavljeno v DKUM: 21.10.2022; Ogledov: 82; Prenosov: 14
.pdf Celotno besedilo (8,00 MB)

9.
Razvoj spletne strani web 3.0 za kovanje digitalnih kovancev NFT : diplomsko delo
Kristijan Grizhev, 2022, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je razložen postopek izdelave spletne aplikacije za kovanje NFT. Namen diplomske naloge je prikazati eno od številnih možnosti uporabe nove tehnologije NFT. Prikazuje postopek ustvarjanja osebne umetniške zbirke NFT in omogočanje uporabnikom, da iz te zbirke s pomočjo spletne aplikacije, ki smo jo prav tako ustvarili, kujejo NFT. Diplomska naloga obravnava tudi vse tehnologije in orodja, ki jih potrebujemo za izdelavo spletnega mesta za kovanje NFT.
Ključne besede: nezamenljivi žetoni, web 3.0, react, firebase, kovanje digitalnih kovancev, NFT
Objavljeno v DKUM: 21.10.2022; Ogledov: 67; Prenosov: 20
.pdf Celotno besedilo (13,16 MB)

10.
Prednosti brezobličnih sistemov za upravljanje z vsebinami : diplomsko delo
Nejc Hauptman, 2022, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo podrobneje predstavili različne sisteme in tehnike upravljanja vsebine. Podrobneje smo opisali in primerjali vodilne predstavnike različnih tipov CMS sistemov ter kakšne prednosti in slabosti ponujajo. Raziskali in analizirali smo arhitekturne pristope tradicionalnih in brezobličnih sistemov za upravljanje z vsebino in opredelili omejitve, ki jih prinašajo. Cilj diplomske naloge je izdelati spletno aplikacijo s pomočjo knjižnice React.js in brezobličnega CMS sistema – Strapi, ki temelji na tehnologiji Node.js v kombinaciji z dokumentno podatkovno bazo MongoDB.
Ključne besede: CMS, brezoblični sistemi za upravljanje vsebine, informacijska rešitev, Strapi, React.js
Objavljeno v DKUM: 20.10.2022; Ogledov: 122; Prenosov: 24
.pdf Celotno besedilo (1,75 MB)

Iskanje izvedeno v 0.18 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici