| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Laserski razrez pločevine v podjetju Aluminium Kety Emmi d.o.o. : diplomsko delo
Žan Strajnšak, 2021, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga obravnava opis in optimizacijo postopka laserskega razreza pločevin, v podjetju Aluminium Kety Emmi, d. o. o. . V tem delu je opisan razvoj laserskega razreza pločevine, nastanek laserske svetlobe, lasersko rezanje in osnovna razdelitev laserjev. Naloga obravnava korake, vse od zasnove in modeliranja izbranega obdelovanca, izbire materiala ter vse do praktične izdelave izdelka na stroju. Glavni del diplomske naloge predstavlja primerjava opazovanih parametrov obdelave pred in po posameznih optimizacijah. Te so temeljile na izbiri različnih dimenzij pločevin, ki so bile na razpolago v danem trenutku. Z opravljenimi optimizacijami smo podjetju zagotovili, da lahko kljub spremembam dimenzij pločevin na trgu, v vsakem trenutku vzamejo pločevino, ki jim v tistem trenutku najbolj ustreza. Rezultat naloge se odraža v preračunih in komentarjih, v katerih so zajeti vsi parametri obdelave in stroški, ki se pri tem pojavijo.
Ključne besede: laserski razrez pločevine, laser, optimizacija, mehanska obdelava
Objavljeno v DKUM: 06.09.2021; Ogledov: 542; Prenosov: 0

2.
Uporaba okolja IBM Watson conversations za izdelavo virtualnega asistenta
Matic Strajnšak, 2018, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljena kognitivna rešitev IBM Watson Conversations oz. Assistant, ki spada v področje kognitivnih virtualnih asistentov. Predstavili in razložili smo osnovne pojme, ki se v področju pojavljajo, ter opisali delovanje same storitve. Opisali smo kako se pripravi znanje za samega asistenta in kako mu ga posredujemo, da se iz njega lahko uči, ter izdelali asistenta »Watson zlitine« z znanjem o zlitinah. Opisali smo tudi, kako se asistenta vključi v namensko aplikacijo in izdelali aplikacijo, ki omogoča končnim uporabnikom pridobivanje novega znanja iz danega področja.
Ključne besede: virtualni asistent, kognitivno računalništvo, strojno učenje, IBM Cloud, IBM Watson Assistant, IBM Watson Conversations, IBM Bluemix, računalništvo v oblaku
Objavljeno v DKUM: 25.10.2018; Ogledov: 1117; Prenosov: 146
.pdf Celotno besedilo (1,40 MB)

3.
SISTEM INTERNEGA KOMUNICIRANJA V ORGANIZACIJI
Mojca Strajnšak, 2013, diplomsko delo

Opis: Komuniciranje je proces sporazumevanja brez katerega podjetje in posameznik ne moreta obstajati. Komunikacija, ki poteka med pošiljateljem in prejemnikom, mora biti kakovostna in lahko poteka na več načinov, pri čemer poznamo besedno komunikacijo, nebesedno, eksterno in interno komunikacijo. Interna komunikacija je tista oblika komuniciranja, ki poteka znotraj podjetja med zaposlenimi in njihovimi nadrejenimi. Ta oblika komuniciranja se razlikuje med malimi in velikimi podjetji. V manjših podjetjih je interno komuniciranje enostavnejše, saj se vodje dnevno družijo s svojimi zaposlenimi in z njimi komunicirajo, v večjih podjetjih imajo zato posebne oddelke, ki so namenjeni interni komunikaciji. Interno komuniciranje pomeni dvosmerni pretok informacij znotraj podjetja, med zaposlenimi na različnih delovnih mestih. Pomembno je, da vodstvo svoje zaposlene ves čas obvešča o vseh dogodkih, ki so povezani s podjetjem prav tako je tudi pomembno, da zaposleni posredujejo povratne informacije in svoje mnenje.
Ključne besede: človeški viri, komuniciranje, motivacija, poslovno komuniciranje, etika in kultura poslovnega komuniciranja, interno komuniciranje, eksterno komuniciranje, gospodarska kriza, Krka, d. d.
Objavljeno v DKUM: 26.03.2013; Ogledov: 1354; Prenosov: 276
.pdf Celotno besedilo (888,38 KB)

4.
Stres na delovnem mestu : diplomsko delo visokošolskega strokovnega študija
Gabrijela Strajnšak Vrbnjak, 2007, diplomsko delo

Ključne besede: stres, stres na delovnem mestu
Objavljeno v DKUM: 31.03.2008; Ogledov: 3733; Prenosov: 881

Iskanje izvedeno v 0.05 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici