| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 6 / 6
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Konstruiranje transporterja jeklenih cevi
Dominik Čeh, 2019, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljen celoten postopek konstruiranja novega valjčnega transporterja za jeklene cevi v podjetju Palfinger d. o. o. V začetku diplomske naloge je predstavljen obravnavan problem in kratka predstavitev podjetja. V nadaljevanju so predstavljene faze konstruiranja. V začetku smo analizirali trenutno stanje in naredili zahtevnik, nato smo pričeli iskati rešitev in sprva naredili nekaj konceptnih skic. Ko smo izbrali pravo rešitev, smo začeli z načrtovanjem sestave transporterja. Opravili smo potrebne preračune in izbrali ustrezne komponente za sestavo transporterja. Na koncu smo naredili še 3D model transporterja in tehniško dokumentacijo.
Ključne besede: transporter, valji, konstruiranje, modeliranje, Solidworks
Objavljeno: 10.09.2019; Ogledov: 607; Prenosov: 87
.pdf Celotno besedilo (4,40 MB)

2.
Optimizacija palete v oddelku predobdelave jeklene pločevine
Patricija Munda, 2018, diplomsko delo

Opis: V podjetju Palfinger d.o.o. se pojavljajo problemi dolgih transportnih poti in slabo izkoriščenih skladiščnih sredstev. Na podlagi problema je v diplomski nalogi skonstruirana paleta po predlogu interne raziskave in rekonstruirana paleta. Skonstruirano je stanje regalov in razporeditev palet na regalih pred in po optimizaciji palete. Z optimizirano paleto je predstavljen predlog novega skladišča za določene dele in s tem optimizirana logistična pot.
Ključne besede: notranji transport, optimizacija, logistična pot, skladiščenje, paleta
Objavljeno: 04.10.2018; Ogledov: 483; Prenosov: 79
.pdf Celotno besedilo (2,56 MB)

3.
Avtomatizirani sistem za izdajanje potrošnega materiala in orodij
Blaž Kocbek, 2018, diplomsko delo

Opis: V podjetju Palfinger d.o.o, izdelujejo dvigala in druge produkte za družbo Palfinger. Tema diplomskega dela se navezuje na skladiščenje potrošnega materiala in orodja. V podjetju želijo doseči, da bi ta postopek potekal bolj avtomatizirano, hitreje in z manjšimi stroški. Namen naloge je bil poiskati rešitev, ki bi bila najbolj primerna za podjetje. Preden smo se lotili iskanja novega sistema smo si ogledali trenutne razmere in sedanji način dela. Po končanem analiziranju smo sestavili zahtevnik. Postopek smo nadaljevali z iskanjem rešitev po spletu. Ko smo imeli okvirno rešitev smo jo analizirali in skušali prilagoditi na zahteve podjetja.
Ključne besede: avtomatizacija, skladiščenje, izdajanje, potrošni material
Objavljeno: 31.08.2018; Ogledov: 599; Prenosov: 85
.pdf Celotno besedilo (3,35 MB)

4.
Vpliv plamenskega ravnanja na nosilnost teleskopskih ročic
Danilo Slana, 2016, magistrsko delo

Opis: Teleskopske ročice so zvarjenci, izdelani iz modernih nizkolegiranih visokotrdnostnih finozrnatih jekel. Kot vsi zvarjenci so podvrženi deformacijam zaradi varjenja. Deformacije je treba zmanjšati in med najpomembnejše tehnično in ekonomsko sprejemljive postopke za ravnanje štejemo plamensko ravnanje. Pri plamenskem ravnanju s pomočjo mehanskih vpetij in lokalnega vnašanja toplote s plamenom povzročamo lokalno plastično deformacijo materiala in s tem spreminjamo obliko in velikost obdelovanca. Ker je material S700MC, iz katerega so izdelane teleskopske ročice, občutljiv na vnose toplote, je bil v nalogi raziskan vpliv plamenskega ravnanja na nosilnost tega elementa. Zbrani so bili podatki iz literature in izvedeni preskusi udarne žilavosti in natezne trdnosti. Z metodo končnih elementov so bile ponazorjene deformacije in obnašanje materiala v vroči točki in okolici. Naloga pokaže, da lahko plamensko ravnanje uspešno izvajamo brez vpliva na nosilnost, treba pa je uporabljati nižje temperature, kot smo jih vajeni iz ravnanja konstrukcijskih jekel nižje natezne trdnosti. Naloga tudi pokaže, da je potrebno pripraviti in slediti prilagojenim navodilom za izvedbo plamenskega ravnanja za različne vrste jekla.
Ključne besede: ANSYS, deformacije pri plamenskem ravnanju, finozrnata jekla – HSLA, optimizacija in izboljšave v procesu plamenskega ravnanja, plamensko ravnanje, S700MC, temperatura Ac1 za S700MC, termomehansko valjana jekla, vroče točke pri plamenskem ravnanju
Objavljeno: 08.06.2016; Ogledov: 1090; Prenosov: 149
.pdf Celotno besedilo (6,52 MB)

5.
Okoljsko naravoslovje II : gradivo za 1. letnik
Marija Beras Slana, Danilo Slana, 2011, učbenik za višje in visoke šole

Objavljeno: 01.06.2012; Ogledov: 1739; Prenosov: 106
URL Povezava na celotno besedilo

6.
Iskanje izvedeno v 0.17 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici