| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Uvedba GPS tehnologije za nadzor službenih vozil v podjetju Ozara d.o.o.
Borut Gracel, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: GPS tehnologija za nadzor službenih vozil je v zadnjem desetletju širom sveta vse bolj priljubljena in dobrodošla, tako med upravljavci voznih parkov podjetij oz. organizacij kot tudi med vozniki, saj tako enim kot drugim prinaša koristi.
Keywords: vozni park, GPS, GPS tehnologija za sledenje vozil, uvedba GPS sistema za sledenje vozil
Published: 24.04.2017; Views: 1266; Downloads: 87
.pdf Full text (1,11 MB)

2.
3.
Uvedba tehnologije za sledenje vozil v Steklarni Hrastnik
Siniša Smiljanić, 2013, undergraduate thesis

Abstract: GPS-tehnologija je v zadnjih letih na področju sledenja zelo napredovala, naj gre za sledenje vozil, letal, ljudi ali česa drugega. V zadnjem času je postala tehnologija dostopna vsem, ki jo želijo uporabiti v svoje namene, predvsem pa je zrasla uporaba tehnologije v logistične namene, saj vse več podjetij želi kar najbolje nadzorovati svoje logistične procese. V diplomski nalogi je predstavljena uvedba tehnologije za sledenje vozil v Steklarni Hrastnik. V prvem delu diplomske naloge so predstavljeni problem in načini za njegovo reševanje. Opisano sta tudi podjetje Steklarna Hrastnik in njegova dejavnost. Pri teoretičnih osnovah sta opisana nastanek in razvoj GPS-tehnologije skozi zgodovino. Prav tako so opisane določene karakteristike GPS-sistema in nekatere napake, ki jih je mogoče zaznati. V drugem delu je predstavljeno dejansko stanje v podjetju pred uvedbo tehnologije za sledenje vozil. V nadaljevanju je predstavljena tehnologija za sledenje vozil ponudnika NTS. Opisane so vrste storitev, ki jih podjetje ponuja. Prav tako je podan izračun uvedbe te tehnologije. Predstavljeni so tudi avtonomni logistični informacijski sistem in prednosti, ki jih podjetje dobi z njegovo uvedbo. V zaključku so podani ocena učinkov uvedbe te tehnologije, pogoji za njeno uvedbo ter možen nadaljnji razvoj.
Keywords: GPS-tehnologija, sistem za sledenje vozil.
Published: 22.10.2013; Views: 1082; Downloads: 143
.pdf Full text (1,11 MB)

4.
UVEDBA TEHNOLOGIJE ZA SPREMLJANJE IN NADZOR VOZIL V DRUŽBI KOSTAK
Teja Lavrenčič, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo prikazuje uvedbo sodobne informacijske tehnologije za spremljanje in nadzorovanje vozil v družbi Kostak. V prvem delu diplomskega dela so predstavljene teoretične osnove o pomenu tehnološkega razvoja in inovacij, opisan je proces nastanka tehnoloških inovacije ter predstavljen t.i. sistem GPS za sledenje vozil. Predstavljena so družba Kostak, dejavnosti, ki jih omenjena družba opravlja, ter avto-strojni park, ki deluje znotraj družbe. V drugem delu diplomskega dela je opisan princip delovanja sistema za spremljanje in nadzor vozil Sledenje.com ter uporabnost takšnega sistema in delovanje programske aplikacije Sledenje.com. Prikazana je uvedba omenjenega sistema na praktičnem primeru izvajanja dejavnosti ravnanja z odpadki v družbi Kostak ter ocenjena uspešnost njegove uvedbe. V okviru diplomskega dela so bili opravljeni intervjuji z zaposlenimi v družbi, ki uporabljajo sistem Sledenje.com. Na osnovi analize rezultatov je bila podana ocena, da ima spremljanje vozil pri izvajanju dejavnosti ravnanja z odpadki veliko prednost pri načrtovanju in optimizaciji poti, nadzorovanju vozil ter gospodarski izkoriščenosti vsakega prevoza. Diplomsko delo prikazuje, da se v obravnavano tehnologijo vložen denar vrne in oplemeniti, to pa je glavni cilj tehnološke izboljšave.
Keywords: tehnologija, GPS, sledenje vozil, avto-strojni park, uvedba sistema za sledenje
Published: 16.04.2012; Views: 1826; Downloads: 255
.pdf Full text (1,09 MB)

Search done in 0.13 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica