| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Primerjava medijskih vsebin namenjenih etničnim skupinam na primeru madžarske manjšine v Sloveniji in slovenske narodne skupnosti v Avstriji
Pia Prebevšek, 2017, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu so predstavljeni mediji madžarske narodne manjšine v Sloveniji in slovenske narodne skupnosti v Avstriji. Opisan je pomen medijev za manjšine in njihove pravice do informiranja. Posvetili smo se obravnavanju manjšinskih tem v večinskih medijih – naravi, kontekstu in količini poročanja. Nekaj pozornosti je namenjene tudi pomembnosti, namembnosti ter vsebini manjšinskih medijev. Cilj diplomskega dela je bil preveriti vsebino manjšinskih medijev in ugotoviti organiziranost medijskih organizacij, namenjenih manjšinam. Metode, ki smo jih pri tem uporabljali, so kvalitativna in kvantitativna analiza televizijske oddaje Dober dan, Koroška – Dober dan, Štajerska ter oddaje Mostovi-Hidak in naknadna primerjava. Z namenom čim boljše raziskave oz. analize so bili opravljeni tudi intervjuji z odgovornimi osebami obravnavanih televizijskih oddaj.
Keywords: narodna manjšina, etnične skupine, avtohtona slovenska manjšina v Avstriji, madžarska narodna manjšina v Sloveniji, pravice, manjšinski mediji, televizijske oddaje
Published: 06.10.2017; Views: 330; Downloads: 105
.pdf Full text (2,33 MB)
This document has many files! More...

2.
Reprezentacija rasne segregacije v ameriškem popularnem in kritično ovrednotenem filmu
Klemen Polanec, 2017, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomskega dela je predstavitev afroameriških reprezentacij v filmskem svetu. Naš primarni interes je raziskati, kolikšen delež afroameriških igralcev lahko najdemo v ameriških popularnih in kritiško sprejetih filmih, ga primerjati z deležem belcev ter pridobljena števila postaviti v odnos z različnimi desetletji ameriške filmske kulture. Ob tem nas zanima vsebinska analiza vlog temnopoltih igralcev, saj so te velikokrat podvržene stereotipom.
Keywords: film, stereotipi, reprezentacija, Afroameričani
Published: 06.10.2017; Views: 310; Downloads: 67
.pdf Full text (1,17 MB)

3.
Anglicizmi v spletnem oglaševanju na Facebooku (študija primera)
Lina Dvoršak, 2018, undergraduate thesis

Abstract: S pojavom globalizacije se je povečal vpliv angleščine na slovenščino. To opazimo na različnih področjih, predvsem v spletnem oglaševanju. V diplomskem delu s pomočjo literature izdelamo teoretično podlago za omenjen pojav. Razložimo osnovne koncepte oglaševanja in družbenih medijev ter vpliva angleškega jezika na slovenski jezik. Opišemo jezik oglasov in zakonsko podlago za njegovo uporabo. V teoretičnem delu predstavimo anglicizme, za katere v empiričnem delu s kvantitativno raziskavo ugotavljamo pogostost in posebnosti njihove uporabe v oglaševanju na Facebooku. Na koncu izpostavimo nekaj posebnosti, ki se v oglasnih sporočilih pojavljajo, in odgovorimo na zastavljena raziskovalna vprašanja.
Keywords: anglicizmi, oglaševanje, spletno oglaševanje, Facebook
Published: 19.10.2018; Views: 127; Downloads: 17
.pdf Full text (1,19 MB)

Search done in 0.03 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica