| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 7 / 7
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
JAVASCRIPT OGRODJE GOOGLE WEB TOOLKIT
Jani Dugonik, 2010, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomski nalogi predstavljamo delovanje in osnovne funkcije Javascript ogrodja Google Web Toolkit. Predstavimo tudi nov protokol za delo s klici oddaljenih podprogramov,. delovanje žetonov za podporo zaznavanju zgodovine brskanja in tvorjenju zaznamkov ter podporo večjezičnosti uporabniškega vmesnika spletnih aplikacij. V praktičnem delu smo izdelali spletno aplikacijo, v kateri prikažemo delovanje nekaterih gradnikov, ki jih omogoča ogrodje.
Ključne besede: JavaScript ogrodje, Java, Google Web Toolkit, GWT, RPC, AJAX
Objavljeno: 16.03.2011; Ogledov: 2059; Prenosov: 158
.pdf Celotno besedilo (1,85 MB)

2.
JAVASCRIPT OGRODJE JQUERY
Jani Lemajič, 2010, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu se spoznavamo z JavaScript ogrodjem jQuery in njegovo uporabo. Podanih je nekaj primerov uporabe ogrodja jQuery v praksi tako pri izdelavi spletnih aplikacij, kot pri oblikovanju izgleda spletne strani. Opisane so tudi ostale tehnologije, ki so povezane z izdelavo spletnih aplikacij z ogrodjem jQuery. Izdelali smo primerjavo ogrodja jQuery s podobnim JavaScript ogrodjem MooTools, ter poiskali njune prednosti in slabosti.
Ključne besede: spletne aplikacije, JavaScript ogrodje, jQuery
Objavljeno: 06.04.2011; Ogledov: 2147; Prenosov: 260
.pdf Celotno besedilo (1,18 MB)

3.
ADMINISTRATIVNO OKOLJE ZA SPLETNO MESTO HOBOTNICA
Dušan Kodrič, 2012, diplomsko delo

Opis: Z razvojem sodobnih tehnologij so se tudi pojavile tehnologije za spletni razvoj, ki nam omogočajo hiter in učinkovit razvoj spletnih strani ter aplikacij. V diplomskem delu bomo obravnavali sodobne spletne tehnologije in druge komponente, ki omogočajo razvoj bogatih spletnih aplikacij. Podrobneje bomo spoznali najpomembnejše lastnosti in prednosti sodobnih spletnih tehnologij in komponent kakor tudi njihovo uporabo ter jih uporabili za razvoj administrativnega okolja. Administrativno okolje je spletna aplikacija, ki omogoča administracijo podjetij, uporabnikov, modulov in postopkov. Uporabniku ponuja bogat uporabniški vmesnik in omogoča dobro uporabniško izkušnjo.
Ključne besede: Tehnologije dinamičnih spletnih rešitev, relacijske podatkovne baze, spletne aplikacije, PHP ogrodje CodeIgniter, JavaScript. AJAX
Objavljeno: 27.02.2014; Ogledov: 986; Prenosov: 53
.pdf Celotno besedilo (1,91 MB)

4.
MOBILNO NEODVISNE SPLETNE STRANI S POMOČJO OGRODJA SENCHA TOUCH
Sabina Mlinarič, 2013, diplomsko delo

Opis: Z razvojem mobilnih naprav (telefoni, tablice, pametne ure) so se začele razvijati tudi zahteve po dostopu do spletnih strani. Vendar pa je zaradi različnih platform, ločljivosti zaslona in drugih specifikacij naprav težko narediti spletno stran, ki bo ustrezala vsem pogojem. Iz tega razloga so nastale mobilno neodvisne spletne strani s pomočjo ogrodij, med katere spada tudi Sencha Touch. V diplomski nalogi so predstavljene prednosti in slabosti tega ogrodja, primerjava z drugimi tovrstnimi ogrodji ter praktični primer uporabe z lastno implementacijo.
Ključne besede: ogrodje, mobilnost, JavaScript, HTML, prilagodljivost
Objavljeno: 06.09.2013; Ogledov: 901; Prenosov: 76
.pdf Celotno besedilo (1,98 MB)

5.
IZDELAVA SPLETNE IGRE Z UPORABO HTML5 IN OGRODJA JS TER PRIMERJAVA S STAREJŠIMI TEHNOLOGIJAMI
Tomi Ivenčnik, 2015, diplomsko delo

Opis: Pri diplomski nalogi smo opisali tehnologijo HTML5, kot orodje za razvoj spletnih iger. Tehnologijo smo nato primerjali z alternativnima tehnologijama Adobe Flash ter Unity 3D. Na koncu smo še s pomočjo ogrodja Phaser.js izdelali preprosto HTML5 igro, postopek izdelave opisali, ter opravili test igre na različnih napravah.
Ključne besede: Spletna igra, HTML5, ogrodje Phaser.js, javascript
Objavljeno: 14.10.2015; Ogledov: 443; Prenosov: 49
.pdf Celotno besedilo (2,92 MB)

6.
Sprejetost programskih ogrodij JavaScript za razvoj sodobnih spletnih rešitev
Domen Rogina, 2018, magistrsko delo

Opis: Z raziskavo smo želeli ugotoviti, katera so trenutno aktualna programska ogrodja JavaScript in kako so ta programska ogrodja sprejeta med razvijalci sodobnih spletnih rešitev. Ker obstaja veliko ogrodij, smo se v raziskavi omejili na le nekaj trenutno aktualnih. Raziskava je bila izvedena s pomočjo anketnega vprašalnika in je temeljila na teoretičnem modelu TAM, ki smo ga dodatno razširili z naslednjimi konstrukti: tehnološka kompleksnost, preprostost učenja, zaupanje, zaznavanje kakovosti in kompatibilnost. Ogrodja, ki smo jih uporabili v anketnem vprašalniku smo identificirali s pregledom obstoječe literature. S pomočjo deskriptivne analize podatkov smo raziskali, katera ogrodja se najpogosteje uporabljajo, z analizo Crombach alfa pa smo določili zanesljivosti posameznih konstruktov s podatki. Analizo na osnovi strukturnih modelov, na osnovi katerih smo ugotavljali ali obstajajo signifikantni vplivi med spremenljivkami teoretičnega modela, smo opravili z orodjem Amos. Glavno omejitev naše raziskave pa je predstavljal ne naključni vzorec, ki ga zaradi tega, ker pri anketnem vprašalniku nismo zajeli celotne populacije razvijalcev, nismo mogli zagotoviti.
Ključne besede: programsko ogrodje, ogrodje JavaScript, JavaScript, razvoj sodobnih spletnih rešitev
Objavljeno: 21.06.2018; Ogledov: 292; Prenosov: 47
.pdf Celotno besedilo (2,55 MB)

7.
Analiza in primerjava sodobnih spletnih programskih ogrodij za razvoj spletnih aplikacij
Tadej Leva, 2019, diplomsko delo

Opis: Priljubljenost programskega jezika JavaScript je privedla do številnih ogrodij, katerim cilj je pomagati razvijalcem pri reševanju nalog. Razvijalcem je ob tako veliki izbiri težko izbrati ogrodje, ki najbolje ustreza njihovim potrebam. To delo raziskuje dejavnike, ki vodijo do izbire JavaScript ogrodja. V idealnem primeru razvijalec izbere najbolj povpraševano ogrodje, ki omogoča večje možnosti zaposlitve in ima svetlo prihodnost, hkrati pa želi uživati v delu z ogrodjem. Za poenostavitev izbire se bomo v diplomski nalogi osredotočili samo na tri najsodobnejša ogrodja: React, Angular in Vue. Delo je razdeljeno na dva dela, teoretični in praktični. V teoretičnem delu iz različnih virov analiziramo mnenja razvijalcev, učljivost ogrodja, popularnost ogrodij, zaposljivost, prilagodljivost in razširljivost ogrodja. V praktičnem delu v posameznem ogrodju Angular, React in Vue razvijemo vremensko aplikacijo. Razvoj aplikacij razložimo in primerjamo programsko kodo. Glede na porabljen čas in težavnost razvijanja določimo učno krivuljo. Ugotovimo, da je ogrodje Vue najlažje za razvijanje. Na koncu vsaki aplikaciji izmerimo velikost in hitrost, kjer ugotovimo, da je zmagovalec ogrodje React. V prihodnje bi lahko dokument razširili z drugimi primerjalnimi metodami, primerjali bi lahko več ogrodij in odgovorili na več vprašanj.
Ključne besede: ogrodja JavaScript, spletne aplikacije, ogrodje Angular, ogrodje React, ogrodje Vue
Objavljeno: 23.11.2019; Ogledov: 117; Prenosov: 18
.pdf Celotno besedilo (2,32 MB)

Iskanje izvedeno v 0.14 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici