| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 13
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
DOKUMENTIRANJE PROGRAMSKE KODE PROJEKTOV PHP
Tomislav Lenčić, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo raziskali in opisali tipe dokumentacij, analizirali različna ogrodja PHP in njihovo dokumentacijo. Izbrana ogrodja za razvoj spletnih aplikacij smo ocenili glede na pripadajočo dokumentacijo, čas učenja in primernost za različne velikosti projektov. Glede na ugotovitve smo v praktičnem delu s pomočjo ogrodja CodeIgniter razvili spletno rešitev s sistemom za upravljanje vsebin in izdelali pripadajočo dokumentacijo.
Keywords: informacijski sistemi, dokumentacija, programski jezik PHP, standard PHPDoc, ogrodje CodeIgniter
Published in DKUM: 15.09.2016; Views: 1110; Downloads: 130
.pdf Full text (3,39 MB)

2.
RAZVOJ SPLETNE STRANI ZA DELJENJE VSEBIN Z UPORABO SPLETNEGA BRSKALNIKA
Sašo Sabotin, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava potek nastajanja spletne strani za deljenje vsebin preko spletnega brskalnika. Na kratko bo opisana vsa tehnologija, ki smo jo uporabili med izdelavo spletne strani. V potek nastajanja je vključen tudi opis funkcionalnosti, podatkovna baza ter oblika strani. Predstavili bomo sistem prijavljanja uporabnikov v spletno stran, kar seveda vključuje tudi predhodno registracijo, med katerim bo opisana hierarhija uporabnikov, pa tudi, kako manipulirati z uporabniki. Delitev vsebine, ki je najpomembnejše poglavje tega diplomskega dela, bo prav tako predstavljena v diplomskem delu in sicer v smislu, kako uporabniki s skupnimi močmi ažurirajo spletno stran, da le-ta začne nabirati svoje podatke.
Keywords: Codeigniter, Javascript, MySql, Delitev vsebin
Published in DKUM: 30.10.2015; Views: 1456; Downloads: 108
.pdf Full text (2,04 MB)

3.
Razvoj spletne aplikacije s pomočjo Codelgniter
Nejc Gerdej, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V prvem delu diplomske naloge bom predstavil spletni programski jezik PHP, delo s podatkovno bazo MySql, ogrodje CodeIgniter in arhitekturni vzorec MVC programiranja. Teoretične razlage primerov bodo služile kot osnova za nadaljnje razumevanje tehnične zasnove razvoja lastne spletne aplikacije, ki jo bom predstavil v drugem delu diplomske naloge. Opisal bom pomembnejše dele spletne aplikacije za preprosto vodenje delovnih opravil – zahtevkov. Aplikacija sledi arhitekturnemu vzorcu MVC.
Keywords: PHP, MySql, HTML, CSS, JavaScript, CodeIgniter, BootStrap, spletna aplikacija, baza podatkov.
Published in DKUM: 08.04.2015; Views: 3057; Downloads: 145
.pdf Full text (1,33 MB)

4.
PORTAL ZA POMOČ STRANKAM
Denis Martinec, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo vsebuje opis portalnih sistemov, sistemov za pomoč strankam in analizo omenjenih portalov. Prav tako vsebuje opis problematike, ki smo se jo odločili rešiti, opis izbrane platforme, postopek načrtovanja portala in sam proces razvoja portala. Uporabljene so metode kompilacije, komparacije in deskripcije. Kot rezultat diplomskega dela je predstavljen portal za pomoč strankam, ki že lajša delo pobudniku izdelave omenjenega portala.
Keywords: portal, pomoč, stranka, CodeIgniter, PHP
Published in DKUM: 25.02.2015; Views: 1330; Downloads: 119
.pdf Full text (3,24 MB)

5.
RAZVOJ DRUŽBENE SPLETNE STRANI »INFORMATOR«
Danijel Cigula, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi predstavljamo razvoj spletne strani »Informator«, katera bo omogočila lažje informiranje in obveščanje študentov o dogodkih, novicah in razpisih organizacije. Pri razvoju smo uporabljali ogrodje CodeIgniter, ki temelji na programskem jeziku PHP. Z uporabo ogrodja smo razvoj poenostavili in pohitrili. Za boljšo uporabniško izkušnjo smo uporabili ogrodje Bootstrap, ki nam omogoča izgradnjo odzivnih spletnih strani in uporabo že izdelanih gradnikov. Rezultat diplomskega dela je spletna stran z nadzorno ploščo ter spletna storitev, ki nudi podporo mobilni aplikaciji.
Keywords: PHP, ogrodje CodeIgniter, spletna stran, MVC
Published in DKUM: 17.11.2014; Views: 1377; Downloads: 128
.pdf Full text (3,05 MB)

6.
ADMINISTRATIVNO OKOLJE ZA SPLETNO MESTO HOBOTNICA
Dušan Kodrič, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Z razvojem sodobnih tehnologij so se tudi pojavile tehnologije za spletni razvoj, ki nam omogočajo hiter in učinkovit razvoj spletnih strani ter aplikacij. V diplomskem delu bomo obravnavali sodobne spletne tehnologije in druge komponente, ki omogočajo razvoj bogatih spletnih aplikacij. Podrobneje bomo spoznali najpomembnejše lastnosti in prednosti sodobnih spletnih tehnologij in komponent kakor tudi njihovo uporabo ter jih uporabili za razvoj administrativnega okolja. Administrativno okolje je spletna aplikacija, ki omogoča administracijo podjetij, uporabnikov, modulov in postopkov. Uporabniku ponuja bogat uporabniški vmesnik in omogoča dobro uporabniško izkušnjo.
Keywords: Tehnologije dinamičnih spletnih rešitev, relacijske podatkovne baze, spletne aplikacije, PHP ogrodje CodeIgniter, JavaScript. AJAX
Published in DKUM: 27.02.2014; Views: 1758; Downloads: 88
.pdf Full text (1,91 MB)

7.
RAZVOJ SPLETNIH APLIKACIJ V PROGRAMSKEM JEZIKU PHP S POMOČJO OGRODJA CODEIGNITER
Boris Krauthaker, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomske naloge je prikazati razvoj spletnih aplikacij s pomočjo ogrodja CodeIgniter. Na primeru izdelave spletne aplikacije za rezervacijo prostih terminov so prikazane vse prednosti in zmogljivosti, ki jih omogoča ogrodje CodeIgniter. Poleg omenjenega ogrodja so v diplomski nalogi opisane tudi ostale tehnologije, ki smo jih uporabili pri razvoju spletne aplikacije. Opisana in primerjana so tudi ostala priljubljena orodja, napisana v jeziku PHP. V praktičnem delu je narejena analiza obstoječih spletnih aplikacij, ki prav tako omogočajo rezervacijo prostih terminov. Na podlagi analize so izluščene funkcionalnosti in definirane zahteve. Pri načrtovanju spletne aplikacije smo uporabili UML diagramske tehnike. V fazi implementacije predstavimo, kako smo izvedli določeno funkcionalnost, ter katere razrede in knjižnice smo uporabili. Predstavimo tudi, kako zaščititi in poskrbeti za varnost spletne aplikacije, in kako poteka testiranje s pomočjo ogrodja CodeIgniter. V diplomski nalogi ugotavljamo, da lahko razvoj spletne aplikacije s pomočjo ogrodja CodeIgniter bistveno pohitrimo. Z uporabo MVC arhitekture dosežemo ločitev logičnega nivoja od uporabniškega vmesnika spletne aplikacije. To pripomore k boljši preglednosti in vzdrževanju izvorne kode. Ogrodje zelo dobro poskrbi za varnost in zaščito spletne aplikacije. Ogrodje je v primerjavi z ostalimi ogrodji malo okrnjeno, vendar obstaja cela vrsta dodatkov, ki nadomestijo manjkajoče funkcionalnosti.
Keywords: spletne aplikacije, CodeIgniter, ogrodje PHP, implementacija, testiranje, spletne tehnologije
Published in DKUM: 17.02.2014; Views: 3008; Downloads: 271
.pdf Full text (7,40 MB)

8.
RAZVOJ SISTEMA ZA SLEDENJE VOZILOM IZ VOZNEGA PARKA PREKO SIGNALA GPS
Danijel Ostojić, 2013, master's thesis

Abstract: V magistrskem delu je predstavljen razvoj sistema za sledenje vozilom voznega parka preko signala GPS. V uvodnem delu najprej predstavimo nekaj osnovnih informacij o postopku lociranja na Zemlji, nato opišemo razvoj sistema skozi več posameznih delov (strežnik in uporabniški del). Da bi lažje prikazali uporabo sistema, je bila razvita aplikacija za Android, ki tako deluje v povezavi z razvitim sistemom. Na koncu je predstavljen uporabniški pogled, možnosti uporabe v praksi in možne izboljšave za nadaljnje delo.
Keywords: GPS, sledenje, ogrodje CodeIgniter, geo lociranje, jQuery
Published in DKUM: 05.12.2013; Views: 1545; Downloads: 206
.pdf Full text (8,03 MB)

9.
SPLETNO DRUŽBENO OMREŽJE ZA AVTOMOBILIZEM, MOTOCIKLIZEM IN NAVTIKO
Matic Jeznik, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljeno spletno družbeno omrežje, namenjeno navdušencem nad avtomobilizmom, motociklizmom in navtiko. Uporabniki se delijo na osebe in podjetja. Vsak uporabnik si lahko ustvari svojo skupino ljudi, s katero želi komunicirati. Pri izdelavi diplomske naloge smo uporabili označevalni jezik HTML, predloge CSS, skriptni jezik JavaScript, AJAX in knjižnico jQuery. Vključili smo tudi ogrodje CodeIgniter, ki deluje v programske jeziku PHP v kombinaciji s podatkovno bazo MySQL. Rezultat diplomskega dela je delujoče družbeno omrežje, s pomočjo katerega spoznavamo nove razsežnosti avtomobilizma, motociklizma in navtike. Omogoča, da predstavimo svoje prevozno sredstvo širšemu krogu ljudi in prav tako pridobivamo informacije od drugih uporabnikov.
Keywords: Družbeno omrežje, CodeIgniter, PHP, MySQL, JavaScript, AJAX
Published in DKUM: 19.09.2013; Views: 1420; Downloads: 78
.pdf Full text (2,25 MB)

10.
SPLETNA IN MOBILNA APLIKACIJA ZA IZDELAVO TURISTIČNIH ZEMLJEVIDOV
Jani Cerar, 2013, master's thesis

Abstract: V magistrskem delu bomo predstavili novo spletno in mobilno aplikacijo za izdelavo turističnih zemljevidov. Opisali smo tehnologije potrebne za izdelavo aplikacije. Spletno aplikacijo smo izdelali v PHP, JavaScript, HTML, CSS, jQuery in s pomočjo knjižnic in vtičnikov. Mobilna aplikacija je narejena v Titanium studio. Aplikacija omogoča dodajanje in pogled poti, izletov in objektov.
Keywords: spletna aplikacija, mobilna aplikacija, zemljevid, turizem, PHP, CodeIgniter, AJAX, JavaScript, Titanium studio
Published in DKUM: 19.09.2013; Views: 2104; Downloads: 325
.pdf Full text (3,73 MB)

Search done in 6.3 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica