| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 6 / 6
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Poultry meat in the production of meat products
Ciril Varga, Vladimir Strelec, Marko Volk, 2000, published professional conference contribution

Abstract: The authors had studied the possibility of the use of various types of poultrymeat, factors which could have and adverse impact upon the microbiological quality of the raw material, which technology of meat products production and quality of products.
Keywords: poultry meat, quality, technology, quality of products
Published in DKUM: 20.07.2017; Views: 1041; Downloads: 82
.pdf Full text (217,71 KB)
This document has many files! More...

2.
Influence of added fat on the quality of poultry meat
Vladimir Strelec, Marko Volk, Ciril Varga, 2000, published scientific conference contribution

Abstract: In testing conditions six groups of broiler chickens were tested for the effect of feed addition Bergafat and standardised fats added in the feed in the quantity of 3,9% in starter, 8,5% in grower, 8,6% in finisher, and 9,3% in endfinisher. Among testing groups no differences in the achieved productionresults were stated. The organoleptic evaluation of meat however showed considerable differences in the intensity of aroma, smell and taste.
Keywords: meat, chickens meat, organoleptic evaluation of meat, poultry fat, added fat
Published in DKUM: 20.07.2017; Views: 762; Downloads: 74
.pdf Full text (305,20 KB)
This document has many files! More...

3.
4.
5.
Analiza vpliva začetka krmljenja brojlerskih piščancev ROS 308 na končne rezultate reje.
Darja Antolin, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo želeli ugotoviti, kakšen vpliv ima začetek krmljenja na končno težo brojlerjev ROS 308. Piščance smo razdelili na dve testni in eno kontrolno skupino. Pogoji reje so bili za vse živali enaki, razlikovali so se le v času začetka dajanja krme posamezni skupini. Skupina A je na 0 dan tehtala 41g, skupina B 41,73g in skupina C 42,09 g. Kontrolna skupina A je dobila takoj po izvalitvi vodo in krmo, testna skupina B je dobila vodo takoj, krmo 8 ur za skupino A in testna skupina C je dobila vodo takoj, krmo pa 16 ur za skupino A. Pri preverjanju teže živali smo ugotovili, da smo pri obeh testnih skupinah dosegli manjše telesne mase. Pri konverziji krme med kontrolno in prvo testno skupino nismo ugotovili posebnih razlik, večja razlika je bila pri drugi testni skupini. Na 35. dan tehtanja je kontrolna skupina A dosegla maso 2069 g, standardni odklon 225 in konverzijo krme 1,57 kg. Prva testna skupina B je na 35. dan dosegla maso 2003 g, standardni odklon 198,95 in konverzijo krme 1,55 kg. Skupina C pa je na 35. dan dosegla maso 1834 g, standardni odklon 255,49 in konverzijo krme 1,75 kg.
Keywords: telesna masa / konverzija / proizvodni indeks / analiza krmljenja
Published in DKUM: 04.02.2010; Views: 3066; Downloads: 752
.pdf Full text (629,96 KB)

6.
VPLIV DODATKA »SELACID® GREEN GROWTH« NA PITOVNE LASTNOSTI BROJLERSKIH PIŠČANCEV
Eva Gačnik Hrastnik, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo predstavili vpliv in delovanje krmnega dodatka »Selacid® Green Growth« na proizvodne lastnosti brojlerskih piščancev. Poskus se trajal 42 dni na Testni postaji za perutnino, Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede, Univerze v Mariboru. Piščanci petelinčki provenience ROSS 308, so bili krmljeni s krmnimi mešanicami iz redne proizvodnje , ki smo jih razdelili v 4 testne skupine po 300 živali. Testna skupina A je predstavljala kontrolno skupino, ki je prejemala krmo brez dodatka, piščanci testnih skupin B, C in D pa so v krmi prejemali dodatek »Selacid® Green Growth« v različnih odmerkih na tono krme. »Selacid® Green Growth« je koncentriran prehranski dodatek, s posebno kombinacijo kratkoverižnih organskih kislin in srednjeverižnih maščobnih kislin ter njihovih soli, s širokim spektrom delovanja na Gram- kot na tudi z Gram+ bakterije v prebavnem traktu perutnine. Osnovni namen in cilj raziskave je bil ugotoviti, ali krmni dodatek pozitivno vpliva na rentabilnost proizvodnje piščančjega mesa. Rezultati so pokazali, da so piščanci iz kontrolne skupine A pri tehtanjih dosegli nižjo telesno maso. Piščanci iz testnih skupin B, C in D so dosegli tudi nižjo konverzijo krme, prav tako pa so statistično značilno (P≤0,05) odstopali pri doseženem proizvodnem številu, ki je bilo višje kot pri kontrolni skupini A.S tem smo potrdili pozitiven učinek testiranega dodatka.
Keywords: brojlerski piščanec / prehrana / organske kisline / alternativni krmi dodatki / »Selacid® Green Growth«
Published in DKUM: 30.11.2009; Views: 2860; Downloads: 214
.pdf Full text (472,22 KB)

Search done in 0.13 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica