| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 27
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
OLAP ANALIZA V ŠOLSKEM INFORMACIJSKEM SISTEMU
Žiga Jelen, 2009, diplomsko delo

Opis: Vsak dan se srečujemo z ogromno količino podatkov. Samo shranjevanje podatkov pa za uporabnike ne predstavlja nobene dodane vrednosti. Te podatke je potrebno analizirati in spraviti v smiselna poročila. Tematika diplomske naloge je uvajanje OLAP tehnologije v šolski informacijski sistem. Ravno ta tehnologija pa nam omogoča analizirati podatke in iz njih pridobiti dodatno vrednost. S tem bomo predstavili sam postopek modeliranja podatkovnega skladišča in postavitev tega na strežniku. Na primerih bomo predstavili ETL procese in težave, ki nastanejo pri teh transformacijah. Predstavili bomo tudi gradnjo OLAP kocke in njeno uporabo v MS Excelu. Cilj diplomske naloge je na resničnem projektu predstaviti proces uvajanja OLAP-a.
Ključne besede: OLAP, dimenzijsko modeliranje, ETL, podatkovno skladišče, izkopavanje podatkov
Objavljeno: 14.10.2009; Ogledov: 2387; Prenosov: 280
.pdf Celotno besedilo (2,15 MB)

8.
SISTEM POSLOVNEGA OBVEŠČANJA V MARIBORSKI LIVARNI MARIBOR
Simona Korent, 2009, diplomsko delo

Opis: Pomembnost informacij v poslovnem svetu neprestano narašča. Odločanje je mogoče le na podlagi pravilnih in kakovostnih informacijah. Podjetja želijo z uvajanjem sistemov poslovnega obveščanja zapolniti vrzel pridobivanja in prikazovanja podatkov. Diplomsko delo predstavlja opis sistema poslovnega obveščanja v podjetju MLM. Z opredelitvijo osnovnih pojmov, sem želela predstaviti celostni obseg sistema poslovnega obveščanja. Podrobneje sem opisala OLAP tehnologijo. Podala sem splošne ugotovitve, ki sem jih spoznala tekom uvedbe in uporabe sistema.
Ključne besede: Sistem poslovnega obveščanja, Cognos, odločitveni proces, Podatkovno skladišče, ERP, informacija, Mariborska livarna Maribor, MLM, OLTP, OLAP
Objavljeno: 20.05.2010; Ogledov: 1704; Prenosov: 130
.pdf Celotno besedilo (1,49 MB)

9.
MOŽNOST VPELJAVE POSLOVNE INTELIGENCE V PODJETJU MIK d.o.o.
Boštjan Kolenc, 2009, diplomsko delo

Opis: Obdobje hitrega tehnološkega razvoja je prineslo informatizacijo poslovnih in proizvodnih procesov. Z namenom zagotavljanja konkurenčnosti in trajnostnega razvoja lahko najvarnejše ključne poteze oziroma odločitve sprejemajo organizacije, ki imajo v svojo strukturo vpeta orodja za sprotno analiziranje in odločanje, ter zagotovljeno potrebno stopnjo avtomatizacije procesov. Le-ta je nujno potreben temelj za merljivost posameznih faz procesov in zagotavljanje natančnih vhodnih podatkov s katerimi lahko organizacije operirajo. Diplomsko delo opisuje proizvodni proces podjetja Mik d.o.o., vodenje proizvodnje in priprave dela v podjetju in kaj je poslovna inteligenca ter kateri so njeni gradniki.
Ključne besede: sistemi vodenja, informacijska infrastruktura, poslovna inteligenca, OLAP, podatkovno skladišče, podatkovno rudarjenje.
Objavljeno: 10.03.2010; Ogledov: 2464; Prenosov: 261
.pdf Celotno besedilo (5,93 MB)

10.
PRODAJNA KOCKA ZALOŽBE ROKUS KLETT
Petra Prelog, 2010, delo diplomskega seminarja/zaključno seminarsko delo/naloga

Opis: V diplomskem seminarju smo opisali problem izdelave prodajnih analiz v našem podjetju in poiskali rešitev le-tega. V turbulentem poslovnem okolju je konkurenčna prednost razpolaganje s kvalitetnimi in relevantnimi informacijami, ki so podlaga za pravilne odločitve. Orodja za poslovno poročanje so primerna za zagotavljanje teh zahtev. Pregledali smo ponudbo orodij za poslovno poročanje in pregledali primernost le-teh. Analizirali smo stanje orodij za poslovno poročanje v podjetju in ugotavljali primernost za reševanje naših problemov v povezavi z analizami. V nalogi smo ugotovili, da je za naše podjetje najprimernejša izbira uvedba orodja OLAP. Z njim bo podjetje prišlo do kvalitetnih analiz, ki bodo izdelana veliko hitreje in ne bodo ovirala delovanja informacijskega sistema ter njegovih uporabnikov.
Ključne besede: poslovno poročanje, orodja za poslovno poročanje, orodja OLAP, OLAP kocka, nadzorna plošča, poslovna poročila.
Objavljeno: 15.11.2010; Ogledov: 1487; Prenosov: 137
.pdf Celotno besedilo (717,63 KB)

Iskanje izvedeno v 0.16 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici