| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 26
First pagePrevious page123Next pageLast page
1.
Razvojna programska platforma WaveMaker
Dejan Kašnik, 2014, undergraduate thesis

Abstract: WaveMaker je odprtokodna programska platforma za razvoj, ki avtomatizira postopke za izdelavo Java spletnih aplikativnih rešitev in razvoj aplikacij v oblaku. Spada med orodja za hiter vizualni razvoj aplikativnih rešitev (angl. Rapid Application Development) in omogoča izdelavo aplikacij za namizne računalnike, tablične računalnike in pametne telefone, ki so neodvisne od platforme. Mobilne aplikacije delujejo na pametnih telefonih ne glede na to, ali se uporablja sistem Android, Apple iOS, Windows Phone 7 ali kateri drugi operacijski sistem. Platforma je na voljo za brezplačen prenos odprtokodne programske opreme za izdelavo aplikacij. Kot primer uporabnosti platforme je predstavljena aplikativna rešitev spletnega informacijskega portala, preko katerega odjemalci spremljajo porabo, stanje plačil in odprtih postavk ter na enostaven način sporočijo stanja merilnih naprav. Portal je v celoti izdelan v platformi WaveMaker.
Keywords: WaveMaker, JavaScript, Ajax, RAD (angl. Rapid Application Development), Java
Published in DKUM: 17.11.2014; Views: 1686; Downloads: 163
.pdf Full text (3,93 MB)

2.
RAZVOJ VERTIKALNEGA ISKALNIKA ZAPOSLIM.SE
Martina Lebar, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi sta predstavljena zasnova in razvoj vertikalnega spletnega iskalnika Zaposlim.se za potrebe iskanja aktualnih zaposlitvenih oglasov po slovenskih spletnih straneh. Podana je kratka analiza razmer na trgu dela, opisani pa so tudi najpomembnejši slovenski iskalniki. Razložena je razlika med splošnimi in vertikalnimi iskalniki in specificirane zahtevane značilnosti vertikalnega iskalnika. Prvotno je bilo predvidenih šest spletnih strani, ki vsak dan objavljajo prosta delovna mesta. Naloge, ki so bile opravljene v sklopu razvoja, so bile: razvoj spletnih pajkov, razvoj iskalnika, avtomatizacija procesov, oblikovanje iskalnika, programiranje uporabniškega vmesnika in testiranje. Pri projektu so sodelovali trije programerji, ocenjeni napor pa je 4,5 človeka na mesec. Glavni tehnični težavi sta bili: a) replikacija baze MongoDB na virtualnem strežniku in b) indeksiranje strani Ajax zaposlitvenega portala Zaposlim.se. Prvo težavo smo odpravili z zamenjavo baze podatkov (MySQL), drugo pa s pretvorbo strani Ajax v obliko URL, ki je prijazna do iskalnikov. Analiza obiska vertikalnega iskalnika Zaposlim.se je pokazala, da ga na dan obišče okrog 1000 obiskovalcev, število pa se še povečuje. Razmišljamo tudi o nadaljnjem razvoju iskalnika v prihodnosti, in sicer s širitvijo na tuje trge. Na začetku se bomo najprej usmerili na hrvaški in avstrijski trg, na katerih je na podlagi opravljenih raziskav naš največji potencial. Razvoj iskalnika in orodja za iskanje zaposlitvenih oglasov se bo razvijal hkrati s širitvijo na tuje trge, v prvi fazi pa bo obsegal možnost dodajanja novih zaposlitvenih oglasov na iskalnik.
Keywords: Zaposlim.se, - vertikalni spletni iskalnik, Python, Django, Scrapy, Ajax
Published in DKUM: 08.04.2014; Views: 1641; Downloads: 100
.pdf Full text (773,25 KB)

3.
NAČRTOVANJE IN RAZVOJ SISTEMA ZA BELEŽENJE PLEZALNIH VZPONOV ALPINOTE
Nace Štruc, 2014, master's thesis

Abstract: V tem delu raziščemo področje razvoja spletnih aplikacij s pomočjo ASP.net MVC. Sodobne tehnologije se bliskovito širijo v človekov vsakdanjik. Tudi na področju plezanja in alpinizma se kaže potreba po informacijskih sistemih za zbiranje informacij o smereh in vzponih. V ta namen razvijemo sistem za beleženje in deljenje mnenj o plezalnih smereh in vzponih ALPiNOTE. V prvem delu tega dela opišemo področje plezanja in alpinizma, predstavimo modele načrtovanja programske opreme in ogrodje ASP.net MVC. Drugi del obsega predstavitev načrtovanja, implementacije in izdelavo končnega produkta. Podamo tudi možnosti za nadaljnje raziskovanje in razvoj sistema ALPiNOTE.
Keywords: ASP.net MVC, AJAX, Razor, spletna aplikacija, plezanje
Published in DKUM: 28.02.2014; Views: 4376; Downloads: 253
.pdf Full text (4,25 MB)

4.
ADMINISTRATIVNO OKOLJE ZA SPLETNO MESTO HOBOTNICA
Dušan Kodrič, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Z razvojem sodobnih tehnologij so se tudi pojavile tehnologije za spletni razvoj, ki nam omogočajo hiter in učinkovit razvoj spletnih strani ter aplikacij. V diplomskem delu bomo obravnavali sodobne spletne tehnologije in druge komponente, ki omogočajo razvoj bogatih spletnih aplikacij. Podrobneje bomo spoznali najpomembnejše lastnosti in prednosti sodobnih spletnih tehnologij in komponent kakor tudi njihovo uporabo ter jih uporabili za razvoj administrativnega okolja. Administrativno okolje je spletna aplikacija, ki omogoča administracijo podjetij, uporabnikov, modulov in postopkov. Uporabniku ponuja bogat uporabniški vmesnik in omogoča dobro uporabniško izkušnjo.
Keywords: Tehnologije dinamičnih spletnih rešitev, relacijske podatkovne baze, spletne aplikacije, PHP ogrodje CodeIgniter, JavaScript. AJAX
Published in DKUM: 27.02.2014; Views: 1697; Downloads: 86
.pdf Full text (1,91 MB)

5.
RAZVOJ PORTALA ZA PREGLED E-RAČUNOV
Dejan Kos, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi so predstavljene vse tehnologije, katere smo uporabili pri razvoju spletnega portala za pregled e-računov in generacija podpisa za datoteke XML. Za razvoj smo uporabili ASP.NET, XML, AJAX, StreamServe in XML podpisovanje. Predstavljeni so tako praktični primeri kot tudi prednosti in slabosti posamezne tehnologije.
Keywords: računalništvo, e-račun, StreamServe, XML podpisovanje, XML, AJAX, spletne rešitve
Published in DKUM: 17.02.2014; Views: 1375; Downloads: 170
.pdf Full text (1,70 MB)

6.
RAZVOJ SPLETNEGA MEDIJA OB PODPORI SODOBNIH SPLETNIH TEHNOLOGIJ
Matjaž Železnik, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Sodobne spletne tehnologije nudijo nešteto možnosti za razvoj kompleksnih spletnih aplikacij. Z njimi ustvarjamo dinamičen, interaktiven in bogat splet. Dostop do informacij je veliko bolj poenostavljen, uporabnikom pa nudijo veliko možnosti za dosego ciljev. V diplomskem delu predstavimo že obstoječe sodobne spletne tehnologije jQuery, AJAX, HTML5 ter CSS3 in prikažemo njihov razvoj in delovanje na različnih primerih. Namen prikaza teh tehnologij je, da lahko razvijalci dosežejo njihovo ponovno uporabo in tako izboljšajo uporabniško izkušnjo ter posledično večji uspeh spletnih strani.
Keywords: jQuery, AJAX, CSS3, HTML5, spletne tehnologije, sodoben splet
Published in DKUM: 20.09.2013; Views: 2426; Downloads: 106
.pdf Full text (2,39 MB)

7.
SPLETNO DRUŽBENO OMREŽJE ZA AVTOMOBILIZEM, MOTOCIKLIZEM IN NAVTIKO
Matic Jeznik, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljeno spletno družbeno omrežje, namenjeno navdušencem nad avtomobilizmom, motociklizmom in navtiko. Uporabniki se delijo na osebe in podjetja. Vsak uporabnik si lahko ustvari svojo skupino ljudi, s katero želi komunicirati. Pri izdelavi diplomske naloge smo uporabili označevalni jezik HTML, predloge CSS, skriptni jezik JavaScript, AJAX in knjižnico jQuery. Vključili smo tudi ogrodje CodeIgniter, ki deluje v programske jeziku PHP v kombinaciji s podatkovno bazo MySQL. Rezultat diplomskega dela je delujoče družbeno omrežje, s pomočjo katerega spoznavamo nove razsežnosti avtomobilizma, motociklizma in navtike. Omogoča, da predstavimo svoje prevozno sredstvo širšemu krogu ljudi in prav tako pridobivamo informacije od drugih uporabnikov.
Keywords: Družbeno omrežje, CodeIgniter, PHP, MySQL, JavaScript, AJAX
Published in DKUM: 19.09.2013; Views: 1355; Downloads: 78
.pdf Full text (2,25 MB)

8.
SPLETNA IN MOBILNA APLIKACIJA ZA IZDELAVO TURISTIČNIH ZEMLJEVIDOV
Jani Cerar, 2013, master's thesis

Abstract: V magistrskem delu bomo predstavili novo spletno in mobilno aplikacijo za izdelavo turističnih zemljevidov. Opisali smo tehnologije potrebne za izdelavo aplikacije. Spletno aplikacijo smo izdelali v PHP, JavaScript, HTML, CSS, jQuery in s pomočjo knjižnic in vtičnikov. Mobilna aplikacija je narejena v Titanium studio. Aplikacija omogoča dodajanje in pogled poti, izletov in objektov.
Keywords: spletna aplikacija, mobilna aplikacija, zemljevid, turizem, PHP, CodeIgniter, AJAX, JavaScript, Titanium studio
Published in DKUM: 19.09.2013; Views: 2028; Downloads: 322
.pdf Full text (3,73 MB)

9.
SPLETNA APLIKACIJA ZA KNJIŽNICO NAČRTOV
Izidor Šojč, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljena aplikacija za knjižnico načrtov. Aplikacija je bila implementirana v podjetju Unior d.d.. Namenjena je shranjevanju in iskanju tehnoloških načrtov. Glavna funkcija aplikacije je elektronsko shranjevanje načrtov in njihova ustrezna predstavitev uporabnikom. Pri izdelavi aplikacije smo imeli v mislih predvsem uporabnost in enostavnost za uporabnike. Izgled aplikacije pri izdelavi ni bil ključnega pomena. Najprej so predstavljene zahteve uporabnikov in uporabljene tehnologije. V nadaljevanju pa se osredotočimo na podatkovno bazo aplikacije in nazadnje še na uporabo oz. sprehod skozi glavne dele aplikacije.
Keywords: spletna aplikacija, ASP.NET, Ajax, CSS, JavaScript, Oracle, SQL
Published in DKUM: 13.06.2013; Views: 1956; Downloads: 197
.pdf Full text (3,22 MB)

10.
SISTEM ZA SPLETNO ARHIVIRANJE
Mitja Rogl, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je predstavljena aplikacija, ki smo jo razvili v sklopu diplomskega dela. Spletna aplikacija je namenjena uporabnikom, ki želijo hraniti svoje osebne vsebine in imeti pregled nad njimi. Vsebina diplomske naloge obsega predstavitev primarnih tehnologij PHP in MySQL ter drugih podpornih tehnologij. Prav tako zajema opis aplikacije od analize zahtev, do predstavitev posameznih komponent aplikacije in predstavitve delovanja ter uporabe spletne aplikacije. Rezultat dela je spletna aplikacija, s katero lahko dodajamo različne vsebine. Aplikacija nam omogoča pregled statističnih podatkov, hitro iskanje in pregledovanje vsebin v arhivu.
Keywords: spletna aplikacija, PHP, MySQL, spletni arhiv, AJAX, JQuery, Javascript
Published in DKUM: 16.11.2012; Views: 1594; Downloads: 97
.pdf Full text (1,92 MB)

Search done in 0.25 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica