| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 15
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
Postavitev proizvodnega procesa razreza pločevine v trakove
Robert Čermelj, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Merkur d.d. mora zaradi vedno večje konkurence na trgu iskati vedno nove poti za pridobivanje prednosti pred konkurenco. Pomembno je ponuditi izdelek, ki bo zadovoljiv kupca tako s funkcionalnostjo, kakovostjo in primerno ceno, ter hkrati podjetju prinesel tudi dobiček Zato smo v podjetju uvedli novo storitev – proizvodno storitev. V tej diplomski nalogi bom predstavil novi proizvodni proces razreza pločevine v trakove, ter finančno upravičenost investicije
Keywords: Ključne besede: logistika skladišče proizvodni proces razrez pločevine perspektiva
Published: 10.02.2009; Views: 1666; Downloads: 203
.pdf Full text (3,21 MB)

2.
POMEN PAKIRANJA ZA PROCES POSLOVNE LOGISTIKE V CINKARNI CELJE, D.D., OBRAT ZA PROIZVODNJO GRADBENIH MAS
Elza Erak, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Pakiranje izdelkov je pomembna faza toka logističnih procesov v podjetju. Če želimo izdelke, ki smo jih v procesu proizvodnje natančno izdelali, nepoškodovane dobaviti kupcu, jih moramo zapakirati tako, da se v procesu distribucije ne bodo poškodovali. Embalaža ščiti proizvod pred najrazličnejšimi zunanjimi vplivi, poškodbami in ohranja obliko izdelka. Močna in učinkovita embalaža je integralni del marketinškega spleta. Namen diplomskega dela je bil preučiti pomen pakiranja za potekanje logističnih procesov v podjetju Cinkarna Celje, d.d. V teoretičnem delu smo najprej opredelili logistiko: njene cilje, razvoj, organiziranje logističnih dejavnosti v podjetju ter stroške v logistiki. Nato smo opredelili embalažo in pakiranje, funkcije embalaže ter vrste in oblike embalaže. V drugem delu diplomskega dela smo opisali, kako rešujejo problem pakiranja v podjetju Cinkarna Celje, d.d. Opredelili smo vrste embalaže, ki jo uporabljajo, kako v podjetju poteka pakiranje, skladiščenje in prevoz blaga. Podjetje mora izbrati ustrezno embalažo ter optimalni način pakiranja blaga. Primerna embalaža predstavlja za podjetje tudi učinkovit in varen prevoz.
Keywords: Ključne besede: poslovna logistika, embalaža, pakiranje, skladiščenje, prevoz izdelkov, stroški prevoza izdelkov.
Published: 20.09.2010; Views: 2038; Downloads: 24

3.
DOBAVNA VERIGA V FARMACEVTSKEM PODJETJU
Nataša Mušič, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga obravnava področje dobavne verige s primerom na farmacevtskem podjetju Krka. V prvem, teoretičnem delu, smo opredelili teoretična izhodišča dobavnih verig tako, da smo opredelili pomen, strukturo, upravljanje in cilje dobavnih verig. Vemo, da je v današnjem svetu veliko odvisno od dobrega informacijskega sistema, zato smo si tudi ogledali, kakšna je informacijska podpora dobavni verigi. V empiričnem delu predstavljamo podjetje Krka, ki je eno vodilnih generičnih podjetij v Evropi. Najprej smo si ogledali dobavno verigo v podjetju iz organizacijskega vidika, nato pa smo predstavili tudi ključne procese znotraj dobavne verige. Na podlagi ugotovitev, je diplomsko delo zaključeno s predlogi za razmislek ali morebitne nadaljnje preučitve z namenom izboljšav.
Keywords: Ključne besede: dobavna veriga, procesi v dobavni verigi, farmacevtska industrija, logistika.
Published: 15.12.2010; Views: 2091; Downloads: 260
.pdf Full text (660,86 KB)

4.
OPTIMIRANJE PROIZVODNJE V PODJETJU ALMONT D.O.O.
Danijel Meglič, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V nalogi je predstavljeno podjetje Almont d.o.o, podrobneje strojna obdelava, ter sestava. Opisane in naštete so različne razmestitve delovnih mest. Predstavljen in opisan je proizvodni proces v podjetju v sedanjem stanju in kakšen bi bil po optimiranju. Predstavljen je postopek izdelave aluminijastih vrat. Po metodi mrežnega načrtovanja je prikazan potek operacij v sedanjem stanju in potek po novi postavitvi.
Keywords: Ključne besede: logistika, razmestitev delovnih mest, oblikovanje dela, mrežno načrtovanje, CPM – Metoda kritičnih poti ...
Published: 15.10.2010; Views: 2306; Downloads: 215
.pdf Full text (1,00 MB)

5.
Skladiščno poslovanje v informacijskem sistemu SAP
Aleksander Volf, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava skladiščno poslovanje v informacijskem sistemu SAP z uporabo črtne kode. Podana je tudi proučitev možnosti za uvedbo radio frekvenčne identifikacijske (RFID) tehnologije. Na začetku je opisana zgodovina, proizvodni program in trend razvoja podjetja Domel d.d. V nadaljevanju sledijo teoretična izhodišča, kjer so podani splošni pojmi o logistiki, skladišču, informacijskem sistemu SAP, črtni kodi in RFID tehnologiji. Nato je bolj podrobno predstavljeno skladiščno poslovanje z uporabo črtne kode. Na koncu sledi proučitev možnosti skladiščnega poslovanja z uvedbo RFID tehnologije.
Keywords: Ključne besede: skladišče, logistika, informacijski sistem SAP, črtna koda, RFID tehnologija;
Published: 20.01.2011; Views: 2449; Downloads: 294
.pdf Full text (2,21 MB)

6.
SKLADIŠČENJE PLINSKIH MERILNIH NAPRAV V PODJETJU LABORATORIJSKI SISTEMI, D.O.O.
Aleksandra Kelher, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Družba Laboratorijski sistemi, d.o.o. je specializirana za izvajanje strokovnotehničnih nalog v okviru postopkov ugotavljanja skladnosti, rednih in izrednih overitev plinomerov ter priprave plinomerov za vključitev in vključitev v distribucijo.V diplomskem delu je predstavljeno obstoječe stanje skladiščnega poslovanja analiziranega podjetja. Problematika je predstavljena skozi kritično analizo in se odraža v neracionalni porabi časa, obstoječi skladiščni tehniki ter tehnologiji skladiščenja in v nepotrebnem številu manipulacij. Predlagana je uvedba poličnegaregalnega sistema, s katerim bi nadomestili obstoječo tehnologijo talnega odlaganja TSE. Prav tako je predstavljena nova tehnološka zasnova skladišča, v katerem bi s pomočjo poličnih regalov in valjčnega transporterja izboljšali preglednost ter zagotoviliustrezno količino zalog.
Keywords: KLJUČNE BESEDE:logistika, skladišča, skladiščno poslovanje, kritična analiza.
Published: 16.10.2011; Views: 1423; Downloads: 80
.pdf Full text (1,33 MB)

7.
NOTRANJA LOGISTIKA KOT DEL DOBAVNE VERIGE PODJETJA
Janko Stupan, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava področje dobavne verige in njen vpliv na notranje logistično funkcijo v podjetju Flenco, d. o. o. V teoretičnem delu diplomske naloge sem predstavil povezavo notranje logistike z drugimi poslovnimi funkcijami podjetja, skladiščno poslovanje, ter predstavil teoretična izhodišča dobavnih verig. Empirični del diplomskega dela zajema predstavitev podjetja, proizvodno in skladiščno službo podjetja, procese znotraj dobavne verige – planiranje proizvodnje, plan potreb po materialu, proces skladiščenja ter povezavo med poslovnimi funkcijami znotraj podjetja. Dobro organiziran proces toka materiala od prevzema do izdaje končnega izdelka prispeva k nižjim stroškom poslovanja in omogoča nemoten proizvodni proces ter zadovoljstvo kupcev.
Keywords: Ključne besede: dobavna veriga, notranja logistika, skladiščno poslovanje, proizvodni procesi, planiranje proizvodnje, tok materiala.
Published: 29.05.2012; Views: 1089; Downloads: 211
.pdf Full text (1,65 MB)

8.
OPTIMIZACIJA LOGISTIČNIH PROCESOV V PROIZVODNJI INDUSTRIJSKIH NOŽEV V PODJETJU PREVENT TRO D.O.O.
Miloš Haber, 2012, undergraduate thesis

Abstract: POVZETEK Danes je konkurenčnost podjetja v veliki meri odvisna od tega, kako zaposleni v podjetju razumejo in obvladujejo pojem logistične dejavnosti kot pomembne komponente proizvodnega procesa. Logistika je ključnega pomena za podjetje tudi v njeni najbolj osnovni obliki - prenosu samega materiala in informacij zlasti med samimi fazami procesa. V današnjem času ima veliko podjetij težave s konkurenčnostjo prav zaradi prevelikih stroškov samega procesa. Z izboljšanjem sistema logistike pa se da proces proizvodnje skrajšati in s tem tudi dejansko znižati strošek dela ter posledično poceniti izdelek. Podjetje Prevent TRO d.o.o. ima sicer dolgoletno tradicijo, malokdo v njem pa sploh razmišlja o raznih izboljšavah, s katerimi bi se dalo logistične procese v navedenem podjetju racionalizirati. Diplomsko delo prikazuje nastanek izdelka - industrijskega noža skozi vse faze proizvodnega procesa. Na osnovi analize proizvodnega procesa smo izpostavili (definirali) logistične probleme, ki se v procesu redno pojavljajo zaradi neustreznih premikov materiala, pa tudi informacij in ustrezne rešitve navedenih problemov. Po uvodu je v teoretičnih osnovah naloge definiran pojem logistike in njen vpliv na proizvodni proces. Tretje poglavje predstavlja podjetje, njegove dejavnosti in analizira slabosti obstoječega sistema. V četrtem poglavju je prikazana ena od možnih rešitev za racionalizacijo proizvodnje, v petem poglavju pa se z izračuni prikažeta ocena teh izboljšav ter pogoji za njihovo izvedbo.
Keywords: KLJUČNE BESEDE - optimizacija, - proizvodnja, - delovna operacija, - medfazna logistika, - tehnologija.
Published: 13.11.2012; Views: 1449; Downloads: 113
.pdf Full text (1,78 MB)

9.
OPTIMIZACIJA STROŠKOV VOZNEGA PARKA POŠTE SLOVENIJE D.O.O., PE NOVO MESTO
Gabrijela Rozman, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Rastoča konkurenca, hiter razvoj tehnologije, prenasičenost trga, večje zahteve trga, zakonodaja in posledice recesije vplivajo na konkurenčnost in obstoj distribucijskih podjetij ter organizacij. Da bi podjetja ohranila konkurenčno prednosti in zadovoljstvo uporabnikov je iskanje novih storitev in izdelkov, tehnologij in sistemov, trgov in distributerjev ključnega pomena. Pomemben dejavnik ohranjanja konkurenčne prednosti je optimizacija stroškov poslovanja (predvsem logističnih stroškov). Vozni park predstavlja in sestavlja večji del logističnih stroškov v distribucijskem podjetju. Če želi podjetje prihranke iskati v voznem parku, se mora osredotočiti na njegovo upravljanje. Ena izmed možnosti zmanjševanja logističnih stroškov v voznem parku je zmanjšanje obsega voznega parka oziroma prepustitev dela voznega parka zunanjemu izvajalcu (outsourcing). Pošta Slovenije d. o. o. pri izvajanju svoje osnovne dejavnosti prenosa poštnih pošiljk in paketov upravlja obsežen vozni park, kar predstavlja precejšnji del logističnih stroškov. Z uvedbo liberalizacije trga poštnih storitev je Pošta Slovenije izgubila »monopolni« položaj. Vedno več ponudnikov poštnih storitev tako ogroža konkurenčnost in prednost Pošte Slovenije d. o. o.
Keywords: KLJUČNE BESEDE: logistika, poštne storitve, konkurenčnost, optimizacija logističnih stroškov, vozni park, outsourcing.
Published: 10.06.2012; Views: 1781; Downloads: 229
.pdf Full text (1,79 MB)

10.
Reorganizacija obstoječega skladiščnega sistema polizdelkov
Ingrid Horvat, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo se nanašali predvsem na reorganizacijo in avtomatizacijo skladiščenja polizdelkov in rezervnih delov. Opazili smo ključne logistične probleme, ki so bili predmet obravnavanja in analiziranja. S pomočjo posnetka dejanskega stanja, pridobljenih podatkov in potrebnih analiz smo prišli do rezultatov, ki hkrati ponujajo podjetju optimalno rešitev za postavitev skladiščnega sistema. Skozi celotno diplomsko nalogo smo se omejili na skladišče in skladiščno poslovanje v obstoječih prostorih in na nova avtomatizirana skladišča, ki jih bomo implementirali v novo zgrajenih prostorih.
Keywords: Ključne besede:Logistika, skladiščni sistemi, reorganizacija, avtomatizirano skladišče
Published: 28.10.2012; Views: 714; Downloads: 135
.pdf Full text (1,60 MB)

Search done in 0.2 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica