| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 62
Na začetekNa prejšnjo stran1234567Na naslednjo stranNa konec
1.
Razumevanje logistične platforme v teoriji in praksi
Brigita Gajšek, 2014, doktorska disertacija

Opis: V znanstveni literaturi se pojem logistična platforma v zadnjih letih vse pogosteje uporablja. Avtorji logistično platformo povezujejo z vsebinsko raznovrstnimi primeri iz prakse. Pri tem ne podajo splošnega modela, ki bi omogočal lažji pristop k njeni zasnovi v praksi glede na poznavanje verjetnih koristi in ob upoštevanju aktualnih strategij. Da bi zapolnili vrzel, smo k raziskavi pristopili na uravnotežen način, s kvalitativnim in s kvantitativnim pristopom. S pojasnitvijo razumevanja smo želeli doprinesti k sprostitvi potenciala omenjenega koncepta za dobrobit logističnega sektorja. Raziskava po različnih sektorjih je bila izvedena v Sloveniji, na Poljskem in v Singapurju. Rešene spletne ankete smo analizirali iz vidika štirih vrst organizacij: logistična podjetja; nelogistična podjetja; panožna združenja / državne agencije / zbornice; izobraževalne ustanove. Logistične platforme so večnivojski pojavi, ki lahko na makro nivoju multiplicirajo učinke dosežene na mikro in mezo nivoju. Razvoj obetajočih medorganizacijskih konceptov, ki vključuje različne skupine deležnikov, je lahko neučinkovit zaradi razlik v razumevanju koncepta samega. Raziskava je potrdila predlagani splošni teoretični model logistične platforme, ki podaja gradnike in geografska / poslovna področja. Dodatno, mednarodna raziskava je razkrila nekatere statistično značilne razlike v razumevanju pojma po posameznih državah. Čeprav so vsi anketiranci imeli dostop do enotne globalne baze podatkov, je jasno, da na razumevanje koncepta lahko vplivajo lokalni dejavniki, ki kot taki lahko spodbujajo ali zavirajo mednarodno integracijo in jih je potrebno nadalje raziskati. Predlagamo splošni model logistične platforme in si prizadevamo dvigniti osveščenost o raziskovanem medorganizacijskem konceptu in o kompleksnosti njegove implementacije v prakso. Iz vidika praktikov je zavedanje, da imajo lahko različne skupine deležnikov različno dojemanje vsebine koncepta, pomembno in bo pomagalo okrepiti delo na medorganizacijskih projektih z dajanjem večje pozornosti razjasnitvi osnovnih dejstev. Nadalje naše delo ponuja akademikom mnogo možnosti za nadaljnje raziskovalno delo.
Ključne besede: logistika, logistična platforma, zunanja integracija, model, razumevanje koncepta
Objavljeno: 05.02.2016; Ogledov: 1739; Prenosov: 179
.pdf Celotno besedilo (2,67 MB)

2.
3.
4.
5.
6.
7.
Projekt rušenja stare Termoelektrarne Trbovlje
Aleš Sajovic, 2011, diplomsko delo

Ključne besede: projekt, projektni management, rušenje, termoelektrarne
Objavljeno: 10.07.2015; Ogledov: 540; Prenosov: 23
URL Povezava na celotno besedilo

8.
Projekt izdelave spletnega obrazca za sprejemanje zahtevkov strank komunalnih podjetij
Katja Pavlin, 2014, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomsko delo je sestavljeno iz teoretičnega in praktičnega dela. V teoretičnem delu sta predstavljena predmeta projektni management in management vrednosti. Z znanjem o metodah in tehnikah obeh predmetov obstoječi problem rešimo in projekt uspešno zaključimo. V poglavju o projektnem managementu so predstavljeni projekt, naloge projektnega managementa in koraki, ki so potrebni za izvedbo projekta. V poglavju o managementu vrednosti sta predstavljena vrednost že izdelanega projekta in funkcij ter management vrednosti skupaj z vrednostno analizo. Praktični del predstavlja obstoječe stanje komunalnih podjetij v Sloveniji, ki je prikazano z vrednostno analizo. Poleg tega so prikazani tudi obstoječe stanje komunalnega podjetja Saubermacher d.o.o., njegov problem in predlogi možnih rešitev problema. V zaključku sta prikazani izdelava in predstavitev zaključenega projekta.
Ključne besede: projektni management, projekt, management vrednosti, izdelava portala, komunalno podjetje Saubermacher d.o.o.
Objavljeno: 22.08.2014; Ogledov: 1075; Prenosov: 109
.pdf Celotno besedilo (12,15 MB)

9.
Analiza vrednostne verige z vidika managementa vrednosti na primeru podjetja Kotis
Katja Kropec, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo obravnavali analizo vrednostne verige podjetja Kotis in pri tem uporabili znanja iz projektnega managementa in managementa vrednosti. Naš glavni namen je bil najti rešitev, kako bi dodali vrednost storitvi, ki jo podjetje nudi porabnikom. Raziskavo smo pričeli z analizo izbranega podjetja. Podrobneje smo analizirali vrednostno verigo podjetja in ob tem spoznavali, katera področja vrednostne verige so za porabnika njihove storitve pomembnejša. Nato smo predlagali rešitve, s katerimi bi dodali storitvi večjo vrednost. S pomočjo analize smo pridobili najustreznejšo rešitev, ki smo jo ovrednotili, in podali predlog projekta, s katerim bi rešitev realizirali. Pri raziskavi so imeli posebno vlogo: vrednostna veriga, projektni management in management vrednosti. Temelj naše naloge je bil raziskati vrednostno verigo podjetja Kotis, da bi našli njena šibka področja in jih skušali izboljšati. Projetni management nam je pomagal pri načrtovanju in izvajanju sprememb v izbranem podjetju. Znanja s tega področja smo uporabili tudi pri izdelavi predloga projekta. Management vrednosti pa nam je podal sistemsko in metodološko podporo za proučevanje in izboljševanje vrednosti storitve podjetja.
Ključne besede: Management vrednosti, projektni management, vrednostna veriga, funkcije, projekt.
Objavljeno: 14.02.2013; Ogledov: 2549; Prenosov: 284
.pdf Celotno besedilo (2,09 MB)

10.
Premagovanje izzivov virtualnega tima s pomočjo IKT
Ines Jurenec, 2012, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga teži k reševanju problema premagovanja izzivov virtualnega tima, ob prilagajanju posameznih članov tima in uporabi ustrezne IKT. Teoretičen del je tisti, ki nam opredeli pomen virtualnega tima in njegovega okolja, nato pa izzive, ki se v njem pojavljajo in omejujejo njegovo delovanje. Pomen se kaže v dejstvu, da se z vsemi temi izzivi brez IKT sploh ne bi bilo mogoče soočiti. Na podlagi potreb Rusije po evropskih partnerjih za pripravo projekta izobraževalnega programa se je vzpostavil virtualni tim, ki je pripravil vlogo za prijavo projekta. Ta virtualni tim je naša osnova za raziskavo in opis obstoječega stanja delovanja virtualnih timov in osnova za nastanek kritične analize, ki se osredotoča na njegove probleme. Na podlagi kritične analize smo opredelili in podali ustrezne rešitve, ki se nanašajo na izboljšanje delovanja tima in na vsebino samega projekta, pripravljenega s strani virtualnega tima.
Ključne besede: Virtualni tim, projekt Tempus IV, izzivi virtualnega tima.
Objavljeno: 25.10.2012; Ogledov: 1195; Prenosov: 119
.pdf Celotno besedilo (545,40 KB)

Iskanje izvedeno v 0.24 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici