| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 184
First pagePrevious page12345678910Next pageLast page
1.
Priprava in vodenje projekta razvoja novega izdelka v malem podjetju
Tilen Klavžar, 2022, undergraduate thesis

Abstract: Bistvo razvoja je, da prinaša novosti, odkritja in izboljšave, kar pa je za podjetja lahko zelo drag in tehnično ter časovno zelo kompleksen proces. V diplomskem delu sem raziskal in opisal projekt razvoja novega izdelka v podjetju Naviter, d. o. o. Podjetje se ukvarja z razvojem naprav in aplikacij, ki olajšujejo jadralno letenje. V teoretičnem delu sem najprej opisal razvoj izdelkov, projektni management in letalske navigacijske naprave. Nato sem opisal podjetje Naviter, d. o. o., njegovo strukturo, področje dela in izdelke ter storitve, ki jih podjetje ponuja. Opisal sem prednosti in slabosti trenutnega načina dela v podjetju po agilnem modelu. Na podlagi teoretičnih izhodišč in dobrih praks sem predlagal vzpostavitev novega načina vodenja projektov, in sicer s klasičnim projektnim načinom dela.
Keywords: projektni management, malo podjetje, razvoj izdelka, letalski navigacijski instrumenti
Published in DKUM: 09.03.2022; Views: 213; Downloads: 32
.pdf Full text (2,76 MB)

2.
Razvoj spletne rešitve za individualno finančno investiranje
Nik Kovačič, 2021, master's thesis

Abstract: Zaključno delo obravnava izdelavo spletne rešitve za individualno finančno investiranje. Predstavlja in opisuje področje osebnih financ ter v razvoju spletne rešitve uporabljene tehnologije in orodja. Primarni namen dela je razvoj spletne rešitve, ki uporabniku omogoča pregled trenutnega finančnega stanja in mu podaja predloge za izboljšavo na podlagi posameznikovih lastnosti, ciljev in želja. Sekundarni namen je predstavitev osnov s področja osebnih financ, na katerih sloni finančno svetovanje. Razložen in prikazan je potek izdelave spletne rešitve po posameznih funkcionalnostih, kreiranih s pomočjo predstavljenih tehnik in orodij osebnih financ. Opravljena je analiza spletne rešitve, na podlagi katere so ugotovljene prednosti, slabosti, priložnosti in nevarnosti. Opredeljene so možnosti nadaljnjega razvoja spletne rešitve ter na kratko opisane prednosti implementacije posamezne izboljšave ter predviden postopek njenega razvoja. Razvoj spletne rešitve temelji na skriptnem jeziku PHP in programskem ogrodju Laravel. Za razvoj določenih funkcionalnosti se uporablja tudi druge jezike, knjižnice in orodja.
Keywords: osebne finance, finančni načrt, PHP, Laravel, spletna rešitev
Published in DKUM: 03.11.2021; Views: 228; Downloads: 24
.pdf Full text (2,76 MB)

3.
Prenova in optimizacija spletnega mesta omrežja CEEPUS
Gregor Bele, 2021, undergraduate thesis

Abstract: V zaključnem delu je predstavljena prenova in optimizacija spletnega mesta omrežja CEEPUS. Prenovljeno spletno mesto prikaže delovanje CEEPUS omrežja in članke o ženskih pisateljicah v zgodovini. Optimizacija in estetsko izboljšanje izgleda, mreži ponuja višje število bralcev in s tem poviša njihovo prepoznavnost. Prenova mestu doda večjo uporabnost za uporabnike mobilnih naprav in z estetskimi popravki poviša interaktivnost in zanimanje obiskovalcev. Spletno mesto CEEPUS je bilo izdelano s pomočjo sistema za upravljanje z vsebinami Wordpress. Optimizacijski del nalog smo opravili s pomočjo spletnega priročnika Moz in Google Webmaster guidelines. Za optimalno delovanje smo uporabili Wordpress vtičnike, kateri so mestu dodali varnostne, optimizacije in estetske popravke. Načrti za nadaljno delo temeljijo na poročanju naročniku o številu novih obiskovalcev in možnih dodatnih optimizacijskih popravkih.
Keywords: optimizacija, WordPress, spletno mesto, blog, oglaševanje
Published in DKUM: 07.06.2021; Views: 328; Downloads: 19
.pdf Full text (4,57 MB)

4.
Izdelava spletnega biografskega leksikona spodnjesavinjcani.si
Bojan Uranjek, 2021, undergraduate thesis

Abstract: V zaključnem delu je predstavljena izdelava spletnega biografskega leksikona Spodnje Savinjske doline – spodnjesavinjcani.si. S spletnim biografskim leksikonom smo na enem mestu predstavili osebnosti, ki so s svojim delom pomembno zaznamovale okolje in življenje Spodnje Savinjske doline. Spletni leksikon omogoča lažji dostop do domoznanskih vsebin in je pripomoček pri pedagoškem delu domoznanskega oddelka Medobčinske splošne knjižnice Žalec. Zaradi spletne dostopnosti pripomore tudi k ohranjanju in varnosti izvirnega gradiva, ki ga hranimo v osrednji enoti v Žalcu. Spletni biografski leksikon smo izdelali s pomočjo odprtokodnega CMS-sistema Wordpress. Za funkcionalno delovanje smo uporabili brezplačne vtičnike in prostodostopno predlogo strani. Predlogo strani smo prevedli v slovenski jezik ter namestili vse potrebne vtičnike za optimizacijo in varnost spletnega leksikona.
Keywords: spletni leksikon, Wordpress, CMS, splet, Spodnjesavinjčani
Published in DKUM: 05.05.2021; Views: 229; Downloads: 31
.pdf Full text (2,36 MB)

5.
Hipoterapevtski tim in kompetence
Goran Vukovič, Borut Werber, Ana Lambić, Matija Jerin, Tilen Medved, Miha Marič, 2020

Abstract: Hipoterapija je oblika fizioterapije, ki vključuje uporabo konja kot terapevtskega orodja za učinkovito zdravljenje pacienta, kjer ritem hoje konja s svojim tridimenzionalnim gibanjem nenehno spodbuja pacientovo ravnovesje in pravilno telesno držo. Problemsko stanje nastane pri splošnem poznavanju in razširjenosti hipoterapije v Sloveniji. Za potrebe raziskave smo uporabili kombinacijo raziskovalnih pristopov. Začeli smo s kritičnim pregledom sekundarnih virov literature in z metodo sinteze pripravili pregled področja, katerega smo nadgradili s kvalitativnim pristopom, v katerem smo, skozi intervjuje ter pogovore s strokovnjaki iz okolja, izoblikovali številne modele, za celostno predstavitev hipoterapije, in sicer bogato sliko hipoterapije, poslovni model, organigram procesov, ipd.
Keywords: hipoterapija, timsko delo, organizacija in management, kadrovski management, kompetence
Published in DKUM: 30.09.2020; Views: 488; Downloads: 75
URL Link to file

6.
Primerjalna analiza vtičnikov za spletno trgovino za cms joomla
Jan Bogataj, 2020, undergraduate thesis

Abstract: V teoretičnem delu diplomskega dela smo na kratko predstavili CMS Joomla in metodologijo testnega pristopa razvoja informacijskega sistema. V raziskovalnem delu smo raziskali in opisali tri najpogosteje uporabljene vtičnike za spletno trgovino za CMS Joomla in za vsakega izdelali SWOT-analizo. Na osnovi rezultatov smo izbrali najboljšega in izdelali delujočo testno spletno trgovino ter izvedli testni nakup izdelka.
Keywords: Joomla, XAMPP, SWOT-analiza, vtičniki trgovanja, spletna trgovina
Published in DKUM: 10.03.2020; Views: 629; Downloads: 103
.pdf Full text (2,66 MB)

7.
Izdelava spletne strani za podjetje Waffle to go
Žiga Lomovšek, 2019, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljen postopek izdelave spletne strani za podjetje Waffle to go, ki se ukvarja s peko in prodajo vafljev na palčki. Izdelana je bila dinamična spletna stran, oblikovana v obliki pristajalne spletne strani, ki bo podjetju zagotovila večjo prepoznavnost in lažji stik kupcev s podjetjem. Za izdelavo smo uporabili program XAMPP in platformo WordPress. Prikazan je postopek objave spletne strani na strežnik pri ponudniku spletnega gostovanja Hostko. Osredotočili smo se tudi na zaščito spletne strani. Za to smo namestili varnostni vtičnik WordFence in brezplačni SSL certifikat »Let's Encrypt«. Izvedena je bila optimizacija za hitrejše nalaganje in boljše pozicioniranje v iskalnikih.
Keywords: spletna stran, Waffle to go, WordPress, XAMPP, varnost spletne strani
Published in DKUM: 15.10.2019; Views: 560; Downloads: 76
.pdf Full text (2,15 MB)

8.
Prenova spletne strani športnega društva
Vojko Marčun, 2019, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo opisali prenovo spletne strani Splošnega športnega društva Tržič. Za prenovo smo uporabili sistem za upravljanje vsebin Wordpress, kjer smo za prenovo namestili in uporabili ustrezne vtičnike, jezike, skripte, okolja in sisteme. Vsako funkcionalno enoto posebej smo postopno prenovili po iterativno inkrementalnem pristopu. Opisali smo optimizacijo spletne strani za boljšo uvrstitev na iskalnikih. Poskrbeli smo za varnost, tako da se vsak teden tvori varnostna kopija spletne strani. Ustvarili smo si račun na Google Adsense, ki nam omogoča, da so na naši spletni strani prikazana oglasna sporočila. Ustvarili smo si tudi račun na Google Analytics, s katerim spremljamo statistike našega spletišča. Zaključek vsebuje SWOT analizo in možnosti za nadaljnji razvoj.
Keywords: spletna stran, Wordpress, reinžiniring, prenova, internet
Published in DKUM: 10.10.2019; Views: 455; Downloads: 74
.pdf Full text (1,26 MB)

9.
Programska rešitev za gostinsko strežbo
Špela Jamnik, 2018, bachelor thesis/paper

Abstract: Cilj diplomskega dela sta bila načrtovanje in izdelava prototipne programske rešitve za strežbo v gostinstvu, ki omogoča zapisovanje naročil po posameznih gostih glede na njihov sedežni red. Na začetku smo predstavili teoretične osnove strežbe, metodologijo razvoja in uporabljena orodja ter programske jezike. Sledi predstavitev obstoječega stanja, kritične analize, načrta in izdelava rešitve ter testiranje delovanja. Programska rešitev je narejena v Windows okolju s pomočjo Microsoft Visual studia v programskem jeziku C# na .Net platformi. Podatkovna baza temelji na MySQL podatkovni zbirki. V zaključku smo s pomočjo SWOT analize ocenili prototipno rešitev, podali ocene učinkov ter predstavili možnosti za nadaljnji razvoj.
Keywords: Razvoj programske rešitve, prototipni razvoj, strežba, MySQL, C#
Published in DKUM: 28.01.2019; Views: 692; Downloads: 86
.pdf Full text (973,21 KB)
This document has many files! More...

10.
Factors affecting the intentions to use RFID subcutaneous microchip implants for healthcare purposes
Borut Werber, Alenka Baggia, Anja Žnidaršič, 2018, original scientific article

Abstract: Background and Purpose: While there are many studies regarding the adoption of Radio Frequency Identification Devices (RFID), only a few of them deal with RFID subcutaneous microchip (RFID-SM) usage by individuals. After the first in vivo tests conducted on volunteers from 1998 to 2000, the use of RFID-SM in healthcare remains limited. This study examines the likelihood of adopting RFID-SM in healthcare from the end user’s point of view. Design/Methodology/Approach: The aim of this paper is to develop and evaluate the model for analysing the acceptance of RFID-SM adoption. An extended Technology Acceptance Model (TAM) for RFID-SM adoption is proposed and empirically tested in a cross-sectional study. Online survey was conducted using a convenience sample of 531 respondents. In addition to the three original components of TAM (Perceived Usefulness, Perceived Ease of Use, and Behavioural Intentions to Use), three external variables (Health Concerns, Perceived Trust, and Age) were also included in the model. The model was validated with confirmatory factor analysis and structural equation modeling techniques. Results: Perceived Usefulness has a significant impact on behavioural intentions to adopt RFID-SM in the future, while the influence of Perceived Ease of Use is not significant. The most influential external variable is Perceived Trust, indicating the lack of confidence in personal data security ensured by the state and other institutions. As expected, Health Concerns factor has a negative effect on the Perceived Trust and Perceived Usefulness of RFID-SM. Conclusion: The results of the empirical study prove that all external variables considered in the model significantly influence the RFID-SM adoption. The Perceived Ease of Use is irrelevant to the attitude towards the RFID-SM adoption. In addition to the proposed model, the analysis of gathered data shows that the positive attitude toward the use of RFID-SM in healthcare is rising.
Keywords: healthcare, microchip, Slovenia, RFID, TAM, SEM, Slovenia
Published in DKUM: 10.10.2018; Views: 1030; Downloads: 281
.pdf Full text (530,61 KB)
This document has many files! More...

Search done in 0.23 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica