| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 7 / 7
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Delaunayeva triangulacija s prebirnim krogom
Gal Meznarič, 2017, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi predstavimo problem Delaunayeve triangulacije na ravninski množici točk in njene pomembnejše lastnosti. Naredimo splošen pregled obstoječih metod izgradnje Delaunayeve triangulacije, več pozornosti pa namenimo metodi Delaunayeve triangulacije s prebirno premico, ki služi kot osnova algoritmu s prebirnim krogom. Glavni del diplomske naloge obsega podrobnejšo predstavitev vseh faz algoritma Delaunayeve triangulacije s prebirnim krogom, implementacijo tega algoritma in primerjavo hitrosti izvajanja z Žalikovim algoritmom s prebirno premico. Ugotovimo, da se poenostavljena verzija algoritma s prebirnim krogom obnese bolje od izvirne, a ne prehiti Žalikovega algoritma s prebirno premico.
Keywords: Delaunayeva triangulacija, algoritmi, računalniška geometrija
Published: 12.07.2017; Views: 1223; Downloads: 189
.pdf Full text (2,75 MB)

2.
SPREMEMBA DELAUNAYEVE TRIANGULACIJE V REALNEM ČASU
Domen Mori, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Delaunayeva triangulacija je eden izmed najbolj uporabnih elementarnih algoritmov v računalniški geometriji. V tem diplomskem delu se ukvarjamo s spremembo Delaunayeve triangulacije pri premikanju že vstavljenih točk v realnem oziroma v doslednem času. V diplomskem delu predstavimo inkrementalni algoritem Delaunayeve triangulacije ter predlagano rešitev za pospešitev dinamičnega spreminjanja triangulacije s pomočjo štiriškega drevesa. Predlagano rešitev smo testirali na različnih množicah točk, štiriško drevo primerjali z naivno metodo in prikazali rezultate. Iz njih je razvidno, pri koliko točkah je še možno posodabljanje v realnem času ter učinkovitost štiriškega drevesa v primerjavi z naivno metodo.
Keywords: računalniška geometrija, realni čas, Delaunayeva triangulacija, štiriško drevo, sprememba Delaunayeve triangulacije
Published: 27.08.2015; Views: 1060; Downloads: 135
.pdf Full text (2,92 MB)

3.
DELAUNAYEVA TRIANGULACIJA S KORAKANJEM
Amadej Pevec, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu najprej opravimo kratek pregled različnih pristopov za tvorjenje Delaunayeve triangulacije, nato pa se osredotočimo na algoritem gradnje triangulacije s korakanjem. V praktičnem delu implementiramo tri različne strategije korakanja in jih nato med seboj primerjamo.
Keywords: algoritmi, računalniška geometrija, Delaunayeva triangulacija
Published: 12.09.2013; Views: 1775; Downloads: 189
.pdf Full text (1,87 MB)

4.
5.
6.
7.
Search done in 0.23 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica