| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 13
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
PRENOVA PROCESA ''REŠEVANJE REKLAMACIJ OSEBNIH ZAVAROVANJ'' NA ZAVAROVALNICI TRIGLAV, D.D.
Barbara Mavec, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi se srečujemo s problemom neučinkovitega reševanja reklamacij osebnih zavarovanj na Oddelku podpore osebnih zavarovanj Zavarovalnice Triglav, d. d. S povezavo treh osnovnih informacijskih sistemov, ki jih trenutno uporablja Oddelek osebnih zavarovanj, v en povezan sistem, bi se ustvarila tekmovalna prednost v obdelavi zavarovanj, posledično pa bi povzročilo tudi dvig podjetniške učinkovitosti. Slednje bi bilo vodilo v boljše zadovoljstvo zaposlenih in drugih vpletenih strank (zavarovancev, posredovalcev zavarovanj, njihovih nadrejenih). Diplomsko delo temelji na domnevi, da je ustrezno, ažurno in kakovostno reševanje reklamacij izredno pomembno za doseganje dobrih poslovnih uspehov. Osredotočamo se na kakovost in ažurno opravljanje storitve za zavarovance, ki so najbolj pomemben element v poslovnem sistemu naše organizacije. V zaključku diplomske naloge so predlagane rešitve na konkretnem primeru. Glede na to, da ima Zavarovalnica Triglav, d. d. na razpolago ustrezno tehnologijo in usposobljene informacijske kadre na tem področju, je rešitev oz. izboljšava obstoječega sistema izvedljiva, toda le ob podpori vodstva.
Keywords: Poslovni procesi, Osebno zavarovanje, Reševanje reklamacij, Lotus Notes, Življenjski informacijski sistem LIFE, Elektronski arhiv
Published: 26.10.2009; Views: 2105; Downloads: 120

6.
UPRAVLJANJE S POOBLASTILI ZA INFORMACIJSKE VIRE NA ZZZS
Samo Šlosar, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Delo na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije (Zavod) je pogojeno z dostopi do različnih informacijskih virov. Zavod upravlja z občutljivimi podatki, ki so lahko osebne narave in so zaradi tega podvrženi tudi Zakonu o varstvu osebnih podatkov. Da bi imeli nadzor nad dostopom do osebnih podatkov, moramo vedeti, kdo od zaposlenih ima pravico do upravljanja in dostopa do teh. Za pooblastila za informacijske vire na Zavodu, bi radi imeli sistem, ki bo po zastavljenih organizacijskih zahtevah omogočal njihovo upravljanje. Pooblastila bi se centralno vodila za vse zaposlene in vse dostope do informacijskih virov, ki spadajo pod kriterij zaupnih podatkov. Prav tako bi tak sistem lahko zaživel tudi za druge informacijske vire z namenom pospešitve in olajšanja dela odgovornim osebam, ki se pri svojem delu srečujejo z upravljanjem s pooblastili. Diplomsko delo prikazuje postopke od zbiranja zahtev za izdelavo rešitve, analiziranja procesov, ki pri tem sodelujejo, izdelave v Lotus Notes-u okolju, do integracije in implementacije rešitve z vsemi potrebnimi prilagoditvami v okolje Zavoda. Podrobno so opisani elementi Lotus Notes aplikacije, ki je nastala pod pogoji, ki so prikazani v tem diplomskem delu. Aplikacija Pooblastila za informacijske vire Zavoda je rešitev, ki je bila uvedena na Zavodu z namenom upravljanja s pooblastili za informacijske vire.
Keywords: Upravljanje, Pooblastila, Lotus Notes, Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije
Published: 07.06.2010; Views: 1574; Downloads: 95
.pdf Full text (2,47 MB)

7.
UVEDBA ELEKTRONSKEGA PODPISOVANJA V JAVNI UPRAVI
Julijana Horvat, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava uvedbo elektronskega podpisovanja dokumentov v javni upravi. V teoretičnem delu je predstavljeno elektronsko poslovanje v javni upravi ter koncept dokumentnih sistemov. V praktičnem delu naloge je predstavljena implementacija aplikacije za informacijsko podporo postopkom priprave predpisov in modul za podpisovanje dokumentov na ministrstvih, Generalnega sekretariata vlade in vladnih služb. Podrobnejše so prikazani postopek in način implementacije, uvedba nove aplikacije med uporabniki, kot rezultat zahtev različnih naročnikov in nadgradnja predhodnih projektov, povezanih z elektronskim podpisovanjem v okolju Lotus Notes. Na koncu so podani predlogi za nadgradnjo aplikacije IPP.
Keywords: elektronsko poslovanje, elektronski podpis, elektronsko upravljanje z dokumenti, tehnologija in metodologija eDMS, aplikacija IPP, Lotus Notes
Published: 23.03.2011; Views: 1626; Downloads: 240
.pdf Full text (2,64 MB)

8.
PRENOVA PODATKOVNEGA MODELA PRI UVAJANJU NOVEGA IZDELKA V PROIZVODNJO
Jože Pavlič, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo se navezuje na procese strateške nabave v proizvodnem podjetju Iskra Mehanizmi d.d. Lipnica. Obravnava razvoj in prenovo računalniškega podatkovnega modela oz. baze Povpraševanja, ki je izvedena v programu Lotus Notes / Domino in služi kot podpora procesu nabave pri uvedbi novega materiala ali storitve v lastno proizvodnjo. V nalogi se osredotočamo predvsem na prenovo baze z vidika njenih uporabnikov. Prenovljena aplikacija se preimenuje v »Baza SRM« in predstavlja nadgradnjo že obstoječe podatkovne baze povpraševanj. Prvotna aplikacija omogoča dostopno, pregledno in varno shranjevanje podatkov, kateri nastopajo v procesu uvedbe novega izdelka v proizvodnjo, vendar ne izpolnjuje vseh zahtev kupcev, standardov kakovosti in zahtev uporabnikov. Prenovljen podatkovni model poleg razširitve uporabnosti, upoštevanja zahtev mednarodnih standardov in optimizacije uporabnosti, zadovoljivo skrajšuje pretočni čas izvedbe postopka, ki predstavlja ključni problem v podjetju.
Keywords: podatkovno modeliranje, proizvodnja, uvajanje novega izdelka, Baza »SRM«Supplier relationship management, Lotus Notes and Domino
Published: 19.08.2011; Views: 1338; Downloads: 83
.pdf Full text (1,15 MB)

9.
UVEDBA E-POSLOVANJA V PROCESU NABAVE BLAGA IN STORITEV
Jurij Ivanušič, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga obravnava uvedbo e-poslovanja v Organizaciji »A« v procesu naročanja blaga in storitev. Obstoječi proces naročanja blaga in storitev poteka po ustaljenem načinu s fizičnimi dokumenti in z naročanjem blaga ter storitev prek telefona. Zaradi tega prihaja do zamud pri dobavi blaga ter izvedbi storitev in posledično do težav pri izvedbi nalog ter nezadovoljstva zaposlenih. V osrednjem delu diplomske naloge smo najprej analizirali in ponazorili obstoječe stanje v organizaciji ter navedli vzroke za tako stanje. Opredelili smo predpostavke in omejitve, s katerimi se bomo srečali pri razvoju in uvedbi nove rešitve. Problem smo predstavili iz različnih zornih kotov in s strani različnih akterjev, ki so vključeni v nabavo blaga in storitev. V nalogi je opisana obstoječa informacijska tehnologija in delovni procesi, ki jih je potrebno informatizirati. Podali smo smernice za izbor najbolj optimalne tehnologije in poiskali podobne primere v literaturi in praksi. V zadnjem sklopu osrednjega dela diplomske naloge je prikazan predlog in prototip rešitve uvedbe nabave blaga in storitev v okolju Lotus Notes. V zaključku naloge je opisana možnost nadaljnjega razvoja rešitve, priporočila organizaciji in učinki na poslovanje, ki bi ga imela uvedba prototipne rešitve. Podali smo tudi predlog celovite zamisli informatizacije procesa nabave blaga in storitev v Organizaciji »A«.
Keywords: Nabava blaga, Javno naročilo, Uvedba, E-poslovanje, Lotus Notes
Published: 06.01.2012; Views: 1863; Downloads: 248
.pdf Full text (4,63 MB)

10.
MIGRACIJA POŠTNEGA SISTEMA LOTUS DOMINO V MICROSOFT EXCHANGE
Andrej Timošenko, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo predstavili najnovejši Microsoftov poštni sistem Exchange 2010. Opisane so njegove poglavitne novosti in prednosti ter primerjava s programom Lotus Notes. V glavnem delu je opisana migracija iz poštnega sistema Lotus Domino v Microsoft Exchange s pomočjo brezplačnega orodja Microsoft Transporter Suite. Sledi še primerjava s plačljivimi orodji za migracijo tretjih proizvajalcev.
Keywords: poštni sistem, Lotus Notes, Lotus Domino, Microsoft Exchange, migracija
Published: 22.06.2012; Views: 1468; Downloads: 136
.pdf Full text (4,00 MB)

Search done in 0.13 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica