| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 26
First pagePrevious page123Next pageLast page
1.
2.
UPORABA WORKFLOW FOUNDATION IN XAML ZA IMPLEMENTACIJO DELOVNIH TOKOV
Matej Korat, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Sleherna uspešna organizacija lahko svoja opravila opiše z dobro definiranimi poslovnimi procesi. Da bi te poslovne procese tudi računalniško podprli, potrebujemo dobro ogrodje, ki omogoča posnemanje teh poslovnih procesov in implementacijo delovnih tokov, okrog katerih nato gradimo aplikacije in tako poenostavimo ali celo avtomatiziramo postopke v organizaciji. S tem problemom se ukvarja Microsoftova tehnologija imenovana Workflow Foundation, ki je del ogrodja .NET Framework 3.5. V nalogi smo predstavili tehnologijo, načine razvoja in implementacije delovnih tokov, njihovo uporabo in različne načine gostovanja.
Keywords: Workflow Foundation, XAML, delovni tok, .NET Framework, implementacija, gostovanje
Published: 24.04.2009; Views: 2051; Downloads: 145
.pdf Full text (2,18 MB)

3.
ZAGOTAVLJANJE TRAJNOSTI OBJEKTOV V OGRODJU .NET
Rok Žontar, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo predstavili impedančno nesorazmerje med objektno orientiranimi programskimi jeziki in relacijskimi podatkovnimi bazami. Preučili in raziskali smo objektno-relacijske preslikovalnike in ugotovili na kak način pomagajo razvijalcem pri premostitvi teh nesorazmerij. Pri tem smo izpostavili vzorce, ki jih uporabljajo objektno-relacijski preslikovalniki, in neodvisnost ogrodja od izbranega ponudnika podatkovne baze. Opisali smo tri ogrodja za objektno-relacijsko preslikavo, ki temeljijo na ogrodju .NET. Na tej podlagi smo določili primerjalne kriterije in izvedli primerjavo ter podali končno analizo.
Keywords: objektno-relacijska preslikava, domensko usmerjeno načrtovanje, LINQ to SQL, NHibernate, ADO.NET Entity Framework, ogrodje .NET, primerjava
Published: 08.04.2009; Views: 1766; Downloads: 194
.pdf Full text (1,00 MB)

4.
KONCEPT INTERAKTIVNE SPLETNE APLIKACIJE ZA NAČRTOVANJE 3D DIAGRAMOV OSVETLJEVANJA V FOTOGRAFIJI
Igor Benko, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Na spletu obstaja množica fotografskih blogov in spletnih strani za učenje fotografije. Najpogostejši način prikaza informacij o postavitvi elementov osvetlitve na njih je z uporabo diagramov osvetljevanja. Za načrtovanje diagramov že obstaja nekaj rešitev, a imajo te, prav tako kot diagrami sami, veliko pomanjkljivost — prikazujejo le pogled od zgoraj na postavitev. Zaradi tega prihaja do izgube pomembnih informacij o postavitvi elementov osvetljevanja, saj se le-ti ne postavljajo le v vodoravni ravnini, ampak tudi po y osi. Rešitev bomo predstavili s konceptom 3D diagramov osvetljevanja in v obliki Flash aplikacije za načrtovanje diagramov.
Keywords: diagram osvetljevanja, fotografija, Flash, ActionScript, Papervision3D, PHP, Zend Framework
Published: 01.10.2009; Views: 10377; Downloads: 128
.pdf Full text (3,20 MB)

5.
PRESKUS PRIMERNOSTI NFC V SISTEMU ZA REGISTRACIJO ČASA
David Sakelšek, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V nalogi smo preučili primernost tehnologije NFC (Near Field Communication) na primeru razvoja sistema za registracijo dela. Opisali smo glavne tehnološke značilnosti te tehnologije. Podana je primerjava z ostalimi brezžicnimi tehnologijami kot so Bluetooth, WiFi in 3G. V nalogi je razvita aplikacija MobileTime, ki uporablja NFC za registracijo dogodkov. Razvit je strežniški in odjemalski modul rešitve. Preskus je pokazal, da tehnologija ustreza poslovnim zahtevam, omejitev pa je majhno število mobilnih odjemalcev z vgrajenim vezjem NFC.
Keywords: Near Field Communication, Sistemi za registracijo časa, Mobilne naprave, Java, .NET Framework
Published: 22.01.2010; Views: 1628; Downloads: 113
.pdf Full text (4,05 MB)

6.
UPORABA MOBILNIH PLATFORM NA PRIMERU IGRE TAROK
Jernej Klančič, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo predstavili možnosti, ki jih ponujajo mobilne naprave in kam naprej nas pelje razvoj. Ob tem smo še skušali zajeti omejitve, ki lahko prihajajo s tehnologijo, v našem primeru .NET okolje. Z uporabo tehnologij se nam odpirajo poslovne možnosti, katere smo zajeli v delu. Poleg tega smo prikazali še profil UML, ki se lahko uporablja za gradnjo sistemov ali iger pri mobilnih napravah. Na koncu smo še prikazali praktični primer igre Tarok, ki prikaže potencial mobilnih naprav.
Keywords: mobilnost, ogrodje compact framework, profil UML, Tarok, mobilna vsebina, poslovni model
Published: 30.03.2010; Views: 2042; Downloads: 141 
(1 vote)
.pdf Full text (3,26 MB)

7.
PRIMERJAVA MOBILNIH PLATFORM ZA RAZVOJ POSLOVNIH APLIKACIJ
Rok Arnuš, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo pregledali obstoječe mobilne platforme za razvoj aplikacij. Te se uporabljajo na pametnih telefonih, kot tudi na srednje zmogljivih mobilnih telefonih. Razložili smo, kaj je pameten telefon in kakšne so njegove značilnosti. Podrobneje smo predstavili platformi Windows Mobile in Andorid, saj smo ju uporabili v praktičnem delu diplomske naloge. Predstavili smo področja, na katera naleti razvijalec poslovnih aplikacij za mobilne platforme. Nato smo pregledali mehanizme, ki so na voljo za obvladovanje teh konceptov. To so razvojno okolje, shranjevanje podatkov, grafični vmesniki, procesi v ozadju, povezovanje s strojno opremo in drugi. Razvili smo tudi prototip aplikacije za informatizacijo potnih nalogov na obeh platformah. Po predstavitvi same aplikacije smo pripravili še poglavji z implementacijo. V zadnjem poglavju smo zbrali rezultate primerjave.
Keywords: mobilne platforme, lokacijsko naravnane storitve, .NET Compact Framework, Android Application Framework
Published: 04.03.2010; Views: 2478; Downloads: 294
.pdf Full text (3,43 MB)

8.
SPLETNE STORITVE NA WINDOWS MOBILE IN ANDROID
Marko Čulibrk, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo pregledali uporabo spletnih storitev na mobilnih telefonih. Osredotočili smo se na telefone z operacijskim sistemom Windows Mobile in Android. Slednja smo vzeli pod drobnogled in raziskali zmožnosti za povezovanje s spletnimi storitvami. V okviru tega smo raziskali povezovanje s spletnimi storitvami SOAP in REST. Prav tako smo raziskali, kako lahko vzpostavimo varno povezavo preko obeh. V praktičnem delu diplomske naloge smo prikazali, kako implementirati povezovanje na spletne storitve. Pri tem smo tudi pokazali, kako bi lahko to zmogljivost uporabili za bolj praktično aplikacijo, ki izkorišča GPS na telefonu.
Keywords: spletne storitve, SOAP, REST, mobilne platforme, Windows Mobile, Android, kSOAP, .Net Compact Framework, WSDL
Published: 26.07.2010; Views: 2406; Downloads: 255
.pdf Full text (2,13 MB)

9.
RAZVOJ SPLETNIH IN NAMIZNIH APLIKACIJ ZA ZASLONE, OBČUTLJIVE NA DOTIK, Z MICROSOFT FRAMEWORK 4.0
Denis Filipič, 2010, bachelor thesis/paper

Abstract: Število tehnologij za ekrane občutljive na dotik vedno bolj narašča. Ekrani, občutljivi na dotik, se najbolj širijo v mobilni tehnologiji in s tem tudi programska oprema. Programska oprema za info točke, ki so občutljive na dotik, pa ne obstaja, obstajajo le programi za digital signage, ki prikazujejo vsebine, slike in videe v določenem zaporedju, tako da uporabnik ne more izbrati, kakšne informacije naj pokaže info točka. Če pa zasledimo aplikacijo za info točko, ki je občutljiva na dotik, so vsebine statične. Tako uporabnik ne more dodajati svojih vsebin. Če pa uporabnik želi nove vsebine, morajo to narediti izdelovalci aplikacije, kar pa lahko predstavlja dodatni strošek za uporabnika. V tej diplomski nalogi bomo predstavili tehnologije, ki smo jih uporabili za izdelavo dinamične aplikacije za info točke občutljive na dotik. V prvem delu bomo opisali osnove tehnologij, ki smo jih uporabili. Tehnologije za splet in za namizne aplikacije bodo opisane ločeno. V drugem delu pa bomo pokazali, kako smo se lotili projekta in kako smo uporabljali različne tehnologije. Spet bomo ločili opis spletne aplikacije in namizne aplikacije.
Keywords: Silverlight, Framework 4.0, WPF, Linq, Zasloni občutljivi na dotik, namizne aplikacije, spletne aplikacije
Published: 12.01.2011; Views: 1584; Downloads: 110
.pdf Full text (1,72 MB)

10.
SPREMLJANJE LOKACIJE VOZILA IN NJEGOVE STATISTIKE MOTORJA PREKO DLANČNIKA - PROGRAMSKI DEL
Igor Žižek, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Uspelo nam je vzpostaviti povezavo med avtomobilom in pametnim mobilnim telefonom preko povezave Bluetooth in omrežja GPRS. Podatki se zajemajo iz avtomobilskega motorja in GPS-a ter se prikazujejo v mobilni aplikaciji preko Bluetootha s pomočjo grafov, števcev in geografske karte. Diplomsko delo obsega podroben opis izdelave aplikacije in predstavitev vseh razvojnih okolij, knjižnic, SDK-jev in protokolov, uporabljenih za uspešen prikaz podatkov. Za branje podatkov iz avtomobila je bil uporabljen protokol OBD2, za komunikacijo med strojno opremo in našo aplikacijo pa lasten protokol preko povezave Bluetooth. Omrežje GPRS je bilo uporabljeno za prenos podatkov na strežnik, kjer se jih lahko opazuje s pomočjo spletne aplikacije. V diplomskem delu je predstavljeno, kako je mogoče zajeti podatke iz avtomobila in jih prikazati na mobilnem telefonu z operacijskim sistemom Windows Mobile 6.1.
Keywords: sledenje avtomobilu, povezava OBD2, Windows Mobile, .Net compact framework, GPS, GDI+, Samsung SDK, statistika avtomobilskega motorja, avtomobilska armaturna plošča, Bluetooth
Published: 31.05.2012; Views: 1491; Downloads: 93
.pdf Full text (1,92 MB)

Search done in 0.22 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica