SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 136
Na začetekNa prejšnjo stran12345678910Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
6.
SPLETNA APLIKACIJA ZA PODPORO MEDNARODNI IZMENJAVI
Robert Lozinšek, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomski nalogi je predstavljena spletna aplikacija za podporo mednarodni izmenjavi ERASMUS. Opisane so tudi tehnologije, ki so bile uporabljene pri razvoju, kot sta PHP5 in MySQL (podatkovna baza). Prav tako dobimo tudi vpogled v konkurenčne tehnologije. Cilj diplomske naloge je predstavitev razvoja spletne aplikacije, od ideje do same realizacije. Opisane so vse funkcionalnosti, ki jih ponuja aplikacija in do katerih lahko dostopajo uporabniki. Težave so bile pri vzpostavitvi povezave na Microsoftovo podatkovno bazo, s katere smo črpali informacije in jih prečiščene vpisovali v podatkovno bazo MySQL, prav tako smo naleteli na težave pri dinamičnem ustvarjanju PDF dokumentov. Rezultat je bila spletna aplikacija, v katero vpisujemo podatke o osebah, ki pridejo na izmenjavo in s pomočjo teh vpisov bomo kasneje pridobili statistične podatke.
Ključne besede: spletna aplikacija, mednarodna izmenjava, PHP, MySQL
Objavljeno: 31.03.2011; Ogledov: 1332; Prenosov: 113
.pdf Celotno besedilo (2,98 MB)

7.
PRIMERJAVA STREŽNIŠKIH SKRIPTNIH JEZIKOV
Marko Knehtl, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je med seboj primerjanih pet strežniških skriptnih jezikov, ki se pogosto uporabljajo pri programiranju dinamičnih spletnih strani. Med te jezike spadajo PHP, JAVA, ASP.NET, Python in Ruby. Raziskano je ozadje vsakega jezika, s katerim smo za preizkus ustvarili preprosto dinamično spletno stran. Ob tem so omenjene še ostale komponente, ki so potrebne za delovanje dinamičnih spletnih strani. Sem spadajo strežniki, podatkovne baze in programska opema za pisanje spletnih dokumentov. Za lažji pregled je na koncu dodana primerjalna tabela jezikov, ki bo v pomoč uporabnikom pri izbiri pravega jezika za njihovo delo.
Ključne besede: dinamične spletne strani, PHP, JAVA, JSP, ASP.NET, Python, Django, Ruby, Rails, MySQL, primerjava
Objavljeno: 11.06.2012; Ogledov: 6631; Prenosov: 151
.pdf Celotno besedilo (1,92 MB)

8.
UČINKOVITA UPORABA SREDSTEV PRI FILMSKI PRODUKCIJI
Mojca Pernat, 2012, diplomsko delo

Opis: Film ni samo podoba, ki jo gledalec vidi na platnu, je tudi to kar ostaja očem skrito, produkcija filma. Produkcija filma je v tej diplomski nalogi definirana kot celostni nadzor nad filmom - zbiranje sredstev, koordiniranje, izbiranje glavne ekipe, dogovarjanje za distribucijo in odgovornost za uspešnost filma. Slovenski film je v primerjavi z evropskim in svetovnim finančno precej podhranjen in zato ga še vedno obravnavamo kot nizkoproračunski film. Produkcijski okvirji, distribucija, prikazovanje in trženje v veliki meri opredelijo film in njegovo občinstvo, do neke mere pa tudi uspešnost filma.
Ključne besede: svetovna kinematografija, (slovenska) filmska produkcija, ekonomski vidik slovenskega filma, uspešen slovenski film
Objavljeno: 14.11.2012; Ogledov: 4450; Prenosov: 82
.pdf Celotno besedilo (1,04 MB)

9.
CENTRALIZIRANO UPRAVLJANJE BLOGOV
Urban Muršec, 2013, diplomsko delo

Opis: V sklopu diplomske naloge smo razvili rešitev za centralizirano upravljanje blogov. Spletna aplikacija je namenjena uporabnikom večjega števila blogov, ki si želijo poenostaviti delo z blogi. Uporabili smo odprtokodno ogrodje Laravel, ki je razvito v programskem jeziku PHP. Podrobneje smo predstavili blog, njegovo zgodovino, vrste blogov in sisteme, ki omogočajo bloganje. Predstavili smo še centralizirano upravljanje in spletne storitve, ter potek izvedbe izdelave naše rešitve. Pri tem smo pridobili koristne izkušnje pri izgradnji kompleksne programske rešitve.
Ključne besede: blog, centralizirano upravljanje, spletne storitve, spletna aplikacija, PHP, Laravel
Objavljeno: 13.09.2013; Ogledov: 989; Prenosov: 98
.pdf Celotno besedilo (1,61 MB)

10.
PRODUKCIJA OGLASOV ZA NOVE MEDIJE
Katja Bačko, 2014, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je obravnavana tematika produkcije oglasov, ki so namenjeni objavi v novih medijih. Namen diplomske naloge je predvsem raziskati kakšne vrste oglasnih videov se pojavlja v novih medijih, in na primerih videti, kaj naredi oglasni video na spletu uspešen. Pri pregledu področja v diplomskem delu je ugotovljeno, da je le to še dokaj nedefinirano, kljub temu pa obstajajo lastnosti, ki lahko naredijo video uspešen (zanimiva vsebina, različnost, kontroverznost …). Ustvarjalci radi v produkte mešajo lastnosti različnih vrst oglasnih videov. Kljub temu, da se v svetu dogaja premik od televizijskega k internetnemu video oglaševanju, slovenski oglaševalci zaostajajo in imajo na tem področju še veliko za nadoknaditi.
Ključne besede: video produkcija, novi mediji, oglas, YouTube
Objavljeno: 25.02.2015; Ogledov: 918; Prenosov: 99
.pdf Celotno besedilo (2,58 MB)

Iskanje izvedeno v 0.16 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici