| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 5 / 5
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Avtomatizacija obdelave prejetih računov z uvedbo dms v proizvodnem podjetju
Metka Javornik, 2017, magistrsko delo

Opis: Spremembe so stalnica, ki nas spremljajo skozi celotno življenje. Če je bilo za implementacijo ene tehnične novosti v zgodovini potrebnih tudi več 100 let, se danes to meri v dnevih. Zagotovo pa bodo uspeli tisti, ki se dovolj hitro prilagajajo in odzivajo na spremembe. Namreč bolj hitro, ko se odzivamo na spremembe, bolj lahko ostajamo konkurenčni. Digitalizacija celotnih poslovnih sistemov v proizvodnih podjetjih je postala velika nuja, če želimo s svojim podjetjem ostati konkurenčni na trgih. Cilji uvedbe digitalizacije so predvsem poenostavitev in celostno obvladovanje procesov ter nižji stroški proizvodnje. Pri tem ne gre za nobeno znanstveno fantastiko, temveč poslovanje, ki omogoča komunikacijo med stroji, napravami in ljudmi. Podjetja se pri svojem poslovanju dnevno srečujejo z dokumenti v papirni in digitalni obliki. Razvoj na področju informatike je s seboj prinesel nove možnosti obvladovanja dokumentov. V izogib brskanju in premetavanju kupov papirja podjetja uvajajo elektronske dokumentne sisteme, ki dvigujejo kakovost storitev, povezanih z dokumenti in dokumentacijo, njihovim arhiviranjem, prenašanjem, iskanjem ter podobno obdelavo dokumentov. Če povzamemo, uvedba dokumentnega sistema predstavlja tehnologijo, orodje, zaporedje organiziranih postopkov oz. procesov za zajem, nadzor in hrambo ter distribucijo dokumentov znotraj podjetja, kar lahko strnemo v koncentrirano znanje o rokovanju s poslovno dokumentacijo in pozitivne učinke, ki jih s tem dosežemo. Uporaba dokumentnega sistema predstavlja podjetjem, v njihovih prenapolnjenih oddelkih za obdelavo dokumentov, lažjo prehodnost poslovnih procesov, podporo pri avtomatskih poslovnih dogodkih in velikanske prednosti v učinkovitosti in zmanjševanju stroškov. Takšna avtomatizacija povezuje procese, prenaša ključne podatke in preprečuje podvojeno ali celo potrojeno delo v podjetju več različnih udeležencev procesa z istimi podatki. Z uvedbo dokumentnega sistema v podjetju Marovt, d. o. o. smo uspešno izvedli preobrazbo naših ustaljenih procesov, jih prilagodili možnosti digitalizacije ter jih tako naredili učinkovitejše in enostavnejše. Preobrazba procesov seveda še vedno poteka in raste skupaj z možnostmi, ki jih prinašajo nove rešitve in tehnike. Le z nenehnimi izboljšavami in izpolnjevanji rastemo tako na procesnem kot na tehničnem področju, kar pomeni, da smo lahko še učinkovitejši in konkurenčnejši.
Ključne besede: uvedba dokumentnega sistema, sistem za upravljanje dokumentov, EBA DMS, Datalab Pantheon, digitalizacija, brezpapirno poslovanje
Objavljeno v DKUM: 14.03.2017; Ogledov: 1021; Prenosov: 154
.pdf Celotno besedilo (1,61 MB)

2.
PRIMERJALNA ANALIZA ERP REŠITEV SAP IN PANTHEON SE
Laura Razdevšek, 2014, diplomsko delo

Opis: V diplomskem seminarju smo zadane cilje tudi izpolnili. Podrobneje smo predstavili rešitev Pantheon SE, katera je plod domačega znanja in mednarodno priznano rešitev SAP. SAP in Pantheon SE sta celoviti informacijski rešitvi. Skupna njima je modularna zgradba, saj sta obe sestavljeni iz različnih modulov. Razlikujeta se v uvajanju v podjetje, SAP-ova ASAP metodologija uvajanja vsebuje pet faz, medtem ko se Pantheon uvaja po principu projektnega vodenja. Obe rešitvi sta ključnega pomena v podjetju, saj bi bilo brez njiju poslovanje skoraj da nemogoče. Vendar ne moremo trditi, katera izmed njiju je boljša, saj je rešitev SAP primerna za velika podjetja, medtem ko Pantheon SE za majhna podjetja.
Ključne besede: ERP, SAP R/3, PANTHEON, metodologija ASAP, uvanje ERP rešitev, metodologija uvajanja programa DataLab Pantheon.
Objavljeno v DKUM: 01.12.2014; Ogledov: 1761; Prenosov: 313
.pdf Celotno besedilo (884,10 KB)

3.
PRIMERJALNA ANALIZA ERP REŠITEV
Maruška Dvoršak, 2012, diplomsko delo

Opis: Za podjetja, ki želijo v današnjem času preživeti, so ERP rešitve ključnega pomena. Le te jim omogočajo napredek in konkurenčnost na trgu. Sam razvoj in uvedba programske opreme ERP je zelo draga, zato podjetja teh rešitev ne razvijajo sama ampak le-to raje prepustijo strokovnjakom. Izbirajo lahko med zelo pestro ponudbo na trgu, torej med mednarodno priznanimi ponudniki ali ponudniki na domačem trgu. SAP, Oracle in Microsoft Dynamics sodijo med mednarodno priznane ponudnike ERP rešitev, medtem ko je DataLab Pantheon plod domačega znanja. Programi so si med sabo v osnovi zelo podobni. Glavna značilnost je njihova modularno zgradba in metodologija uvajanja. V zadnjem delu diplomskega seminarja je podana primerjalna analiza glede na osnovne značilnosti, modularno zgradbo, metodologijo uvajanja, uporabe doma in po svetu, ter panogah.
Ključne besede: Ključne besede: ERP, SAP R/3, Oracle EBS, Microsoft Dynamics NAV, DataLab Pantheon ME, metodologija ASAP, metodologija AIM, metodologija Sure Step, metodologija uvajanja programa DataLab Pantheon.
Objavljeno v DKUM: 14.12.2012; Ogledov: 3111; Prenosov: 294
.pdf Celotno besedilo (1,00 MB)

4.
UVAJANJE CELOVITE PROGRAMSKE REŠITVE V PRODAJNI PROCES
Iztok Peciga, 2010, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo govori o uvajanju celovite programske rešitve Datalab Pantheon v prodajni proces podjetja Biring d.o.o., kjer je bil prodajni proces zaradi več nepovezljivih modulov nepregleden in zamuden. V diplomski nalogi so najprej predstavljene teoretične osnove prenove poslovnih procesov. V nadaljevanju je predstavljeno obstoječe stanje in podrobno opisan prodajni proces v obstoječih poslovno informacijskih rešitvah. Obstoječi prodajni proces je prikazan tudi grafično, iz česar so razvidne vse aktivnosti, ki jih morajo izvesti udeleženci v prodajnem procesu. V naslednjem poglavju je predstavljeno uvajanje nove celovite programske rešitve Datalab Pantheon, s podporno rešitvijo prodajnemu procesu. V zadnjem poglavju so predstavljeni odzivi naročnikov in predlogi za nadaljnji razvoj.
Ključne besede: informacijski sistem, prenova, celovita programska rešitev, prodajni proces, Datalab Pantheon
Objavljeno v DKUM: 25.02.2011; Ogledov: 2717; Prenosov: 301
.pdf Celotno besedilo (1,19 MB)

5.
PRIMERJAVA ZMOGLJIVOSTI PODATKOVNEGA NIVOJA PROGRAMSKIH REŠITEV ZA RAZLIČNE PODATKOVNE BAZE
Tomislav Novačić, 2009, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo prikazuje rezultate meritev delovanja poslovno informacijskega sistema Pantheon na dveh različnih platformah, Microsoft SQL Server in Oracle Database. V prvem delu smo opisali dve platformi na katerih deluje Pantheon, to sta Microsoft SQL Server in Oracle Database. V drugem delu smo opisali poslovno informacijski sistem Pantheon, proizvajalca Datalab tehnologije d.d. Zatem sledijo izbira aplikacije za izvajanje meritev, izvajanje meritev in rezultati meritev. S pomočjo dobljenih rezultatov lahko določimo katera platforma je bolj primerna za podjetje, ker vemo da je hitrost pridobivanja podatkov zelo pomembna.
Ključne besede: meritve zmogljivosti podatkovne baze, MSSQL proti Oraclu, Datalab Pantheon, MSSQL Server 2005, Oracle Database 10g
Objavljeno v DKUM: 10.03.2010; Ogledov: 2123; Prenosov: 250
.pdf Celotno besedilo (2,61 MB)

Iskanje izvedeno v 0.07 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici