| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 11
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
Planiranje in spremljanje proizvodnega procesa izdelave orodij v orodjarni podjetja talum d.d.
Gregor Cafuta, 2020, master's thesis

Abstract: Planiranje, spremljanje in nadzor proizvodnje so eni izmed ključnih procesov, ki potekajo znotraj vsakega uspešnega podjetja. V magistrskem delu smo se osredotočili na izboljšanje obstoječega stanja v Orodjarni podjetja Talum d.d. V teoretičnem delu magistrskega dela predstavljamo podjetje, programska okolja, črtne kode in teoretična ozadja planiranja, vodenja ter nadzora proizvodnje. Empirični del magistrskega dela pa sestoji iz predstavitve planiranja v programskem okolju Microsoft Project in vseh narejenih izboljšav, ki smo jih izvedli v podjetju.
Keywords: Planiranje proizvodnje, spremljanje proizvodnje, nadzor proizvodnje, Microsoft Project, Infor LN, QR koda
Published: 11.01.2021; Views: 144; Downloads: 0

2.
Upravljanje projekta selitve in avtomatizacije skladišča v podjetju X
Aleš Krumpak, 2018, master's thesis

Abstract: Magistrska naloga prikazuje kako voditi projekte, na podlagi projekta izvedenega v praksi. V teoretičnem delu so predstavljene osnove o vodenju projektov. Sledi praktični del, kjer je prikazana izdelava zagonskega elaborata projekta, vključno s terminskim planom izdelanim v programskem paketu Microsoft Project in primerjava dejanskega poteka projekta, v primerjavi s potekom v zagonskem elaboratu. Rezultati kažejo, da je mogoče projekt uspešno izvesti tudi brez izdelave zagonskega elaborata, vendar je vodenje projektov na ta način manj učinkovito. Na podlagi zagonskega elaborata lahko ocenimo tudi ekonomsko upravičenost izvedbe projekta.
Keywords: vodenje projektov, zagonski elaborat, terminski plan, Microsoft Project
Published: 17.04.2018; Views: 820; Downloads: 167
.pdf Full text (2,22 MB)

3.
Vodenje projekta skozi ms project v v podjetju rls merilna tehnika d.o.o.
Aleksandra Logar, 2017, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu smo predstavili proces vodenja projektov v razvojno proizvodnem podjetju RLS merilna tehnika d.o.o., ki je v zadnjih štirih letih v namen vzpostavitve funkcionalnega in informacijsko podprtega procesa odprlo nov oddelek Projektne pisarne, uvedlo elektronsko vodenje projektov z uporabo programskega orodja Microsoft Project ter je bilo zaradi večletne rasti poslovanja in širitve podjetja v zadnjem obdobju v obsežni fazi reorganizacije. Poenoteno vodenje projektov in obdelava podatkov vezanih na ta podporni proces vplivata na več vidikov poslovanja in delo preostalih oddelkov v podjetju, zato je le-to ključnega pomena za podjetje, ki daje velik poudarek razvoju novih kataloških izdelkov, lastnih testnih in proizvodnih naprav ter izdelkov po meri kupca. Projektna pisarna zato nenehno stremi k izboljšavam trenutnega procesa in nadgradnji sistema, kar je opisano v sklepnem delu diplomske naloge in bi z uvedenimi dopolnitvami še dodatno izboljšalo projektno kulturo v podjetju.
Keywords: vodenje projektov, projektna pisarna, razvoj, Microsoft Project, informatizacija
Published: 28.08.2017; Views: 824; Downloads: 140
.pdf Full text (1,28 MB)

4.
Analiza orodij za izdelavo projektnega plana
Jure Kotnik, 2017, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo predstavili orodja za upravljanje s projektnim planom. Poudarili smo plačljivo različico ter jo primerjali z najpogosteje uporabljenimi prostodostopnimi orodji. V nalogi je podrobneje predstavljeno plačljivo orodje Microsoft Project 2016 in prostodostopno Bitrix24. V nalogi je predstavljen tudi projekt, katerega plan smo izdelali v obeh predstavljenih rešitvah. Na kratko so predstavljena tudi druga prostodostopna orodja.
Keywords: Microsoft Project 2016, Bitrix24, projektni plan, projekt.
Published: 21.04.2017; Views: 1272; Downloads: 157
.pdf Full text (2,07 MB)

5.
PROJEKT ORGANIZACIJE POROK
Daniel Prelog, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: Z izdelavo projekta ORGANIZACIJA POROK v programu MS Project in mrežnim planiranjem aktivnosti smo organiziranje dogodkov poenostavili in naredili veliko bolj pregledno, kot je bilo to do sedaj. Program nam omogoča vse ključne informacije na enem mestu in ob vsakem trenutku. Zraven preglednosti pa nam ta izboljšava ponuja tudi rešitev glede analiz, sprotno spremljanje stroškov in odpravo papirne dokumentacije.
Keywords: projektno delo, organizacija porok, Microsoft Project
Published: 04.10.2016; Views: 726; Downloads: 174
.pdf Full text (1,48 MB)

6.
VODENJE PROJEKTOV V PODJETJU ZA PRODAJO GRADBENE MEHANIZACIJE
Denis Curk, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: Zahteve kupcev po celovitih in individualno prilagojenih rešitvah zahtevajo od podjetij, ki na trgu konkurirajo, večjo prilagodljivost in s tem nove načine dela. Projektni pristop je eno od orodij, ki v tem okolju lahko nudi konkurenčno prednost. Uvajanje formaliziranega načina projektnega dela prinaša v poslovanje podjetja več nadzora in zanesljivosti glede doseganja zahtev trga. V diplomskem delu je opisan predlog modela projektnega pristopa za lastniško povezano skupino podjetij, ki se ukvarjajo s prodajo in servisom gradbene mehanizacije, delovnih priključkov, energijskih in pogonskih sistemov in različnih sistemov za vodenje in nadzor strojev. Predlog vsebuje definicijo projekta, projektno klasifikacijo in procedure za izvedbo vsakega od navedenih tipov projektov. Predlog prav tako vsebuje opis podporne informacijske infrastrukture in predvidene stroške implementacije.
Keywords: razvrščanje projektov, projektno delo, projektna navodila, Microsoft Project
Published: 29.06.2016; Views: 768; Downloads: 58
.pdf Full text (2,74 MB)

7.
8.
IZBOLJŠAVA PRIPRAVE IN IZVEDBE POTOVANJA ZA VELIKE SKUPINE TURISTOV
Primož Kadunc, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Osnovni problem je doseganje čim bolj kvalitetne izvedbe projekta, potovanja za velike skupine turistov, tako kot je bilo zamišljeno ob pripravi projekta. Veliko osebja mora v zelo kratkem času izvesti veliko število nalog. Problem je preobremenjenost in velika možnost, da pride do napak. S pomočjo intervjujev, izkušenj iz prakse, teoretične podlage in izdelanim projektom v Microsoft Project-u smo izdelali posnetek stanja, kritično analizo trenutnega stanja in določili konkretne rešitve in izboljšave. Eden izmed najpomembnejših organizacijskih ukrepov za izboljšavo trenutnega stanja projekta je uvedba vodij vodnikov, ki so hkrati tudi vodniki. Vodje vodnikov smo uvedli, da bi prevzeli del koordinatorjevih nalog. Koordinatorji so s tem bolj razbremenjeni, vodje vodnikov pa lahko določene naloge zaradi neposrednega stika z vodniki in gosti opravijo še bolje, kot jih je lahko koordinator.
Keywords: Kvalitetna priprava potovanja/projekta, kvalitetna izvedba potovanja/projekta, velika skupina turistov, Microsoft Project
Published: 17.07.2013; Views: 1092; Downloads: 109
.pdf Full text (894,89 KB)

9.
Optimizacija projektov s pomočjo računalniškega programa MS Project : diplomsko delo
Mojca Srša, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Afriška basen pravi: »Ko se gazele prebudijo, morajo hitro teči, da ne bi postale plen lačnih zveri. Prav tako morajo levi teči zelo hitro, da ne bi ostali lačni. Ne glede na to, kaj smo, levi ali gazele, moramo hitro teči, da bi preživeli.« Način vodenja in organizacije projektov je v današnjem času zelo pomemben, saj sta moč in vpliv konkurence vedno večja. Možnosti, kako projekt izvesti najbolj optimalno, je veliko. Te smo poiskali v strokovni literaturi, svoje ugotovitve pa poskušali prenesti v prakso. Diplomsko delo obravnava optimizacijo projekta v podjetju Geoplus, d. o. o., z računalniškim programom Microsoft Project. Osredotočili smo se na stroške in dejavnike, ki jih povzročajo. Te smo poskušali postaviti v takšno ravnovesje, da bi predstavljali najoptimalnejši rezultat in učinek.
Keywords: optimizacija projektov, Microsoft project, stroški, dobiček
Published: 04.11.2010; Views: 3130; Downloads: 356
.pdf Full text (3,45 MB)

10.
AVTOMATIZACIJA PROJEKTNIH ANALIZ
Bojan Kvas, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo predstavili načrtovanje s pomočjo orodja Microsoft Project in kako iz podatkov planiranja izdelati različne analize, s pomočjo katerih lahko hitro in učinkovito ugotovimo ali je projekt bil dobro planiran in če je le-ta donosen oz. je pred planiranim urnikom ali za njim. Planiramo lahko v več izhodiščih, pri čemer za vsako izhodišče točno vidimo, kakšno je stanje glede na načrtovane in dejanske vrednosti. Analize nam pomagajo hitro in učinkovito ugotoviti katere naloge nam delajo največje težave in tako vodijo projekt v izgubo oz. nam pokažejo kateri delavci ne izpolnjujejo svojih obveznosti, nalog. Tako lahko pravočasno ukrepamo in projekt rešimo pred morebitnimi problemi.
Keywords: projektno načrtovanje, Microsoft Project, analize, projektno vodenje
Published: 07.05.2010; Views: 1370; Downloads: 145
.pdf Full text (2,86 MB)

Search done in 0.31 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica