| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
VZPOSTAVLJANJE ZVEZE Z UPORABO VMESNIKA PARLAY X
Robi Zidar, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: Diplomsko delo predstavlja razvoj pripomočka, ki omogoča zaporedno proženje več sočasnih klicev. Delo vsebuje teoretično ozadje tehnologij, opis orodij, potek razvoja pripomočka ter končni rezultat. Aplikacija je napisana v programskem jeziku JavaFX ter Java, ki s pomočjo standariziranega vmesnika Parlay X dostopa do telekomunikacijskega omrežja. Za pisanje programske kode je uporabljeno razvojno okolje NetBeans IDE 6.9.1.
Keywords: telekomunikacijske storitve, pripomoček, JavaFX, Java, vmesnik Parlay X
Published in DKUM: 31.01.2012; Views: 1920; Downloads: 110
.pdf Full text (3,56 MB)

2.
UPORABA PARLAY X VMESNIKA ZA VZPOSTAVLJANJE KONFERENČNIH ZVEZ
Daniel Pahič, 2010, bachelor thesis/paper

Abstract: V zadnjih letih je prišlo do prepleta med telekomunikacijskimi in internetnimi omrežji. Produkt tega so storitveno pestra omrežja, ki ponujajo možnosti za razvoj novih konvergenčnih storitev. Ena izmed takšnih storitev je vzpostavitev konferenčne zveze s pomočjo tretje osebe. Diplomsko delo predstavlja korake razvoja aplikacije za vzpostavljanje konferenčnih zvez. Delo opisuje vse faze razvoja, od analize orodij in tehnologij do opisa končnega produkta. Rezultat dela je aplikacija, napisana v programskem jeziku JavaFX, ki izkorišča storitve vmesnika Parlay X, standardiziranega vmesnika za dostop do funkcionalnosti telekomunikacijskih omrežij.
Keywords: telekomunikacijska omrežja, konferenčna zveza, Parlay X, JavaFX
Published in DKUM: 06.12.2010; Views: 2042; Downloads: 145
.pdf Full text (1,21 MB)

3.
RAZVOJ SISTEMA ZA OBVEŠČANJE VELIKEGA ŠTEVILA UPORABNIKOV TELEKOMUNIKACIJSKIH OMREŽIJ
Marko Lubej, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Omrežja fiksne telefonije, podatkovna omrežja, omrežja mobilne telefonije in internet danes niso več samostojni in neodvisni ločeni sistemi, temveč se povezujejo in zlivajo v vedno bolj prepleteno in storitveno pestro platformo, ki odpira priložnosti za razvoj novih - konvergenčnih storitev. Diplomsko delo predstavlja vse korake razvoja ene izmed takšnih konvergenčnih storitev, sistema za obveščanje velikega števila uporabnikov telekomunikacijskih omrežij, ki izkorišča zmožnosti sodobnih omrežij. Delo opisuje vse faze razvoja, od analize omrežij naslednje generacije in njihovih elementov ter informacijskih tehnologij, ki omogočajo implementacijo samih storitev, do analize konkretnega problema in načrtovanja rešitve. Rezultat dela je sistem, napisan v programskem jeziku Java, ki teče na operacijskem sistemu Windows in v veliki meri izkorišča storitve vmesnika Parlay X, standardiziranega vmesnika za dostop do funkcionalnosti telekomunikacijskih omrežij. Sistem je sestavljen iz dveh delov, prvi del je spletni grafični uporabniški vmesnik, ki omogoča manipulacijo nad podatki v podatkovni bazi, drugi del pa aplikacija, katera samodejno izvaja telefonske klice in s tem opravlja funkcijo obveščanja uporabnikov telekomunikacijskih omrežij.
Keywords: telekomunikacije, storitve v telekomunikacijah, omrežja naslednje generacije, VoiceXML, Parlay X, interaktivni glasovni odzivnik, aplikacijski strežnik, klicni strežnik, VoIP
Published in DKUM: 20.07.2009; Views: 2648; Downloads: 209
.pdf Full text (3,77 MB)

Search done in 2.81 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica