| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 13
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
Konstrukcija testne naprave magnetnega sprožnika
David Resner, 2020, undergraduate thesis

Abstract: Zaščita pred električno preobremenitvijo je dandanes zelo pomembna, saj električno energijo srečamo skoraj v vsakem aspektu našega življenja. Inštalacijski odklopnik porabnike ščiti pred preobremenitvijo in kratkimi stiki, funkcijo proženja pa zagotavlja kombinirani magnetni sprožnik. Ta združuje funkciji termičnega in magnetnega proženja ter zagotavlja ustrezno prekinitev tokokroga. V diplomski nalogi bom predstavil postopek snovanja merilne naprave, ki bo preverjala ustrezno delovanje magnetnega dela sprožnika. Ker trenutno testiranje sprožnikov pomeni njihovo montažo in testiranje znotraj stikal, bomo s pridobitvijo take naprave iz procesa validacije delovanja magnetnega dela sprožnika izločili vrsto nepotrebnih operacij. S pomočjo naprave se bomo lahko osredotočili zgolj na sprožnik in odpravili ostale vplive.
Keywords: Magnetni sprožnik, elektromagnetna sila, merilna naprava, CAD, Creo
Published: 15.09.2020; Views: 125; Downloads: 32
.pdf Full text (2,12 MB)

2.
Računalniško podprto konstruiranje ogrodja industrijske peči
Jernej Čokl, 2020, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo opisuje konstruiranje ogrodja predgrevne in kalilne peči za kaljenje nožev za rezanje furnirja v programu Creo. Obe peči razvija podjetje Bosio d. o. o. v skladu z zahtevami naročnika podjetja SIJ Ravne Systems d. o. o. Predstavljen je celoten potek konstruiranja ogrodja z obrazložitvijo uporabljenih postopkov modeliranja. Zaradi uporabe principa parametričnega modeliranja je ogrodje prilagodljivo in uporabno za nadaljnje projekte. Pripravljena je bila ustrezna delavniška dokumentacija, potrebna za izdelavo ogrodja.
Keywords: PTC Creo, konstruiranje, ogrodje industrijske peči
Published: 08.09.2020; Views: 217; Downloads: 38
.pdf Full text (1,59 MB)

3.
Optimizacija topologije nosilca bobna pralnega stroja
David Vratar, 2018, undergraduate thesis

Abstract: Optimizacija topologije temelji na podatkih podanih od podjetja Gorenje d.d. in rezultatih pridobljenih z programskim paketom NX-Siemens. Trdnostne analize z paketom NX-Siemens so podale podatke za obremenitvene primere. Topološke optimizacije so opravljene v programskem paketu ProTOp. V diplomskem delu so podani vsi rezultati trdnostnih analiz in rezultati optimizacije oblike.
Keywords: Trdnostna analiza, MKE, Optimizacija topologije, NX-Siemens, PTC Creo, ProTOp
Published: 16.04.2019; Views: 460; Downloads: 104
.pdf Full text (5,40 MB)

4.
Analiza in izboljšava kritičnih delov konzolnega žerjava z zgibno ročico
Aleš Jakoša, 2018, master's thesis

Abstract: V okviru magistrske naloge so bile v programskem paketu Creo Simulate na treh kritičnih delih žerjava z zgibno ročico narejene trdnostne analize po metodi končnih elementov zaradi možnosti pojava visokih napetosti pri obratovanju. Ti deli so konzola za vitel, glavna roka in steber. Na podlagi rezultatov so bile narejene spremembe na obstoječih konstrukcijah. Rezultati trdnostne analize na izboljšanih konstrukcijah so bili boljši, saj so bila kritična mesta z visokimi napetostmi in pomiki odpravljena.
Keywords: žerjav, trdnostna analiza, metoda končnih elementov, Creo Simulate
Published: 20.09.2018; Views: 523; Downloads: 105
.pdf Full text (6,83 MB)

5.
Konstruiranje orodja za serijsko proizvodnjo nosilca za električno napeljavo
Dejan Damjanović, 2017, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je v uvodu predstavljena orodjarska branža in s kakšnimi proizvodnimi procesi ter problemi se srečujemo v tej industriji. Prav tako so predstavljene zmožnosti proizvodnega obrata v podjetju. Kasneje so predstavljenje osnove tlačnega litje, saj je pri konstruiranja orodja le-te pomembno poznati. Jedro diplomskega opiše postopek snovanja orodja za tlačno litje aluminijevih zlitin ter programsko opremo, ki jo uporabljamo. V zaključku je predstavljena finalizacija končno orodje.
Keywords: Orodjarstvo, konstruiranje, Creo 2.0
Published: 18.12.2017; Views: 519; Downloads: 92
.pdf Full text (3,31 MB)

6.
Konstruiranje jeklene konstrukcije proizvodne hale
Venčeslav Mlakar, 2017, undergraduate thesis

Abstract: Naloga obsega postopek modeliranja jeklene konstrukcije hale v programu CREO 3.0, detajliranje spojev ter nekaj računov za posamezne detajle. Opisan je postopek izdelave tehnične dokumentacije s programom CREO 3.0. in konstruiranje s programom AutoCAD Mechanical. Narejena je tudi simulacija osvetlitve hale.
Keywords: jeklena konstrukcija hale, CREO 3.0, detajliranje, tehnična dokumentacija, AutoCAD Mechanical, simulacija osvetlitve
Published: 11.10.2017; Views: 871; Downloads: 185
.pdf Full text (10,47 MB)

7.
Konstruiranje premnika za električno vozilo
Damir Ploj, 2017, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljen postopek konstruiranja premnika s CAD programom Creo 3.0 in postopek numerične analize po metodi končnih elementov s programom Abaqus. Premnik je konstruiran za električno vozilo, zato je teža premnika velikega pomena in prav tako njegova geometrija, saj je izdelan kot aluminijast odkovek.
Keywords: konstruiranje, premnik, električno vozilo, numerična analiza, Abaqus, Creo 3.0, utopno kovanje
Published: 27.09.2017; Views: 563; Downloads: 11
.pdf Full text (3,02 MB)

8.
Optimizacija pritrdilnega nosilca za raketo Atlas V
Blaž Dvorjak, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Na začetku diplomskega dela je opisana metoda končnih elementov in postopek optimizacije topologije. Nato sledi obravnava pripravo modela z danimi robnimi pogoji. V naslednjem delu je predstavljena optimizacija topologije pritrdilnega nosilca ter pregled rezultatov. V zadnjem delu je prikazan izvoz modela ter priprava na 3D tisk.
Keywords: ProTop, PTC Creo, Optimizacija Topologije
Published: 20.12.2016; Views: 907; Downloads: 136
.pdf Full text (5,27 MB)

9.
Dimenzioniranje sten vodnih rezervoarjev
Janez Fašalek, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljen rezervoar za vodo, ki se uporablja na gasilskih vozilih. Opisan je celoten postopek analize po MKE v programu ABAQUS CAE. Najprej je bil analiziran prvoten rezervoar, nato so bile izbrane nove debeline stene ter nekaj manjših sprememb oblike. Tako je bil dobljen rezervoar s tanjšimi stenami, ki pa bi prav tako prenesel vse potrebne obremenitve.
Keywords: rezervoar za vodo, metoda končnih elementov, analiza, Abaqus, Creo 3.0.
Published: 06.09.2016; Views: 649; Downloads: 114
.pdf Full text (2,09 MB)

10.
LOGISTIČNI PROCESI PRI UVOZU IZDELKOV IZ KITAJSKE NA PRIMERU PODJETJA CREO NOVA D.O.O.
Urban Bahčič, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Mednarodno gospodarstvo je danes nujno za zadovoljevanje vseh naših potreb. Ne znamo si več predstavljati, da ne bi uvažali in izvažali. Tudi posamezniki vedno pogosteje uvažajo in tudi izvažajo, saj vsega ni možno kupiti v državi v kateri živimo. Podjetja uvažajo in izvažajo predvsem zaradi poslovnih priložnosti, zniževanja stroškov in povečevanja prihodkov in posledično tudi dobička. Za uvoz so zanimive predvsem države v katerih je delovna sila cenejša in lahko proizvode proizvedejo ceneje kot bi jih domača proizvodnja. Zadnja leta je med drugim dosti govora o Kitajski. Veliko podjetij se je odločilo, da bodo svojo proizvodnjo preselili na Kitajsko ali pa uvažali nekatere dele proizvedene na Kitajskem. Tudi naše podjetje CREO NOVA d.o.o., ki ga bomo imeli za primer uvoznika iz Kitajske v našem delu diplomskega seminarja. Ker so proizvodi, ki jih prodaja CREO NOVA d.o.o. najcenejše proizvedeni ravno na Kitajskem, so se odločili za to državo. Logistični procesi so iz tako oddaljene države zelo pomembni in tudi zelo kompleksni. V ta namen bomo v našem delu diplomskega seminarja predstavili, kako zgleda celoten logističen proces in tudi ugotovili zakaj je tako pomemben v današnjem mednarodnem gospodarstvu.
Keywords: logistični proces, uvoz, Kitajska, mednarodno gospodarstvo, transport, CREO NOVA d.o.o.
Published: 18.03.2016; Views: 1017; Downloads: 104
.pdf Full text (525,98 KB)

Search done in 0.27 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica