| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 8 / 8
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Uporaba platforme firebase za razvoj spletne rešitve : diplomsko delo
Žiga Pigac, 2022, undergraduate thesis

Abstract: Zaradi vse večje potrebe po hitrem razvoju in možnosti skaliranja se je v informatiki razširila uporaba oblačnih storitev. V diplomskem delu smo pregledali storitve, ki jih ponuja brezstrežniška platforma Firebase, ter preverili, kakšne so njihove posebnosti. Za namen ugotavljanja teh smo razvili primer spletne trgovine. Skozi razvoj so se pokazale specifike delovanja podatkovne baze Firestore. Pri implementaciji Cloud Functions se je prikazala razlika v hitrosti delovanja, glede na to, ali je instanca funkcije že vzpostavljena. Storitev Firebase Authentication se je izkazala za preprost in hiter način implementacije prijave in registracije. Implementirali smo zbiranje podatkov o učinkovitosti delovanja s Firebase Performance Monitor ter ocenjevanje uporabniške izkušnje z Google Analytics for Firebase.
Keywords: Firebase, storitve v oblaku, brezstrežniška arhitektura, Firestore, Cloud Functions
Published in DKUM: 06.07.2022; Views: 305; Downloads: 91
.pdf Full text (5,26 MB)

2.
Razvoj mobilne aplikacije Herbal4All : diplomsko delo
Dalibor Veselinović, 2021, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomske naloge je digitalizacija podatkov o zeliščih in njihovi uporabi v aplikaciji Herbal4All. Aplikacija služi kot vmesnik med uporabnikom in podatkovno bazo, kamor vnašamo simptome bolezni, ta pa nam vrne podatke o ustreznih zeliščih za rešitev le-teh. V diplomski nalogi smo prav tako preučili storitve Firebase ter primerjali uporabo različnih storitev, natančneje, primerjali smo tipe podatkovnih baz ter argumentirali, kateri tip je za naš projekt primernejši.
Keywords: Android, Firebase, Java
Published in DKUM: 18.10.2021; Views: 231; Downloads: 105
.pdf Full text (1,68 MB)

3.
Inovativna oblačna informacijska rešitev za podporo organizacije dela : diplomsko delo
Uroš Zagoranski, 2021, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je podrobneje predstavljen in raziskan pristop razvoja inovativne oblačne informacijske rešitve za podporo organizacije dela. Raziskane in opisane so omejitve, ki jih izbira sklada tehnologij Node.js, Firebase in nekaterih drugih Googlovih produktov prinaša, opisani pa so tudi načini, kako te zaobiti in doseči karakteristike, ki so za sistem takšnega tipa ključne. Cilji diplomske naloge so razvoj informacijske rešitve za podporo organizacije dela v podjetju, ovrednotenje te rešitve v realni uporabi med zaposlenimi ter pregled prednosti in slabosti sistema, ki uporablja storitve brezstrežniške arhitekture v primerjavi s klasičnimi spletnimi ali z namiznimi aplikacijami.
Keywords: oblačna informacijska rešitev, podpora organizacije dela, Firebase, Node.js, brezstrežniška arhitektura
Published in DKUM: 28.01.2021; Views: 757; Downloads: 193
.pdf Full text (2,27 MB)

4.
Posebnosti razvoja enostranskih spletnih rešitev s samopostrežnim zalednim sistemom v oblaku : diplomsko delo
Marko Gluhak, 2020, undergraduate thesis

Abstract: Paradigma samopostrežnih zalednih sistemov v oblaku je čedalje bolj popularna in zrela za uporabo. Enostranske spletne aplikacije so eden od potencialnih odjemalcev samopostrežnih zalednih sistemov v oblaku. V diplomskem delu smo raziskali, kako lahko ta učinkovito sodelujejo med seboj. Glavni namen dela je bil spoznati prednosti in omejitve tega sodelovanja ter definirati kriterije za izbor orodja za razvoj samopostrežnega zalednega sistema v oblaku. Nato smo zastavljene kriterije nanesli na tri orodja za razvoj samopostrežnega zalednega sistema v oblaku, primerjali smo lastne REST rešitve, Firebase in AWS Amplify. S Firebase-om, ki je ugotovljen kot najbolj primeren za nalogo, v paru z React-om, smo razvili enostavno spletno aplikacijo »Moja Galerija« in prikazali, kako se ta tehnološki par obnese v realnem življenju.
Keywords: samopostrežni zaledni sistemi v oblaku, enostranske spletne aplikacije, React, Firebase, AWS Amplify, Google, Amazon Web Services, REST
Published in DKUM: 03.11.2020; Views: 674; Downloads: 156
.pdf Full text (1,21 MB)

5.
Uporaba programskega paketa Firebase ML Kit za strojno učenje pri mobilnih aplikacijah : diplomsko delo
David Žele, 2020, undergraduate thesis

Abstract: V času, ko se strojno učenje pojavlja na vseh področjih računalništva, je veliko rešitev implementiranih znotraj te domene nastalo predvsem v panogi razvoja mobilnih aplikacij, vendar se jih zaradi hitrega razvoja občasno drži sloves nepreizkušenosti. Namen diplomskega dela je zato bil preizkusiti Firebase ML Kit v prototipni aplikaciji ter ob tem opazovati zahtevnost uporabe. Končna ugotovitev, da je Firebase ML Kit rešitev, ki nam hitro in enostavno omogoča implementacijo uporabe strojnega učenja v mobilno aplikacijo morda ne preseneča, preseneča pa dejstvo, da je programski paket zelo dobro dokumentiran in je podpora na spletu nadpovprečno dobra.
Keywords: strojno učenje, firebase ml kit, mobilne aplikacije
Published in DKUM: 03.11.2020; Views: 512; Downloads: 135
.pdf Full text (1,37 MB)

6.
Primerjava ogrodij za zaledne sisteme mobilnih aplikacij : diplomsko delo
Miha Podplatnik, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Področje implementacije zalednih sistemov za mobilne rešitve lahko že pred začetkom projekta predstavlja težavo, sploh zaradi tega, ker je na voljo ogromno poti, po katerih se lahko sprehodimo, vse pa nas ne vodijo na cilj, vsaj ne racionalen. V diplomski nalogi so predstavljeni vsi sestavni deli zalednega sistema, izbrane arhitekture in dobre prakse pri zavoju. Osrednji področji diplomske naloge sta izbira in analiza ogrodij iz celotnega spektra, od zelo fleksibilnih do tistih, ki nam vsiljujejo svoj način razvoja. Pozornost smo namenili tako klasičnemu skladu kot tudi modernim platformam, ki ogromno dela opravijo že iz škatle. Za potrebe lažje podaje primerjave smo razvili rešitev, ki rešuje problem iz realnega sveta.
Keywords: zaledni sistemi, serverless, firebase, express.js, django rest framework
Published in DKUM: 13.11.2019; Views: 997; Downloads: 120
.pdf Full text (907,19 KB)

7.
Pametna miza za namizni tenis : magistrsko delo
Manja Kocet, 2019, master's thesis

Abstract: Magistrsko delo predstavi možnost realizacije lastne rešitve pametne mize za namizni tenis s pomočjo senzorjev pametnega mobilnega telefona. Namen in cilj tega dela je ugotoviti, ali lahko s pomočjo senzorjev pametnega mobilnega telefona in obdelave zajetih signalov zaznamo padec žogice na igralno mizo ter na katero stran igralne mize je žogica padla. Najprej opravimo pregled področja, nato pa se posvetimo senzorjem mobilnega telefona, ogrodju Ionic in spletni platformi Firebase. V nadaljevanju izdelamo aplikacijo za zajem in analizo podatkov iz senzorja pospeškometra. Na koncu predstavimo naše rezultate in ugotovitve.
Keywords: pametna miza za namizni tenis, namizni tenis, Ionic, Firebase
Published in DKUM: 04.09.2019; Views: 957; Downloads: 118
.pdf Full text (3,95 MB)

8.
Mobilna aplikacija za iskanje izgubljenih stvari
Matej Moravec, 2017, undergraduate thesis

Abstract: Razvoj pametnih mobilnih naprav je v zadnjih letih zelo napredoval. V ta namen smo izdelali mobilno aplikacijo za iskanje izgubljenih stvari, ki je zapisana za operacijski sistem Android. V diplomskem delu smo opisali razvoj aplikacije, kjer smo podrobneje predstavili delovanje določenih funkcionalnosti, ki smo jih uporabili pri implementaciji. Ko smo aplikacijo razvili, smo spoznali, da je ob dobrem načrtovanju in branju dokumentacije, lahko implementacija veliko hitrejša in preprostejša.
Keywords: android, mobilna aplikacija, pomoč pri iskanju, pametni telefon, firebase
Published in DKUM: 06.10.2017; Views: 1064; Downloads: 257
.pdf Full text (2,03 MB)

Search done in 0.16 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica