| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 25
First pagePrevious page123Next pageLast page
1.
Ionic hydraulic fluids and seal-material compatibility
Darko Lovrec, Roland Kalb, Vito Tič, 2024, original scientific article

Abstract: Manufacturers of hydraulic fluids invest a lot of effort and resources in improving their physico-chemical properties, with the goal of getting as close as possible to the properties of an ideal hydraulic fluid. It should be non- flammable, environmentally friendly, sustainable and should have excellent physical and chemical properties. After decades of development in the field of ionic liquids and the search for an ionic liquid suitable for use in hydraulic systems, ionic hydraulic liquids are now already in industrial use, especially on devices that operate in harsh and risky operating conditions. Since ionic hydraulic fluids are a completely new type of hydraulic fluid, one of the issues is their compatibility with the materials present in the hydraulic components, including all the seals. This paper refers to the process of testing the compatibility of hydraulic seal materials with different types of ionic hydraulic fluids according to the standardized percentages and recommendations, with emphasis on changes in the swell, shrinkage and hardness of the seals. The presented results are a useful guide for selecting suitable seal materials in case of using high-tech ionic hydraulic fluids.
Keywords: ionic hydraulic fluids, seal material, compatibility, fluid-testing method, test results
Published in DKUM: 19.03.2024; Views: 219; Downloads: 8
.pdf Full text (970,22 KB)
This document has many files! More...

2.
Izdelava hibridne mobilne aplikacije za spremljanje mešanih borilnih veščin v ogrodju Ionic : diplomsko delo
Tilen Teršek, 2022, undergraduate thesis

Abstract: Oboževalci nogometa, košarke in podobnih popularnih športov imajo za spremljanje tekem na voljo veliko aplikacij in spletnih strani iz katerih lahko črpajo podatke. Prav tukaj se nahaja problem za oboževalce mešanih borilnih veščin. Dostop do teh podatkov je naporen ali pa uporabniku neprijeten. Ker ima vsak dogodek več borb, javnosti pa je dana le ura pričetka dogodka, se pojavi še en problem. Nekatere gledalce zanimajo le določene borbe, za katere pa ne vedo, kdaj se bodo pričele. Tekom diplomske naloge se bomo spoznali z raznimi pristopi za razvoj mobilnih aplikacij, največ časa pa bomo posvetili izdelavi aplikacije za Android in iOS, ki bo odpravila zgoraj opisane težave. Aplikacija bo uporabniku prijazna, hkrati pa mu bo dana možnost pregleda dogodkov, zgodovine, shranjevanja priljubljenih borcev in dodajanja budilk, kar trenutnim aplikacijam na trgu manjka.
Keywords: Mešane borilne veščine, Hibridna aplikacija, UFC, Ionic, Angular
Published in DKUM: 21.10.2022; Views: 483; Downloads: 80
.pdf Full text (3,46 MB)

3.
Hibridna aplikacija e-naročanja pacientov : diplomsko delo
Matej Tratnik, 2021, undergraduate thesis

Abstract: Z vedno večjo adaptacijo mobilnih tehnologij le-te postajajo bolj in bolj integrirane v naše življenje. V zadnjih nekaj letih smo videli tudi porast razvojnih ogrodij za mobilne aplikacije, zato smo želeli preveriti, kako v letu 2021 pristopiti k razvoju mobilne aplikacije. Naš cilj je razviti aplikacijo za Android in iOS, ki omogoča uporabnikom pregled nad lastnimi zdravstvenimi podatki, podatki zdravnikov in javnih zdravstvenih ustanov. Preučili smo tipe aplikacij in trenutno aktualne tehnologije in se na podlagi zahtev aplikacije odločili, da za odjemalca uporabimo ogrodje Ionic React. Ogrodje je v uporabi od leta 2020; aplikacije gradimo s pomočjo nam že znanih spletnih tehnologij – HTML, CSS in Javascript. Ključnega pomena je tudi dejstvo, da lahko uporabimo eno kodno zasnovo za Android in iOS. Oblačna storitev Firebase bo namenjena shranjevanju podatkov.
Keywords: hibridne aplikacije, Ionic, React
Published in DKUM: 18.10.2021; Views: 739; Downloads: 86
.pdf Full text (757,98 KB)

4.
Razvoj aplikacije Movie Date z uporabo podatkovnih baz grafov : diplomsko delo
Jan Premzl, 2021, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo preučili uporabljena ogrodja in knjižnice ter izdelali hitro, učinkovito in robustno hibridno mobilno aplikacijo z ogrodjema Ionic in NestJS ter preučili, ali so podatkovne baze grafov smiselna odločitev pri aplikacijah, ki spominjajo na socialno omrežje. Uporabili smo podatkovno bazo grafov Neo4j, ki smo primerjali z dokumentno podatkovno bazo MongoDB, in prišli do sklepa, da je bila v vseh testiranih operacijah za ustvarjanje, branje, posodabljanje in brisanje na aplikaciji boljša dokumentna podatkovna baza MongoDB.
Keywords: Ionic, Capacitor, NestJS, Neo4j, Cypher
Published in DKUM: 18.10.2021; Views: 868; Downloads: 246
.pdf Full text (3,19 MB)

5.
Razvoj aplikacije izzivi s spletnim ogrodjem Ionic React : diplomsko delo
Sašo Ivič, 2020, undergraduate thesis

Abstract: Na voljo nam je vse več tehnologij, knjižnic in ogrodij za razvoj spletnih aplikacij. Leta 2020 se je na trgu pojavila nova tehnologija Ionic React. To novo ogrodje nam omogoča, da z uporabo spletnih tehnologij HTML, CSS in Javascript izdelamo aplikacije, ki delujejo na različnih brskalnikih, operacijskih sistemih in napravah. Pri tem lahko uporabljamo vnaprej pripravljene komponente Ionic-a, ki nam olajšajo delo in hkrati poskrbijo, da komponente izgledajo standardno glede na izbrano platformo. Kodo pišemo v React-u in pri tem uporabljamo standardno strukturo komponent, ki jim lahko dodamo še metode življenjskega cikla Ionic-a in Ionic komponente. Ionic Capacitor nam omogoča dostop do nativnih funkcij naprave, kar nam omogoča izdelavo hibridnih in progresivnih aplikacij. Izdelal sem aplikacijo Izzivi s pomočjo ogrodja Ionic React in preučil delovanje ter uporabo te nove tehnologije.
Keywords: Ionic, React, Capacitor, hibridna aplikacija
Published in DKUM: 03.11.2020; Views: 881; Downloads: 99
.pdf Full text (1,26 MB)

6.
Razvoj mobilne aplikacije za pregledovanje novic
Tadej Polajnar, 2020, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo razvili prototipno rešitev. Problem, ki smo ga reševali, je razdrobljenost uporabniku zanimivih novic, kar pomeni, da mora uporabnik iskati novice po različnih spletnih straneh ali aplikacijah. Cilj diplomskega dela je delujoč prototip programske opreme, ki uporabniku olajša prebiranje novic. V teoretičnem delu smo uporabili metodo raziskovanja in v razvojnem delu metodo razvoja.
Keywords: mobilni razvoj, mobilna aplikacija, ogrodje React, ogrodje Ionic
Published in DKUM: 02.11.2020; Views: 878; Downloads: 90
.pdf Full text (2,55 MB)

7.
Priporočilni sistem in mobilna aplikacija za ustvarjanje fitnes treninga
Dejan Zajc, 2018, bachelor thesis/paper

Abstract: Priporočilni sistemi se zaradi velikega števila informacij vedno bolj uveljavljajo. Enako velja na fitnes področju, kjer ljudje nimajo časa, denarja ali motivacije za obisk fitnes centrov. V diplomskem delu predstavimo priporočilni sistem za ustvarjanje fitnes treninga. Pri tem uporabimo vsebinsko priporočanje. Uporabo priporočilnega sistema omogočimo z implementacijo spletne storitve, ki jo kličemo v mobilni aplikaciji. V teoretičnem delu opišemo uporabljen pristop vsebinskega priporočanja in samo logiko priporočanja. V praktičnem delu implementiramo spletno storitev in mobilno aplikacijo.
Keywords: priporočilni sistem, vsebinsko priporočanje, hibridna mobilna aplikacija, Ionic
Published in DKUM: 26.08.2020; Views: 1785; Downloads: 177
.pdf Full text (1,70 MB)

8.
Izdelava mobilnih aplikacij z ogrodjem Ionic : diplomsko delo
Blaž Kocbek, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Zaradi vse večje priljubljenosti mobilnih naprav smo v zadnjih letih priča velikemu razmahu razvoja mobilnih aplikacij. Glavni cilj diplomskega dela je tako bil izdelati hibridno mobilno aplikacijo, ki bo uporabniku na prijazen in enostaven način omogočala pregled serij in filmov, ki jih spremlja sam, in tistih, ki jih spremljajo njegovi prijatelji. V sklopu diplomskega dela je bil opravljen tudi pregled ogrodij, ki razvijalcem omogočajo razvoj hibridnih aplikacij.
Keywords: Ionic, Angular, hibridne aplikacije
Published in DKUM: 21.11.2019; Views: 1331; Downloads: 123
.pdf Full text (1,78 MB)

9.
Primerjava ogrodij za izdelavo geografsko specifičnih hibridnih mobilnih aplikacij : diplomsko delo
Andrej Kostić, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Dandanes obstaja veliko različnih ogrodij za izdelavo mobilnih aplikacij, vendar se razvijalci vedno sprašujejo, za katero ogrodje bi se odločili. Seveda je potrebno pospešiti razvojni proces in čim prej aplikacijo lansirati na trg, vendar si želimo zagotoviti kakovost produkta na najvišji ravni. Cilj diplomskega dela je raziskati ogrodja za izdelavo hibridnih mobilnih aplikacij. Izbrali smo ogrodji React Native in Ionic, ju predstavili in izdelali aplikacijo v enem in drugem ogrodju. Nato smo ju primerjali ter izpostavili prednosti in slabosti.
Keywords: React Native, Ionic, hibridne mobilne aplikacije
Published in DKUM: 11.11.2019; Views: 1143; Downloads: 77
.pdf Full text (2,17 MB)

10.
Pametna miza za namizni tenis : magistrsko delo
Manja Kocet, 2019, master's thesis

Abstract: Magistrsko delo predstavi možnost realizacije lastne rešitve pametne mize za namizni tenis s pomočjo senzorjev pametnega mobilnega telefona. Namen in cilj tega dela je ugotoviti, ali lahko s pomočjo senzorjev pametnega mobilnega telefona in obdelave zajetih signalov zaznamo padec žogice na igralno mizo ter na katero stran igralne mize je žogica padla. Najprej opravimo pregled področja, nato pa se posvetimo senzorjem mobilnega telefona, ogrodju Ionic in spletni platformi Firebase. V nadaljevanju izdelamo aplikacijo za zajem in analizo podatkov iz senzorja pospeškometra. Na koncu predstavimo naše rezultate in ugotovitve.
Keywords: pametna miza za namizni tenis, namizni tenis, Ionic, Firebase
Published in DKUM: 04.09.2019; Views: 1448; Downloads: 162
.pdf Full text (3,95 MB)

Search done in 1.16 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica