| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Vpenjalna naprava za kaljenje rezilnih letev
Grega Pušnik, 2020, diplomsko delo

Opis: V podjetju SIJ Ravne System je v načrtu izvedba nove opreme za kaljenje rezilnih letev, saj je trenutna že zastarela. Pri tem je bila moja naloga konstruirati novo vpenjalno napravo, ki rezilne letve potopi v kalilno olje. Diplomsko delo zajema pregled trenutnega stanja, kar nam je bilo v pomoč pri izdelavi zahtevnika. Predstavljene so konceptne variante in nato konstruiranje posameznega sklopa izbranega koncepta.
Ključne besede: vpenjalna naprava, hidravlični cilinder, čeljusti, konstruiranje
Objavljeno: 24.09.2020; Ogledov: 185; Prenosov: 0

2.
Digitalizacija merilnih protokolov v podjetju SIJ Ravne Systems
Alen Pušnik, 2020, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je opisan razvoj digitaliziranega sistema izpolnjevanja merilnih protokolov v podjetju SIJ Ravne Systems. Najprej smo predelali teoretične osnove, nato pa smo analizirali dosedanji postopek izvajanja meritev in izpolnjevanja merilnih protokolov. Ko smo ugotovili, kaj je potrebno za dobro izpolnjen merilni protokol, smo pričeli z razvojem digitaliziranega postopka izpolnjevanja merilnih protokolov. Opisali smo pripravo merilnega protokola, izvajanje meritev in beleženje rezultatov. Po zasnovi digitaliziranega postopka smo izvedli testiranje delovanja in analizo sistema. Naredili smo praktični preizkus merjenja krožnih nožev in priprave poročila o meritvah oz. merilnega protokola. Na koncu smo naredili še primerjavo med starim in novim (digitaliziranim) postopkom priprave in izpolnitve merilnih protokolov.
Ključne besede: merjenje, merilni protokol, merilne naprave, proizvodni sistemi
Objavljeno: 23.09.2020; Ogledov: 190; Prenosov: 0

3.
Projektiranje pakirne linije nožev
Marko Veber, 2018, diplomsko delo

Opis: POVZETEK V podjetju SIJ Ravne System d. o. o., oddelek Noži, izdelujejo raznovrstne nože, ki jih je potrebno po končani obdelavi pripraviti za transport. Da bi postopki priprave in pakiranja nožev potekali hitreje smo dobili nalogo, da projektiramo avtomatizirano pakirno linijo. Namen naloge je bil projektirati pakirno linijo, ki zajema proces kontrole, razmagnetenja, signiranja, oljenja, pakiranja in tehtanja izdelkov. Preden smo se lotili projektiranja smo si ogledali trenutne razmere in način dela v pakirnici ter nato sestavili zahtevnik. Sledila je izdelava idejne skice in modela zasnove. Postopek konstruiranja se je pričel s konstruiranje transportnega traku ter nato nadaljevali s posameznimi delovnimi enotami. Ko smo skonstruirali vse sestavne dele pakirne linije smo jih sestavili v celoto in nastal je model celotne pakirne linije. Izdelali smo tudi stroškovno analizo.
Ključne besede: pakiranje, avtomatizirana linija, transportni trak, projektiranje
Objavljeno: 11.07.2018; Ogledov: 714; Prenosov: 199 
(1 glas)
.pdf Celotno besedilo (3,95 MB)

4.
Optimizacija kapacitet za proizvodnjo industrijskih nožev s simulacijsko analizo
Tilen Ravlan, 2016, magistrsko delo

Opis: V magistrski nalogi so obravnavane kapacitete v obratu proizvodnje industrijskih nožev. V nalogi je predstavljen simulacijski program SIMUL8, s katerim smo simulirali pretok izdelkov skozi proizvodni proces. Za izdelovalne čase posameznega procesa so uporabljeni tehnološki normativi, ki so bili v letu 2015 / 2016 ažurirani ter ponovno preverjeni. Normativi so potrjeni z večkratnimi merjenji delavcev na delovnih centrih. Za pomoč pri normiranju uporabljamo program DRIGUS. Pred leti so bili noži za reciklažo plastike vedno izdelani z zamudo. Kljub temu, da so bile preračunane zasedenosti kapacitet posameznih operacij, preverjeni normativi, testirana rezkalna orodja in procesi obdelav. Omenjena situacija je bila pobuda za začetek uporabe simulacijskega programa SIMUL8. V magistrski nalogi je narejena simulacija izdelave med začetnim stanjem z eno vakuumsko pečjo, ter končnim stanjem z dvema vakuumskima pečema. Ne samo, da se podvoji proizvodnja izdelave teh nožev, ugotovljena so bila vsa kritična mesta, kjer smo mislili, da imamo izdelavo nožev pod nadzorom.
Ključne besede: Simulacija, Vakuumska peč, Simul8, Optimizacija, Industrijski noži
Objavljeno: 13.09.2016; Ogledov: 999; Prenosov: 117
.pdf Celotno besedilo (2,68 MB)

Iskanje izvedeno v 0.45 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici