| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
NAČRTOVANJE IN IZVEDBA REGULATORJA PID S PROGRAMIRLJIVIMI KRMILNIKI SIEMENS
Sašo Tomažič, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi so predstavljeni analogni in digitalni regulatorji. Predstavljena je strojna in programska oprema krmilnikov Siemens serije S7-300 in S7-1500, natančneje sta predstavljena krmilnika S7-314 IFM in S7-1516-3 PN/DP, za katera so izvedene meritve hitrosti delovanja. V programskem jeziku Step 7 je za oba krmilnika napisana programska koda digitalnega PID regulatorja. Za preizkus delovanja izdelanih regulatorjev smo uporabili univerzalni simulator dinamičnih sistemov. Univerzalni simulator omogoča simulacijo prenosnih funkcij izbrane stopnje in izbranih parametrov. Narejen je na osnovi PC-ja in vhodno/izhodnega vmesnika MyDAQ s programsko opremo LabView.
Keywords: Pomnilniško programirljivi krmilnik, PID regulator, Siemens S7-300, Siemens S7-1500, Siemens SIMATIC Manager, Siemens TIA Portal, NI MyDAQ, Labview
Published: 07.07.2016; Views: 2571; Downloads: 317
.pdf Full text (3,02 MB)

2.
UPORABA VHODNO-IZHODNEGA VMESNIKA NI MYDAQ ZA ANALIZO DINAMIČNIH SISTEMOV
Mitja Klokočovnik, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V zadnjem času se na področju regulacij in avtomatizacije vpeljujejo orodja za preizkušanje regulacijskih sistemov. Na ta način lahko industrijske aplikacije razvijamo dosti hitreje in enostavneje. Vhodno-izhodni vmesnik NI myDAQ je le eno izmed orodij, s katerim si lahko pri takšnih sistemih pomagamo. Vmesnik smo priključili na prenosni računalnik in izvajali preizkuse s pomočjo programskih okolij NI ELVIS, Matlab in LabVIEW. S pomočjo vhodno-izhodnega vmesnika lahko na enostaven način izvajamo analizo in regulacijo dinamičnih sistemov. Tako lahko inženirji prihranijo veliko časa pri načrtovanju in izvedbi regulacijskih sistemov. NI myDAQ je primeren za poučevanje študentov elektrotehnike.
Keywords: NI myDAQ, vhodno-izhodni vmesnik, regulacijski sistemi, dinamika sistemov
Published: 14.10.2015; Views: 779; Downloads: 71
.pdf Full text (1,74 MB)

3.
LABVIEW MERILNIK RAZDALJE IN HITROSTI Z OBDELAVO ULTRAZVOČNIH SIGNALOV
Miha Seidl, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga opisuje zasnovo in izdelavo ultrazvočnega merilnika razdalje in hitrosti s posebej izdelanim ultrazvočnim modulom na osnovi modifikacij elektronskih vezij vezav ultrazvočnega modula SRF04 podjetja Devantech in vezave podane v skripti Ultrasonic sensor application manual podjetja Murata. Vezava je izdelana iz neprogramirljivih integriranih vezij, za katere je posebej naveden opis. Opisana je tudi izdelava programskega dela merilnika z uporabo kartice NI myDAQ za povezavo ultrazvočnega modula in PC računalnika. Programski del je bil izdelan v programskem okolju LabVIEW podjetja National Instruments.
Keywords: ultrazvočni modul, ultrazvočni pretvornik, program LabVIEW, NI myDAQ, sonar.
Published: 07.10.2013; Views: 1182; Downloads: 155
.pdf Full text (4,88 MB)

Search done in 0.07 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica