| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
PRIMERJAVA MERILNIH NEGOTOVOSTI UPOROVNIH MOSTIČNIH METOD V PRIMERU RAZTEZKOV IN UPOGIBOV
Iztok Verbošt, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: Merjenja raztezkov in upogibov so pomembno področje merilne tehnike tako s tehnološkega kot tudi varnostnega stališča, saj nas lahko pravočasno opozorijo na morebitno dotrajanost materiala in tako preprečijo morebitne neželene posledice. Zaradi tega je pomembna tudi merilna negotovost uporovnih mostičnih metod in stopnja zanesljivosti samih meritev. Zaradi pogoste uporabe mostičnih vezij v kombinaciji z instrumentacijskimi ojačevalniki smo si zadali cilj, da določimo merilno negotovost takšnega merilnega sistema v primeru merjenja deformacij. Preizkusili smo sedem standardnih mostičnih vezij, ki so enakovredno potrjena s strani proizvajalcev National Instruments in Hawlett-Packard, v kombinaciji z instrumentacijskim ojačevalnikom v čipu TI INA 128. Mostična vezja v kombinaciji z merilnim ojačevalnikom imajo različno stopnjo merilne negotovosti, ki je predstavljena v diplomski nalogi.
Keywords: merilni listič, mostično vezje, deformacija, instrumentacijski ojačevalnik, Multisim, merilna negotovost
Published: 03.10.2011; Views: 1727; Downloads: 293
.pdf Full text (3,34 MB)

3.
PREIZKUŠANJE ELEKTRONSKEGA VEZJA OB UPORABI NI ELVIS II
Peter Tratnjek, 2012, undergraduate thesis

Abstract: NI ELVIS II je orodje za hitro in učinkovito simuliranje elektronskih vezij, ki je bilo razvito predvsem za izobraževanje. Glavne prednosti, ki jih ponuja uporabniku, kot so združenost dvanajstih najpogosteje uporabljenih instrumentov, njegova majhnost, cenovna dosegljivost in enostavna povezljivost z osebnim računalnikom, mu za zdaj zagotavljajo glavno mesto na trgu in brezkonkurenčnost. Diplomska naloga se lahko uporablja kot uporabniška navodila za delo z NI ELVIS-om II. V delu je s pomočjo NI MULTISIMA in NI ULTIBOARDA prikazan tudi postopek izdelave tiskanega vezja.
Keywords: NI ELVIS II, Ultiboard, Multisim, izdelek, razvoj novega izdelka, SWOT analiza
Published: 02.07.2012; Views: 1116; Downloads: 90
.pdf Full text (9,29 MB)

4.
VISOKO KAKOVOSTNI OJAČEVALNI MERILNI MODUL USB
David Jug, 2014, master's thesis

Abstract: Namen dela je bil izdelati merilni DAQ modul z vgrajenim ojačevalnikom ob upoštevanju smernic za zmanjšanje motenj v okviru elektromagnetne združljivosti (EMC). V sklopu prototipnega modula so bili v ospredju obravnavani instrumentacijski ojačevalnik INA128, grafični uporabniški vmesnik LabVIEW™ ter načrtovanje tiskanega vezja (PCB) z orodjem Multisim™/Ultiboard™. Namen izdelave prototipnega modula je merjenje zelo šibkih signalov, katere je mogoče ojačiti do 20000 krat. Pri izdelavi so bile upoštevane smernice za doseganje EMC, v sklopu katerih je bila izdelana t.i. Faraday-eva kletka. Predstavljeni so eksperimentalni rezultati in karakteristike prototipnega modula v primerjavi z modulom NI USB-6008. V sklopu konstruiranja in izdelave ohišja, katerega namen je predvsem zaščitne, rokovalne in estetske narave prototipnega modula, so podane nekatere smernice za konstruiranje izdelkov iz umetnih mas. Predstavljeni so SolidWorks™ CAD modeli ohišij in izdelan fizični model ohišja.
Keywords: EMC, ojačevalni DAQ modul, instrumentacijski ojačevalnik, PCB, Labview, Multisim, Ultiboard, SolidWorks, ohišje, RPT, SLS
Published: 14.02.2014; Views: 1063; Downloads: 126
.pdf Full text (4,56 MB)

5.
Ojačevalnik zelo majhnih merilnih signalov
Matej Gams, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga obravnava snovanje in izgradnjo operacijskega ojačevalnika s spremenljivim ojačenjem, ki seže vse do vrednosti 10,000. Ojačevalnik je namenjen merjenju zelo šibkih signalov. V začetku sta predstavljena delovanje in opis operacijskih ojačevalnikov, v nadaljevanju pa sta predstavljena opis in delo s programskima opremama Multisim in Ultiboard. Na koncu je predstavljen potek izgradnje omenjenega operacijskega ojačevalnika
Keywords: Operacijski ojačevalnik, Multisim, Ultiboard, izdelava tiskanih vezij
Published: 04.09.2019; Views: 144; Downloads: 18
.pdf Full text (3,73 MB)

Search done in 0.06 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica