| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Razvoj aplikacije "Slovenska književnost"
Erik Horvat, 2017, undergraduate thesis

Abstract: V današnjem času so pametni telefoni zelo popularna izbira tehnologije. S tem narašča tudi povpraševanje po novih ter izvirnih mobilnih aplikacijah. Naš cilj je bil razviti mobilno aplikacijo s tematiko »Slovenska književnost« in povezati stari svet z modernim. Na kratko smo povedali nekaj o programskem jeziku in orodjih, ki smo jih uporabili pri reševanju problema. V nadaljevanju smo opisali razvoj mobilne aplikacije Meteor in nadzorne plošče – zaledne aplikacije za upravljanje s podatkovnimi viri mobilne aplikacije – ter predstavili funkcionalnosti v primerjavi s starejšo aplikacijo Android. V sklepu smo povzeli celotni razvoj in navedli možne izboljšave v aplikaciji.
Keywords: Android, Meteor, Slovenska književnost
Published in DKUM: 24.10.2017; Views: 967; Downloads: 92
.pdf Full text (2,39 MB)

2.
Kako učenci razrednega pouka razumejo pojav zvezdni utrinek
Sonja Tamše, 2017, master's thesis

Abstract: Namen magistrska dela je raziskati, kako učenci prekmurskih šol v prvem in drugem vzgojno izobraževalnem obdobju razumejo pojem zvezdni utrinek oziroma meteor. Meteorji so eni izmed najzanimivejših pojavov, ki jih lahko opazujemo na nebu samo s prostim očesom, kar lahko deluje tudi zelo motivacijsko. Naloga je razdeljena na teoretični in empirični del. V prvem delu so predstavljeni: sončni sistem, utrinki oz. meteorji ter razvitost astronomije v prekmurski regiji. V empiričnem delu je predstavljena metodologija dela ter rezultati in analiza anketnega vprašalnika, kjer nas je zanimalo, kakšno vlogo imajo leta pri opazovanju neba ter ali obstajajo razlike med poznavanjem pojma pri starejših in mlajših učencih, med učenci z boljšim učnim uspehom ter med učenci, ki so vključeni v astronomske krožke. Predstavljeni bodo tudi podatki, kje so učenci pridobili informacije o utrinkih, ter ali jih omenjena tema sploh zanima. Rezultati so pokazali, da starost ne predstavlja ključne vloge pri razumevanju pojava, je pa zanimanje tisto, ki močno pripomore k boljšemu razumevanju, saj so učenci, ki so izkazali zanimanje za utrinke ali pa so člani astronomskega krožka, pravilneje odgovarjali na zastavljena vprašanja.
Keywords: Meteor, opazovanje meteorjev, astronomija, poznavanje pojma, razredni pouk
Published in DKUM: 03.04.2017; Views: 1212; Downloads: 195
.pdf Full text (2,28 MB)

3.
RAZVOJ INFORMACIJSKEGA SISTEMA ZA VODENJE PROJEKTOV IN OPRAVLJENIH DELOVNIH UR NA PLATFORMI NODE.JS
Aleš Rakovič, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu obravnavamo problem vodenja projektov in evidentiranja opravljenih ur v manjšem podjetju. S pomočjo najnovejših spletnih tehnologij smo razvili informacijski sistem, ki je dostopen tako znotraj podjetja, kot tudi na oddaljenih lokacijah. Izveden je bil izbor tehnologij, ki delujejo na najrazličnejših napravah, tako namiznih kot mobilnih. Obravnavana je platforma Node.js, razvojno ogrodje Meteor, programski jezik JavaScript in HTML 5. Predstavljen je delujoč prototip razvite aplikacije, ki lahko podjetjem olajša popisovanje dela na posameznih projektih.
Keywords: Node.js, Meteor, MongoDB, JavaScript, HTML5, Upravljanje projektov, Informacijski sistem
Published in DKUM: 12.10.2016; Views: 1145; Downloads: 68
.pdf Full text (7,15 MB)

4.
Hybrid Web Application Development Using Meteor.js Framework
Nejc Burič Novačan, 2016, undergraduate thesis

Abstract: This Thesis work shows one of many possible ways of developing hybrid web applications. In the theoretical part, we described the Meteor.js framework and MongoDB database, which we used for realization of the web application. In the presentation of the framework, new and modern methods are described which are used in modern web programming. The hybrid web application which we developed in the practical part enables the user to navigate to tourist attractions in Slovenia. It enables the user to discover and locate natural landmarks, rural tourism, clubs, electric car charging stations, places of interest,, and Tourist Information Centres. Admin can regulate the points of interest with the help of Google API. The application also displays current distances to every point of interest and notifies the users about the changes made by the administrator.
Keywords: web programming, hybrid applications, Meteor.js, MongoDB
Published in DKUM: 22.09.2016; Views: 2036; Downloads: 144
.pdf Full text (2,48 MB)

5.
IZRAČUN ATMOSFERSKE POTI IN ORBITE METEOROIDA
Mitja Govedič, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga opisuje potek izračuna atmosferske poti meteorja, orbite meteoroida in kriterija D za meteoroid ter vse znane komete. Naloga vključuje lastna opazovanja in računalniški program, ki sem ga izdelal za hitrejši izračun orbite. Opisan je tudi potek video opazovanj s programskim paketom Metrec. Rezultate naloge lahko vključimo pri pouku fizike kot ilustracijo Keplerjevih izrekov. Dodani so nasveti za vizualno opazovanje meteorjev v skupini učencev ali dijakov.
Keywords: meteor, meteoroid, meteoroidni potok, orbita, komet, Keplerjevi izreki, opazovanje meteorjev
Published in DKUM: 04.03.2013; Views: 2651; Downloads: 240
.pdf Full text (3,29 MB)

Search done in 0.08 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica