| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 16
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
Razvoj mobilne aplikacije za pohodnike : diplomsko delo
Alen Škorjanc, 2023, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo ustvarili mobilno aplikacijo za pohodnike. Najprej smo raziskali obstoječe rešitve in jih primerjali. Nato smo opisali tehnologije, ki smo jih uporabili za razvoj zalednega dela in mobilne aplikacije. Zatem smo opisali aplikacijo in kako smo projekt izvedli; potem smo opisali še razvoj zalednega dela in mobilne aplikacije ter njunih komponent. Na koncu smo podali ideje, kako bi aplikacijo v prihodnosti še nadgradili.
Keywords: mobilna aplikacija, Android, Kotlin, Java, pohodništvo
Published in DKUM: 05.10.2023; Views: 277; Downloads: 56
.pdf Full text (5,70 MB)

2.
Mobilna aplikacija za pomoč umetnikom pri prodaji njihovih izdelkov in storitev : diplomsko delo
Zdravko Brdarovski, 2023, undergraduate thesis

Abstract: Namen tega diplomskega dela je, kako razviti mobilno aplikacijo za pomoč umetnikom pri prodaji njihovih izdelkov in storitev na napravah z operacijskim sistemom Android. Med procesom razvoja je bilo izvedenih šest faz oblikovanja prototipa. Aplikacija je bila zasnovana tako, da umetnikom omogoča objavljanje, urejanje in brisanje objav, njihovim potencialnim strankam pa filtriranje objav umetnikov ter pregledovanje njihovih profilov. Ugotovljeno je bilo, da je uporaba naše mobilne aplikacije s strani umetnikov znatno povečala njihovo mesečno prodajo umetnin in število obiskovalcev njihovih galerij.
Keywords: mobilna aplikacija, pomoč umetnikom, android, firebase, kotlin
Published in DKUM: 05.10.2023; Views: 239; Downloads: 25
.pdf Full text (2,42 MB)

3.
Razvoj mobilne aplikacije za sledenje športnim aktivnostim v fitnes centrih : diplomsko delo
Timotej Lang, 2023, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je predstavljena mobilna aplikacija za sledenje napredka in športnim aktivnostim v fitnes centrih, ki vsebuje model strojnega učenja, ki uporabniku omogoča planiranje in sledenje napredka. Model zajema podatke tedensko porabljenih kalorij iz opravljenih treningov uporabnika, s katerimi predvidi količino porabljenih kalorij s fitnes aktivnostmi tekom naslednjega tedna. Mobilno aplikacijo podpira operacijski sistem Android, za katerega je implementiran uporabniku prijazen grafični vmesnik.  
Keywords: Kotlin, fitnes, strojno učenje, mobilna aplikacija
Published in DKUM: 12.07.2023; Views: 772; Downloads: 149
.pdf Full text (2,17 MB)

4.
Razvoj grafičnega uporabniškega vmesnika z ogrodjem TornadoFX : diplomsko delo
Blaž Bogar, 2022, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo predstavili ogrodje za izdelavo grafičnih uporabniških vmesnikov TornadoFX, programski jezik Kotlin in podatkovno bazo MongoDB. Z naštetimi tehnologijami smo ustvarili namizno aplikacijo, ki uporabnikom omogoča vodenje trgovine. Aplikacija omogoča administracijo izdelkov, nabavo in prodajo izdelkov, administracijo uporabnikov z različnimi pravicami, pregled nad izdanimi računi in pregled statističnih podatkov, ki so prikazani z grafi.
Keywords: TornadoFX, grafični uporabniški vmesnik, Kotlin, MongoDB, namizna aplikacija
Published in DKUM: 16.01.2023; Views: 698; Downloads: 110
.pdf Full text (2,50 MB)

5.
Razvoj aplikacije za pomoč pri učenju z ogrodjem Compose Multiplatform : diplomsko delo
Tristan Hudales, 2022, undergraduate thesis

Abstract: V preteklih nekaj letih so okoliščine poslabšale psihično stanje veliko ljudi, precejšnji delež pa jih je bil v procesu izobraževanja. Naš cilj je bil ustvariti družbeno koristno aplikacijo z ogrodjem Compose Multiplatform, ki omogoča poenoten razvoj aplikacij za različne platforme. Aplikacija je namenjena študentom, dijakom, učencem in tudi drugim skupinam oseb, ki bi želele izboljšati svoj pristop k učenju. Prav tako se lahko s pomočjo funkcionalnosti beleženja zapisov in opravil uporablja tudi za druge namene, povezane z učenjem ali izobraževanjem.
Keywords: Kotlin, Compose Multiplatform, platformno neodvisne aplikacije, učenje
Published in DKUM: 25.10.2022; Views: 537; Downloads: 95
.pdf Full text (1,98 MB)

6.
Primerjava ogrodij za domorodne in hibridne mobilne aplikacije Kotlin za Android in Apache Cordova : diplomsko delo
Marija Milikjevikj, 2022, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo primerjali ogrodji Kotlin za Android in Apache Cordova, tako, da smo naredili primerjavo v hitrosti delovanja, uporabi pomnilnika in odzivnosti grafičnega vmesnika med domorodno ter hibridno mobilno aplikacijo na več enostavnih praktičnih primerih. Z implementacijo in primerjavo mobilnih aplikacij z enakim delovanjem v obeh ogrodjih smo dokazali, da aplikacije implementirane v Kotlinu za Android delujejo hitreje, so bolj odzivne in porabijo manj pomnilnika od hibridnih aplikacij, implementiranih v ogrodju Apache Cordova.
Keywords: Cordova, Android, Kotlin, domorodna mobilna aplikacija, hibridna mobilna aplikacija
Published in DKUM: 28.06.2022; Views: 859; Downloads: 95
.pdf Full text (1,84 MB)

7.
Razvoj mobilne aplikacije Wavy radio : diplomsko delo
Teo Kuzma, 2021, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu predstavljamo aplikacijo za poslušanje spletnih radijskih postaj, ki ga sestavlja zaledna storitev in mobilna Android aplikacija. Za zaledni sistem in mobilno aplikacijo bomo opisali načrtovanje, izbiro tehnologij in potek razvoja ter opisali vse funkcionalnosti, ki jih zaledni sistem in mobilna aplikacija ponujata. Pri mobilni aplikaciji je predstavljen še uporabniški vmesnik in njegove posamezne komponente.
Keywords: Android, Jetpack Compose, Kotlin, Node.JS, AWS
Published in DKUM: 18.10.2021; Views: 663; Downloads: 82
.pdf Full text (3,31 MB)

8.
Primerjava razvoja mobilnih aplikacij s programskima jezikoma Kotlin in Java : diplomsko delo
Teodora Grneva, 2020, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava predstavitev razvoja mobilne aplikacije s programskima jezikoma Java in Kotlin ter njuno razširjenost v industriji za razvoj mobilne aplikacije. Najprej so predstavljene njune lastnosti in značilnosti, potem pa so predstavljene in analizirane njune prednosti ter slabosti. Na koncu so z uporabo okolja za razvoj Android aplikacije uspešno implementirane mobilne aplikacije v oba programska jezika in ugotovljene razlike v razvoju, implementaciji in delovanju mobilnih aplikacij na primeru testne aplikacije, izdelane v obeh programskih jezikih, s pomočjo izvedene komparativne analize.
Keywords: Android, mobilne aplikacije, Java, Kotlin, programski jeziki
Published in DKUM: 12.11.2020; Views: 1353; Downloads: 203
.pdf Full text (1,78 MB)

9.
Razvoj domorodnih mobilnih aplikacij za Android s programskim jezikom Kotlin : diplomsko delo
Verica Zagoranski, 2020, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo raziskovali programski jezik Kotlin in opisali njegove osnovne koncepte in posebnosti. V raziskavi smo se osredotočili na mobilne aplikacije za operacijski sistem Android. V namen raziskave smo implementirali dve enaki aplikaciji s pomočjo jezikov Kotlin in Java. V namen primerjave smo izvedli testiranje obeh aplikacij. Po postopku testiranja aplikacij smo izvedli primerjalno analizo uspešnosti aplikacij in primerjalno analizo značilnosti Kotlina in Jave. Na koncu diplomskega dela smo predstavili rezultate analize in povzeli prednosti ter slabosti Kotlina.
Keywords: Android, Kotlin, Java, mobilna aplikacija
Published in DKUM: 03.07.2020; Views: 1203; Downloads: 169
.pdf Full text (1,01 MB)

10.
Mobilna aplikacija Moja zdravila na platformi Android : diplomsko delo
Matej Rogač, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Številne bolezni, ki so veljale za neozdravljive, lahko danes uspešno pozdravimo oziroma vsaj lajšamo njihove simptome s pomočjo zdravil. Vse več ljudi, predvsem starejših, ima istočasno predpisanih več zdravil, nekatera je potrebno vzeti večkrat na dan, točno ob določeni uri in kaj hitro se zgodi, da katero od predpisanih zdravil pozabijo vzeti ali pa vzamejo napačno. Z namenom preprečevanja naštetih dogodkov smo se odločili razviti mobilno aplikacijo, ki bo ljudem v pomoč pri doslednem jemanju zdravil. V diplomskem delu smo predstavili programski jezik Kotlin, pri tem smo nekoliko več pozornosti namenili predstavitvi osnovnih konceptov programskega jezika. Sledi krajši pregled orodij in tehnologij, ki smo jih uporabili pri razvoju aplikacije, in predstavitev razvite aplikacije.
Keywords: zdravila, mobilna aplikacija, Android, Kotlin
Published in DKUM: 04.12.2019; Views: 1646; Downloads: 274
.pdf Full text (5,31 MB)

Search done in 0.31 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica