| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 20
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
PRENOSLJIVOST ELEKTRIČNIH SHEM NARISANIH V CAE/CAD
Bogdan Lepan, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Za računalniško načrtovanje električnih shem se uporabljajo različna programska orodja, ki imajo svoje specifične karakteristike. Načeloma omogočajo medsebojno prenosljivost podatkov, vendar v omejenem obsegu, kar zahteva naknadne popravke. Izdelan je pregled programskih orodij WSCAD 5.2, EPLAN, SEE Electrical CADdy++ in AutoCAD Electrical 2010, njihovih značilnosti in možnosti medsebojnega prenosa podatkov. Izdelane so enake testne električne sheme v vsakem od izbranih programov in prenesene v druge tri programe. Analizirana je kvaliteta prenosa podatkov in obseg potrebnih popravkov po vseh prenosih.
Keywords: CAE/CAD, EDA, dokumentiranje v elektrotehniki, WSCAD 5.2, EPLAN, SEE Electrical CADdy++, AutoCAD Electrical 2010
Published: 01.06.2010; Views: 1764; Downloads: 425
.pdf Full text (2,08 MB)

8.
PROJEKTIRANJE TLAČNEGA REAKTORJA 1000 L
Darko Jagarinec, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga opisuje projektiranje tlačnega reaktorja. Projektiranje tlačnega reaktorja je izvedeno za slovensko podjetje, ki se ukvarja s proizvodnjo tlačnih posod. Tlačni reaktor je v bistvu tlačna posodo v kateri se dogajajo kemične reakcije. Prvi del diplomskega dela je sestavljen iz teorije o tlačnih posod, omenjena je zakonodaja in predpisi. Trdnostni preračun je izveden po AD 2000 Regelwerk, kjer so računati vsi deli tlačnega reaktorja (dna, plašč, noge, varnostni ventil, prirobnice, tesnila, vijaki). Opisana so nerjavna jekla katera uporabljamo kot osnovni material in izveden je natezni preizkus za material kateri je uporabljen kot osnovni material za tlačni reaktor. V drugem delu je izvedena numerična analiza dna z vsemi priključki in obravnavani so kritični deli. Numerična analiza je izvedena z programom ABAQUS CAE 6.7.1, modeliranje in dokumentacija je izvedena z programoma Autodesk Inventor 2010 in Autodesk AutoCAD Mechanical 2010. Na koncu so elaborati za tlačni reaktor in nasveti za projektiranje.
Keywords: tlačni reaktor, tlačna posoda, projektiranje, AD – 2000 Regelwerk, nerjavna jekla, varnostni ventil, trdnostna analiza, metoda končnih elementov, ABAQUS CAE 6.7.1, Autodesk Inventor 2010, Autodesk AutoCAD Mechanical 2010
Published: 05.08.2010; Views: 2747; Downloads: 454
.pdf Full text (17,13 MB)

9.
KONSTRUIRANJE ZGIBNIH DVORIŠČNIH VRAT
Borut Srčnik, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu sem se ukvarjal s konstruiranjem zgibnih dvoriščnih vrat. Najprej sem se lotil reševanja na bolj praktični način, pri čemer sem opazil problematični lom vrat. Čas izdelave delavniških načrtov sem skrajšal tako, da sem s pomočjo Excela in Autocada izdelal načrt s spremenljivkami in program za računanje teh spremenljivk. Sledila je optimizacija tečaja, do izločitve problematičnega loma. Zaključil sem z modeliranjem v Catiji in preizkusom v Autocadu.
Keywords: zgibna dvoriščna vrata, optimizacija, Autocad, Excel, Catia, tečaji zgibnih vrat
Published: 13.10.2011; Views: 1802; Downloads: 198
.pdf Full text (2,55 MB)

10.
KONSTRUIRANJE ARMATURE S POMOČJO PROGRAMA ArmCAD
Matej Brezovšek, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je prikazan postopek konstruiranja armaturnih risb s pomočjo programa ArmCAD 2005. Povzeta so pravila iz standardov, ki se navezujejo na armiranje betonskih konstrukcij. Naloga opisuje program ArmCAD in njegovo delovanje. Podane so nastavitve, tako da videz načrtov ustreza veljavnemu standardu za poenostavljeno prikazovanje in označevanje armature. Povzeti so bili primeri, opisan je potek prenašanja izračunov na risbo ter sama prilagoditev izgleda risb. Naloga se na koncu osredotoči na primere iz prakse.
Keywords: armirani beton, armaturna risba, armatura, Evrokod, ArmCAD, AutoCAD
Published: 05.06.2013; Views: 1847; Downloads: 645 
(1 vote)
.pdf Full text (14,70 MB)

Search done in 0.15 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica