| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 16
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
Razvoj mobilne aplikacije za pohodnike : diplomsko delo
Alen Škorjanc, 2023, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo ustvarili mobilno aplikacijo za pohodnike. Najprej smo raziskali obstoječe rešitve in jih primerjali. Nato smo opisali tehnologije, ki smo jih uporabili za razvoj zalednega dela in mobilne aplikacije. Zatem smo opisali aplikacijo in kako smo projekt izvedli; potem smo opisali še razvoj zalednega dela in mobilne aplikacije ter njunih komponent. Na koncu smo podali ideje, kako bi aplikacijo v prihodnosti še nadgradili.
Ključne besede: mobilna aplikacija, Android, Kotlin, Java, pohodništvo
Objavljeno v DKUM: 05.10.2023; Ogledov: 230; Prenosov: 34
.pdf Celotno besedilo (5,70 MB)

2.
Mobilna aplikacija za pomoč umetnikom pri prodaji njihovih izdelkov in storitev : diplomsko delo
Zdravko Brdarovski, 2023, diplomsko delo

Opis: Namen tega diplomskega dela je, kako razviti mobilno aplikacijo za pomoč umetnikom pri prodaji njihovih izdelkov in storitev na napravah z operacijskim sistemom Android. Med procesom razvoja je bilo izvedenih šest faz oblikovanja prototipa. Aplikacija je bila zasnovana tako, da umetnikom omogoča objavljanje, urejanje in brisanje objav, njihovim potencialnim strankam pa filtriranje objav umetnikov ter pregledovanje njihovih profilov. Ugotovljeno je bilo, da je uporaba naše mobilne aplikacije s strani umetnikov znatno povečala njihovo mesečno prodajo umetnin in število obiskovalcev njihovih galerij.
Ključne besede: mobilna aplikacija, pomoč umetnikom, android, firebase, kotlin
Objavljeno v DKUM: 05.10.2023; Ogledov: 201; Prenosov: 15
.pdf Celotno besedilo (2,42 MB)

3.
Razvoj mobilne aplikacije za sledenje športnim aktivnostim v fitnes centrih : diplomsko delo
Timotej Lang, 2023, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljena mobilna aplikacija za sledenje napredka in športnim aktivnostim v fitnes centrih, ki vsebuje model strojnega učenja, ki uporabniku omogoča planiranje in sledenje napredka. Model zajema podatke tedensko porabljenih kalorij iz opravljenih treningov uporabnika, s katerimi predvidi količino porabljenih kalorij s fitnes aktivnostmi tekom naslednjega tedna. Mobilno aplikacijo podpira operacijski sistem Android, za katerega je implementiran uporabniku prijazen grafični vmesnik.  
Ključne besede: Kotlin, fitnes, strojno učenje, mobilna aplikacija
Objavljeno v DKUM: 12.07.2023; Ogledov: 724; Prenosov: 147
.pdf Celotno besedilo (2,17 MB)

4.
Razvoj grafičnega uporabniškega vmesnika z ogrodjem TornadoFX : diplomsko delo
Blaž Bogar, 2022, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo predstavili ogrodje za izdelavo grafičnih uporabniških vmesnikov TornadoFX, programski jezik Kotlin in podatkovno bazo MongoDB. Z naštetimi tehnologijami smo ustvarili namizno aplikacijo, ki uporabnikom omogoča vodenje trgovine. Aplikacija omogoča administracijo izdelkov, nabavo in prodajo izdelkov, administracijo uporabnikov z različnimi pravicami, pregled nad izdanimi računi in pregled statističnih podatkov, ki so prikazani z grafi.
Ključne besede: TornadoFX, grafični uporabniški vmesnik, Kotlin, MongoDB, namizna aplikacija
Objavljeno v DKUM: 16.01.2023; Ogledov: 623; Prenosov: 109
.pdf Celotno besedilo (2,50 MB)

5.
Razvoj aplikacije za pomoč pri učenju z ogrodjem Compose Multiplatform : diplomsko delo
Tristan Hudales, 2022, diplomsko delo

Opis: V preteklih nekaj letih so okoliščine poslabšale psihično stanje veliko ljudi, precejšnji delež pa jih je bil v procesu izobraževanja. Naš cilj je bil ustvariti družbeno koristno aplikacijo z ogrodjem Compose Multiplatform, ki omogoča poenoten razvoj aplikacij za različne platforme. Aplikacija je namenjena študentom, dijakom, učencem in tudi drugim skupinam oseb, ki bi želele izboljšati svoj pristop k učenju. Prav tako se lahko s pomočjo funkcionalnosti beleženja zapisov in opravil uporablja tudi za druge namene, povezane z učenjem ali izobraževanjem.
Ključne besede: Kotlin, Compose Multiplatform, platformno neodvisne aplikacije, učenje
Objavljeno v DKUM: 25.10.2022; Ogledov: 479; Prenosov: 94
.pdf Celotno besedilo (1,98 MB)

6.
Primerjava ogrodij za domorodne in hibridne mobilne aplikacije Kotlin za Android in Apache Cordova : diplomsko delo
Marija Milikjevikj, 2022, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo primerjali ogrodji Kotlin za Android in Apache Cordova, tako, da smo naredili primerjavo v hitrosti delovanja, uporabi pomnilnika in odzivnosti grafičnega vmesnika med domorodno ter hibridno mobilno aplikacijo na več enostavnih praktičnih primerih. Z implementacijo in primerjavo mobilnih aplikacij z enakim delovanjem v obeh ogrodjih smo dokazali, da aplikacije implementirane v Kotlinu za Android delujejo hitreje, so bolj odzivne in porabijo manj pomnilnika od hibridnih aplikacij, implementiranih v ogrodju Apache Cordova.
Ključne besede: Cordova, Android, Kotlin, domorodna mobilna aplikacija, hibridna mobilna aplikacija
Objavljeno v DKUM: 28.06.2022; Ogledov: 792; Prenosov: 95
.pdf Celotno besedilo (1,84 MB)

7.
Razvoj mobilne aplikacije Wavy radio : diplomsko delo
Teo Kuzma, 2021, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu predstavljamo aplikacijo za poslušanje spletnih radijskih postaj, ki ga sestavlja zaledna storitev in mobilna Android aplikacija. Za zaledni sistem in mobilno aplikacijo bomo opisali načrtovanje, izbiro tehnologij in potek razvoja ter opisali vse funkcionalnosti, ki jih zaledni sistem in mobilna aplikacija ponujata. Pri mobilni aplikaciji je predstavljen še uporabniški vmesnik in njegove posamezne komponente.
Ključne besede: Android, Jetpack Compose, Kotlin, Node.JS, AWS
Objavljeno v DKUM: 18.10.2021; Ogledov: 630; Prenosov: 73
.pdf Celotno besedilo (3,31 MB)

8.
Primerjava razvoja mobilnih aplikacij s programskima jezikoma Kotlin in Java : diplomsko delo
Teodora Grneva, 2020, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava predstavitev razvoja mobilne aplikacije s programskima jezikoma Java in Kotlin ter njuno razširjenost v industriji za razvoj mobilne aplikacije. Najprej so predstavljene njune lastnosti in značilnosti, potem pa so predstavljene in analizirane njune prednosti ter slabosti. Na koncu so z uporabo okolja za razvoj Android aplikacije uspešno implementirane mobilne aplikacije v oba programska jezika in ugotovljene razlike v razvoju, implementaciji in delovanju mobilnih aplikacij na primeru testne aplikacije, izdelane v obeh programskih jezikih, s pomočjo izvedene komparativne analize.
Ključne besede: Android, mobilne aplikacije, Java, Kotlin, programski jeziki
Objavljeno v DKUM: 12.11.2020; Ogledov: 1293; Prenosov: 197
.pdf Celotno besedilo (1,78 MB)

9.
Razvoj domorodnih mobilnih aplikacij za Android s programskim jezikom Kotlin : diplomsko delo
Verica Zagoranski, 2020, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo raziskovali programski jezik Kotlin in opisali njegove osnovne koncepte in posebnosti. V raziskavi smo se osredotočili na mobilne aplikacije za operacijski sistem Android. V namen raziskave smo implementirali dve enaki aplikaciji s pomočjo jezikov Kotlin in Java. V namen primerjave smo izvedli testiranje obeh aplikacij. Po postopku testiranja aplikacij smo izvedli primerjalno analizo uspešnosti aplikacij in primerjalno analizo značilnosti Kotlina in Jave. Na koncu diplomskega dela smo predstavili rezultate analize in povzeli prednosti ter slabosti Kotlina.
Ključne besede: Android, Kotlin, Java, mobilna aplikacija
Objavljeno v DKUM: 03.07.2020; Ogledov: 1152; Prenosov: 167
.pdf Celotno besedilo (1,01 MB)

10.
Mobilna aplikacija Moja zdravila na platformi Android : diplomsko delo
Matej Rogač, 2019, diplomsko delo

Opis: Številne bolezni, ki so veljale za neozdravljive, lahko danes uspešno pozdravimo oziroma vsaj lajšamo njihove simptome s pomočjo zdravil. Vse več ljudi, predvsem starejših, ima istočasno predpisanih več zdravil, nekatera je potrebno vzeti večkrat na dan, točno ob določeni uri in kaj hitro se zgodi, da katero od predpisanih zdravil pozabijo vzeti ali pa vzamejo napačno. Z namenom preprečevanja naštetih dogodkov smo se odločili razviti mobilno aplikacijo, ki bo ljudem v pomoč pri doslednem jemanju zdravil. V diplomskem delu smo predstavili programski jezik Kotlin, pri tem smo nekoliko več pozornosti namenili predstavitvi osnovnih konceptov programskega jezika. Sledi krajši pregled orodij in tehnologij, ki smo jih uporabili pri razvoju aplikacije, in predstavitev razvite aplikacije.
Ključne besede: zdravila, mobilna aplikacija, Android, Kotlin
Objavljeno v DKUM: 04.12.2019; Ogledov: 1584; Prenosov: 271
.pdf Celotno besedilo (5,31 MB)

Iskanje izvedeno v 1.47 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici