| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
MOTIVACIJA ZAPOSLENIH ZA IZOBRAŽEVANJE V DOMU STAREJŠIH LOGATEC
Mateja Fabjan, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: Če želijo podjetja ostati konkurenčna, se morajo njihovi zaposleni nenehno izobraževati. V domu starejših, kjer je stroka zdravstvene nege ključnega pomena in se le-ta hitro razvija, je izobražen kader nujno potreben, saj prispeva k večji produktivnosti in boljši kakovosti dela. Kakovost in učinkovitost pa je v večji meri odvisna od njihovega zadovoljstva z delom, ki ga opravljajo in občutka za pomembnost. Tukaj pa se poraja vprašanje, s kakšnimi motivacijskimi sredstvi oz. ukrepi podjetja vzdržujejo nivo najboljših kadrov. Ker v zavodu Dom starejših Logatec redno potekajo izobraževanja, želimo v sodelovanju z zavodom raziskati, katerih izobraževanj se zaposleni udeležujejo in kateri so tisti dejavniki, ki jih motivirajo za izobraževanje. V diplomskem delu bomo predstavili Dom starejših Logatec, pojma izobraževanje in motivacija ter poskušala ugotoviti, kateri dejavniki motivirajo oz. ovirajo zaposlene pri odločitvi za izobraževanje v zdravstveno-negovalni službi domov za starostnike. Diplomsko delo bo sestavljeno iz teoretičnega in empiričnega dela. V teoretičnem delu se bomo usmerili v že znane teorije o izobraževanju in motivaciji. V empiričnem delu pa bomo predstavili namen raziskave in metode raziskave. Za zbiranje podatkov bomo uporabili anketni vprašalnik. Podatke, ki jih bomo s tem pridobili, bomo najprej statistično obdelali in jih nato predstavili v grafični in tabelarni obliki. Na koncu diplomskega dela bomo predstavili ugotovitve in podali nekaj predlogov za izboljšave.
Keywords: izobraževanje, motivacija, zaposleni, Dom starejših Logatec
Published: 04.07.2016; Views: 832; Downloads: 71
.pdf Full text (820,53 KB)

2.
KRIZNI MANAGEMENT PODJETJA V OBDOBJU GLOBALNE GOSPODARSKE KRIZE NA PRIMERU PODJETJA KLI LOGATEC
Jernej Makuc, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo se osredotoča na podjetniško krizo v obdobju globalne gospodarske krize in jo skozi besedilo poizkuša definirati ter ponuditi ustrezne ukrepe in strategije za odpravo podjetniške krize v vseh njenih fazah. Samo besedilo je razdeljeno na štiri smiselne dele. V prvem delu sta iz teoretskega vidika predstavljena tako management kot tudi različne vrste podjetniške krize ter njeni vzroki, simptomi in posledice. Management in podjetniška kriza se nato smiselno združita v teoretsko obravnavo različnih vrst kriznega managementa. V drugem delu je predstavljen aplikativen del kriznega managementa, saj se tukaj diplomsko delo osredotoča na različne ukrepe in celostne strategije za odpravo kriznega stanja v podjetju ter doseganje poslovnega preobrata. Tretji del obravnava krizo v kateri se je znašlo svetovno gospodarstvo ter poizkuša razložiti vzroke za njen nastanek. V tem delu je prav tako opisan potek krize in ukrepi, ki so bili sprejeti za njeno zajezitev tako v svetu kot tudi v Sloveniji. Glede na praktični del diplomskega dela je tukaj obravnavan tudi vpliv globalne gospodarske krize na lesnopredelovalno industrijo. V zadnjem, četrtem, delu je predstavljen praktičen primer krize v podjetju KLI Logatec d.d., katerega poslovanje je v veliki meri prizadela prav globalna gospodarska kriza. Predstavljeno je stanje podjetja v letih pred gospodarsko krizo ter ob njenem nastopu. Na podlagi teh ugotovitev so na praktičnem primeru predstavljeni tudi različni ukrepi in strategije za odpravo kriznega stanja v podjetju.
Keywords: management, podjetniška kriza, krizni management, ukrepi in strategije za odpravo podjetniške krize, globalna gospodarska kriza, lesnopredelovalna indutrija, KLI Logatec d.d.
Published: 10.12.2012; Views: 1589; Downloads: 81
.pdf Full text (690,48 KB)

3.
SLOVENSKI PROSTOR KOT GA OMENJAJO ANTIČNI PISCI
Jelena Zrna, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Moje diplomsko delo obravnava antične pisce, ki so pisali o današnjem slovenskem prostoru. O dogajanju na naših tleh so pisali tako grški kot tudi rimski pisci, med katerimi so Herodot, Polibij, Strabon in mnogi drugi. Med kraji, ki se omenjajo na naših tleh, je predvsem pet večjih mest: Petoviona, Emona, Celeia, Neviodunum in Nauport ter z njimi povezani pomembni dogodki, Rimljani pa so bili prisotni tudi v manjših krajih. Del diplomske naloge se dotika tudi cestnega omrežja, ki je potekalo čez naše ozemlje in je pravi pomen dobilo šele, ko je bilo označeno na kartah in krajevnih seznamih. Med pomembnimi pisnimi viri, ki omenjajo ceste skozi današnji slovenski prostor so Tabula Peutingeriana, Itinerarium Burdigalense in Itinerarium Antonini. Poleg cest pa so na našem območju bile pomembne tudi nekatere reke: Soča, Ljubljanica (Nauport), Krka (Korkoras). Med najpomembnejše dogodke v antiki pri nas pa zagotovo sodi bitka pri Frigidu leta 394, v kateri je Teodozij premagal Evgenija, in s tem omogočil zmago krščanstva nad poganstvom, zato je temu dogodku namenjen velik del diplomskega dela. Podan pa je tudi pregled preganjanja kristjanov na območju današnje Slovenije. Omenjen je tudi prvi ptujski škof in razlagalec svetega pisma.
Keywords: Vicus, mansio, limes, legija, Itinerarium Antonini, Itinerarium Burdigalense, Tabula Peutingeriana, Ptuj (Petoviona), Vrhnika (Nauport), Logatec (Longaticum), Celje (Celeia), Ljubljana (Emona), Drnovo pri Krškem (Neviodunum), Ajdovščina (Castra), Stari trg pri Slovenj Gradcu (Colatio), Claustra Alpium Iuliarum, Hrušica (Ad Pirum), krščanstvo, Viktorin Ptujski.
Published: 11.02.2010; Views: 3150; Downloads: 762
.pdf Full text (8,15 MB)

Search done in 0.07 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica