| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 182
Na začetekNa prejšnjo stran12345678910Na naslednjo stranNa konec
1.
Prenova in optimizacija spletnega mesta omrežja CEEPUS
Gregor Bele, 2021, diplomsko delo

Opis: V zaključnem delu je predstavljena prenova in optimizacija spletnega mesta omrežja CEEPUS. Prenovljeno spletno mesto prikaže delovanje CEEPUS omrežja in članke o ženskih pisateljicah v zgodovini. Optimizacija in estetsko izboljšanje izgleda, mreži ponuja višje število bralcev in s tem poviša njihovo prepoznavnost. Prenova mestu doda večjo uporabnost za uporabnike mobilnih naprav in z estetskimi popravki poviša interaktivnost in zanimanje obiskovalcev. Spletno mesto CEEPUS je bilo izdelano s pomočjo sistema za upravljanje z vsebinami Wordpress. Optimizacijski del nalog smo opravili s pomočjo spletnega priročnika Moz in Google Webmaster guidelines. Za optimalno delovanje smo uporabili Wordpress vtičnike, kateri so mestu dodali varnostne, optimizacije in estetske popravke. Načrti za nadaljno delo temeljijo na poročanju naročniku o številu novih obiskovalcev in možnih dodatnih optimizacijskih popravkih.
Ključne besede: optimizacija, WordPress, spletno mesto, blog, oglaševanje
Objavljeno: 07.06.2021; Ogledov: 106; Prenosov: 13
.pdf Celotno besedilo (4,57 MB)

2.
Izdelava spletnega biografskega leksikona spodnjesavinjcani.si
Bojan Uranjek, 2021, diplomsko delo

Opis: V zaključnem delu je predstavljena izdelava spletnega biografskega leksikona Spodnje Savinjske doline – spodnjesavinjcani.si. S spletnim biografskim leksikonom smo na enem mestu predstavili osebnosti, ki so s svojim delom pomembno zaznamovale okolje in življenje Spodnje Savinjske doline. Spletni leksikon omogoča lažji dostop do domoznanskih vsebin in je pripomoček pri pedagoškem delu domoznanskega oddelka Medobčinske splošne knjižnice Žalec. Zaradi spletne dostopnosti pripomore tudi k ohranjanju in varnosti izvirnega gradiva, ki ga hranimo v osrednji enoti v Žalcu. Spletni biografski leksikon smo izdelali s pomočjo odprtokodnega CMS-sistema Wordpress. Za funkcionalno delovanje smo uporabili brezplačne vtičnike in prostodostopno predlogo strani. Predlogo strani smo prevedli v slovenski jezik ter namestili vse potrebne vtičnike za optimizacijo in varnost spletnega leksikona.
Ključne besede: spletni leksikon, Wordpress, CMS, splet, Spodnjesavinjčani
Objavljeno: 05.05.2021; Ogledov: 89; Prenosov: 25
.pdf Celotno besedilo (2,36 MB)

3.
Hipoterapevtski tim in kompetence
Goran Vukovič, Borut Werber, Ana Lambić, Matija Jerin, Tilen Medved, Miha Marič, 2020

Opis: Hipoterapija je oblika fizioterapije, ki vključuje uporabo konja kot terapevtskega orodja za učinkovito zdravljenje pacienta, kjer ritem hoje konja s svojim tridimenzionalnim gibanjem nenehno spodbuja pacientovo ravnovesje in pravilno telesno držo. Problemsko stanje nastane pri splošnem poznavanju in razširjenosti hipoterapije v Sloveniji. Za potrebe raziskave smo uporabili kombinacijo raziskovalnih pristopov. Začeli smo s kritičnim pregledom sekundarnih virov literature in z metodo sinteze pripravili pregled področja, katerega smo nadgradili s kvalitativnim pristopom, v katerem smo, skozi intervjuje ter pogovore s strokovnjaki iz okolja, izoblikovali številne modele, za celostno predstavitev hipoterapije, in sicer bogato sliko hipoterapije, poslovni model, organigram procesov, ipd.
Ključne besede: hipoterapija, timsko delo, organizacija in management, kadrovski management, kompetence
Objavljeno: 30.09.2020; Ogledov: 295; Prenosov: 54
URL Povezava na datoteko

4.
Primerjalna analiza vtičnikov za spletno trgovino za cms joomla
Jan Bogataj, 2020, diplomsko delo

Opis: V teoretičnem delu diplomskega dela smo na kratko predstavili CMS Joomla in metodologijo testnega pristopa razvoja informacijskega sistema. V raziskovalnem delu smo raziskali in opisali tri najpogosteje uporabljene vtičnike za spletno trgovino za CMS Joomla in za vsakega izdelali SWOT-analizo. Na osnovi rezultatov smo izbrali najboljšega in izdelali delujočo testno spletno trgovino ter izvedli testni nakup izdelka.
Ključne besede: Joomla, XAMPP, SWOT-analiza, vtičniki trgovanja, spletna trgovina
Objavljeno: 10.03.2020; Ogledov: 465; Prenosov: 94
.pdf Celotno besedilo (2,66 MB)

5.
Izdelava spletne strani za podjetje Waffle to go
Žiga Lomovšek, 2019, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljen postopek izdelave spletne strani za podjetje Waffle to go, ki se ukvarja s peko in prodajo vafljev na palčki. Izdelana je bila dinamična spletna stran, oblikovana v obliki pristajalne spletne strani, ki bo podjetju zagotovila večjo prepoznavnost in lažji stik kupcev s podjetjem. Za izdelavo smo uporabili program XAMPP in platformo WordPress. Prikazan je postopek objave spletne strani na strežnik pri ponudniku spletnega gostovanja Hostko. Osredotočili smo se tudi na zaščito spletne strani. Za to smo namestili varnostni vtičnik WordFence in brezplačni SSL certifikat »Let's Encrypt«. Izvedena je bila optimizacija za hitrejše nalaganje in boljše pozicioniranje v iskalnikih.
Ključne besede: spletna stran, Waffle to go, WordPress, XAMPP, varnost spletne strani
Objavljeno: 15.10.2019; Ogledov: 380; Prenosov: 57
.pdf Celotno besedilo (2,15 MB)

6.
Prenova spletne strani športnega društva
Vojko Marčun, 2019, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo opisali prenovo spletne strani Splošnega športnega društva Tržič. Za prenovo smo uporabili sistem za upravljanje vsebin Wordpress, kjer smo za prenovo namestili in uporabili ustrezne vtičnike, jezike, skripte, okolja in sisteme. Vsako funkcionalno enoto posebej smo postopno prenovili po iterativno inkrementalnem pristopu. Opisali smo optimizacijo spletne strani za boljšo uvrstitev na iskalnikih. Poskrbeli smo za varnost, tako da se vsak teden tvori varnostna kopija spletne strani. Ustvarili smo si račun na Google Adsense, ki nam omogoča, da so na naši spletni strani prikazana oglasna sporočila. Ustvarili smo si tudi račun na Google Analytics, s katerim spremljamo statistike našega spletišča. Zaključek vsebuje SWOT analizo in možnosti za nadaljnji razvoj.
Ključne besede: spletna stran, Wordpress, reinžiniring, prenova, internet
Objavljeno: 10.10.2019; Ogledov: 305; Prenosov: 38
.pdf Celotno besedilo (1,26 MB)

7.
Programska rešitev za gostinsko strežbo
Špela Jamnik, 2018, diplomsko delo/naloga

Opis: Cilj diplomskega dela sta bila načrtovanje in izdelava prototipne programske rešitve za strežbo v gostinstvu, ki omogoča zapisovanje naročil po posameznih gostih glede na njihov sedežni red. Na začetku smo predstavili teoretične osnove strežbe, metodologijo razvoja in uporabljena orodja ter programske jezike. Sledi predstavitev obstoječega stanja, kritične analize, načrta in izdelava rešitve ter testiranje delovanja. Programska rešitev je narejena v Windows okolju s pomočjo Microsoft Visual studia v programskem jeziku C# na .Net platformi. Podatkovna baza temelji na MySQL podatkovni zbirki. V zaključku smo s pomočjo SWOT analize ocenili prototipno rešitev, podali ocene učinkov ter predstavili možnosti za nadaljnji razvoj.
Ključne besede: Razvoj programske rešitve, prototipni razvoj, strežba, MySQL, C#
Objavljeno: 28.01.2019; Ogledov: 546; Prenosov: 72
.pdf Celotno besedilo (973,21 KB)
Gradivo ima več datotek! Več...

8.
Factors affecting the intentions to use RFID subcutaneous microchip implants for healthcare purposes
Borut Werber, Alenka Baggia, Anja Žnidaršič, 2018, izvirni znanstveni članek

Opis: Background and Purpose: While there are many studies regarding the adoption of Radio Frequency Identification Devices (RFID), only a few of them deal with RFID subcutaneous microchip (RFID-SM) usage by individuals. After the first in vivo tests conducted on volunteers from 1998 to 2000, the use of RFID-SM in healthcare remains limited. This study examines the likelihood of adopting RFID-SM in healthcare from the end user’s point of view. Design/Methodology/Approach: The aim of this paper is to develop and evaluate the model for analysing the acceptance of RFID-SM adoption. An extended Technology Acceptance Model (TAM) for RFID-SM adoption is proposed and empirically tested in a cross-sectional study. Online survey was conducted using a convenience sample of 531 respondents. In addition to the three original components of TAM (Perceived Usefulness, Perceived Ease of Use, and Behavioural Intentions to Use), three external variables (Health Concerns, Perceived Trust, and Age) were also included in the model. The model was validated with confirmatory factor analysis and structural equation modeling techniques. Results: Perceived Usefulness has a significant impact on behavioural intentions to adopt RFID-SM in the future, while the influence of Perceived Ease of Use is not significant. The most influential external variable is Perceived Trust, indicating the lack of confidence in personal data security ensured by the state and other institutions. As expected, Health Concerns factor has a negative effect on the Perceived Trust and Perceived Usefulness of RFID-SM. Conclusion: The results of the empirical study prove that all external variables considered in the model significantly influence the RFID-SM adoption. The Perceived Ease of Use is irrelevant to the attitude towards the RFID-SM adoption. In addition to the proposed model, the analysis of gathered data shows that the positive attitude toward the use of RFID-SM in healthcare is rising.
Ključne besede: healthcare, microchip, Slovenia, RFID, TAM, SEM, Slovenia
Objavljeno: 10.10.2018; Ogledov: 923; Prenosov: 253
.pdf Celotno besedilo (530,61 KB)
Gradivo ima več datotek! Več...

9.
Spletna stran za ženski nogometni klub
Sandra Rozman, 2018, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu je predstavljeno načrtovanje in oblikovanje spletne strani za Ženski nogometni klub Cerklje. Za izdelavo spletne strani smo uporabili WordPress, delujoč na programu AMPPS na lokalnem računalniku. Namen naloge je bil narediti preprosto, oblikovno urejeno in pregledno spletno stran, ki bi omogočila večjo prepoznavnost kluba in bila enostavna za urejanje in dodajanje vsebin tudi neizkušenim uporabnikom. Raziskovali smo tudi tehnične vidike, kot je zakup cenovno ugodne domene in postavitev strani na strežnik v gostovanju. Alternativa temu pa je bila preučiti možnost postavitve strežnika na cenovno ugoden računalnik Raspberry Pi v lastni režiji. Primerjali smo tudi cene obeh možnosti in njihove prednosti. Zaključni del diplomskega dela pa je namenjen analizi, ki se nanaša na optimizacijo spletne strani. Vse to je potrebno, da bo spletna stran postavljena čim višje v spletnih iskalnikih. S postavitvijo spletne strani bomo poskrbeli za prepoznavnost edinega ženskega nogometnega kluba na Gorenjskem. Z diplomskim delom smo pridobili praktična znanja iz programa WordPress in za delo s strežnikom. Spletna stran je naš prispevek pomoči nogometnemu klubu.
Ključne besede: spletna stran, WordPress, optimizacija, Raspberry Pi3, ženski nogometni klub
Objavljeno: 18.09.2018; Ogledov: 608; Prenosov: 116
.pdf Celotno besedilo (3,03 MB)

10.
Spletna trgovina za okolju prijazne izdelke
Maša Lipičnik, 2018, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomski nalogi opisujemo izdelavo spletne trgovine za prodajo okolju prijaznih izdelkov, ker je vedno več povpraševanja po njih med mlajšimi generacijami. Za začetek smo definirali splošne pojme in pogledali statistiko za slovensko spletno prodajo. Opredelili smo pravne okvirje, ki jih moramo upoštevati pri spletnih trgovinah. Nato smo se lotili primerjave različnih upravljalnikov vsebin. Primerjali smo Magento, WordPress, PrestaShop in OpenCart. Odločili smo se za uporabo WordPressa. Za tem smo se lotili izdelave. Začeli smo na lokalnem strežniku in nadaljevali na zakupljenem strežniku in domeni. Sledila je namestitev Wordpress sistema ter izbor teme in vtičnikov. Stran smo prilagodili in naredili načrt za izdelavo vsebine. Na koncu smo testirali delovanje, kjer smo opisali gibanje obiskovalca in proces obdelave naročila. Zaključili smo z reševanjem problema optimizacije in varnosti.
Ključne besede: Spletna trgovina, Uporavljalniki spletnih vsebin, Wordpress, WooCommerce
Objavljeno: 18.09.2018; Ogledov: 566; Prenosov: 64
.pdf Celotno besedilo (2,35 MB)

Iskanje izvedeno v 0.2 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici