| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 7 / 7
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
OPTIMIRANJE PROIZVODNE LINIJE V POHIŠTVENI INDUSTRIJI
Matevž Stevanović, 2015, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu smo zgradili model proizvodnega procesa izdelave pohištva po naročilu v Mizarstvu Bolčič in ga uporabili za optimizacijo razporejanja. Model smo simulirali v za to namenjenem programu − Flexsim. Simulacijo smo izvedli pri različnih parametrih, tako da smo dobili naslednje informacije: analizo pretočnosti, določitev ozkih grl, izkoriščenost strežnih mest, analizo delovnih operacij ter analizo izvedljivosti in učinkovitosti proizvodnega plana, s pomočjo katerih smo proizvodni model tudi optimizirali. Model lahko uporabljamo za napovedovanje roka izdelave posameznega naročila in izdelovanje proizvodnega plana.
Ključne besede: model, simulacija, Flexsim, mizarstvo.
Objavljeno: 23.12.2015; Ogledov: 523; Prenosov: 63
.pdf Celotno besedilo (1,27 MB)

2.
Simulacija proizvodnje v podjetju Kovinoplastika Zdravko Šarh s.p. s programom FlexSim
Dejan Toplak, 2015, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu obravnavamo simulacijo novega proizvodnega obrata, ki ga načrtujejo v podjetju Kovinoplastika Zdravko Šarh, s. p. Simulacijo smo zasnovali kot simulacijski projekt ter jo izdelali v programskem orodju FlexSim. Prednost tega je enostavna uporaba in 3D-vmesnik, ki omogoča detajlno predstavitev modelov. Osnova za izdelavo modela je bil posnetek obstoječega stanja, kjer smo predstavili proces proizvodnje izolativnih komponent, ki jih najdemo v kotličkih toaletnih splakovalnikov. Med izvajanjem simulacije obstoječega stanja smo opazovali performančne kazalce, ki so bili ključni za odkrivanje kopičenja izdelkov oziroma učinka ozkih grl. Sestavili smo predloge rešitev in jih implementirali v simulacijo. Eksperimentiranje z modelom in uglasitev parametrov modela sta nam podala načrt optimalnega delovanja proizvodnje. V zaključku smo povzeli naše delo, podali oceno učinkov izboljšav in podali možnosti za nadaljnji razvoj.
Ključne besede: proizvodnja, FlexSim, simulacija, optimizacija
Objavljeno: 29.09.2015; Ogledov: 1233; Prenosov: 133
.pdf Celotno besedilo (2,36 MB)

3.
OPTIMIZACIJA NOTRANJE LOGISTIKE V PODJETJU CALCIT KAMNIK D.O.O. S POMOČJO SIMULACIJE
Jure Dolinšek, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo izvedli analizo procesa odpreme tovornjakov v podjetju Calcit Kamnik d. o. o. Zaradi čakanja voznikov na dokumente nastajajo dolge čakalne vrste. Z ureditvijo logističnega procesa smo poskušali skrajšati celotni čas odpremnega procesa. Naredili smo simulacije v programu Flexsim - simulacijo obstoječega in prenovljenega stanja. Z analizo smo ugotovili ključne časovne prihranke. Na podlagi teh ugotovitev bomo uvedli nova delovna mesta, nove tehnične izboljšave ter nov informacijski sistem.
Ključne besede: Simulacija, flexsim, Calcit Kamnik, odprema tovornih vozil, logistika
Objavljeno: 04.07.2013; Ogledov: 1603; Prenosov: 194
.pdf Celotno besedilo (3,95 MB)

4.
SIMULACIJA ARHIVA IN ANALIZA LASTNOSTI PREDLAGANIH REŠITEV V POVEZAVI Z E-POSLOVANJEM
Tina Nemanič, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je opisan in simuliran obstoječ splošni arhiv, v katerem smo proučevali proces arhiviranja. Predstavljen je klasičen in elektronski arhiv ter njihove značilnosti ter vmesno fazo arhiva, ko klasičen arhiv spremenimo v elektronskega. Proces arhiviranja je bil simuliran s simulacijskim orodjem Flexsim, s katerim so bili modelirani procesi, ki so prisotni pri vsaki vrsti arhiva. Izvedena je bila medsebojna primerjava treh različnih vrst postopka arhiviranja in prikazane razlike in podobnosti ter opisane njihove prednosti in slabosti.
Ključne besede: Arhiv, dogodkovna simulacija, elektronsko poslovanje, Flexsim, dokumentirano gradivo
Objavljeno: 31.01.2012; Ogledov: 1199; Prenosov: 118
.pdf Celotno besedilo (11,00 MB)

5.
PRENOVA SIMULACIJSKEGA MODELA TEHNOLOŠKEGA PROCESA
Igor Makarić, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu obravnavamo prenovo simulacijskega modela proizvodnje betonskih cevi, ki je bil realiziran z 2D simulacijskim orodjem ProModel. ProModel je zastarelo simulacijsko orodje, ki ima določene pomanjkljivosti kot npr. neprijazen uporabniški vmesnik, težavno povezljivost z zunanjimi viri podatkov ipd. Obstoječ simulacijski model smo zaradi omenjenih slabosti prenesli v sodobnejše orodje za 3D simulacijo — Flexsim, z namenom izboljšave pedagoškega procesa ter nazornejše predstavitve simulacije in simulacijskih rezultatov. Velika prednost Flexsima je, da omogoča razvoj 3D modelov, saj lahko proizvodni oziroma kateri koli drugi proces prikažemo v treh dimenzijah oziroma v navidezni resničnosti, kar da še dodatno težo učinkoviti predstavitvi procesa, ki smo ga želeli modelirati. V diplomskem najprej predstavimo proces izdelave betonskih cevi. Temu sledi predstavitev metodologije modeliranja in simulacije. V naslednjem poglavju obravnavamo obstoječi model v ProModelu in nato razvoj modela v Flexsimu. Sledi analiza simulacijskih rezultatov obeh modelov, na koncu pa je podan zaključek.
Ključne besede: prenova simulacijskega modela, izboljšave pedagoškega procesa, ProModel, Flexsim
Objavljeno: 19.01.2011; Ogledov: 1398; Prenosov: 78
.pdf Celotno besedilo (1,68 MB)

6.
PRENOVA PROIZVODNE HALE V PODJETJU ALPLES D.D. Z METODO SIMULACIJE
Peter Fajfar, 2009, diplomsko delo

Opis: V podjetju Alples d.d. iz Železnikov poteka proizvodnja elementov v dveh proizvodnih halah. To predstavlja določen organizacijski problem, ki se rezultira v neoptimalnem toku materiala, pojavljajo se časovne izgube, veliko je medobratnega transporta, kar posledično privede do poškodbe elementov. S postavitvijo skladišča se bodo v eni izmed hal sprostile skladiščne površine v izmeri 6000 m2. Zaradi tega se ponuja možnost, da se do določene mere združi proizvodnjo. Ker kljub sproščenemu prostoru ne bo mogoče združiti celotne proizvodnje, je glavni cilj te diplomske naloge, da se poišče optimalne rešitve za glavnino proizvodnje ter se smiselno predvidi postavitev strojev v proizvodnji. Delo mora potekati čim bolj tekoče in hitro ter s čim manjšimi medfaznimi zalogami in medobratnim transportom. Rešitev bomo poiskali s pomočjo programa Flexsim, v katerem lahko simuliramo neko realno stanje in vidimo, kakšen je vpliv neke spremembe na celotno stanje.
Ključne besede: Flexsim, Simulacija, Proces, Stanje, Izboljšava
Objavljeno: 04.06.2009; Ogledov: 2178; Prenosov: 176
.pdf Celotno besedilo (3,14 MB)

7.
Iskanje izvedeno v 0.27 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici