| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 103
First pagePrevious page12345678910Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
6.
ODLOČITVENI MODEL ZA IZBIRO BANKE NA PODLAGI E-BANČNIŠTVA
Nina Obid, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo opisali e-bančništvo, saj le-to postaja vse bolj pomembna bančna storitev. V Sloveniji že skoraj vsaka banka ponuja storitev e-bančništva, ki je postala standardna storitev, če banke želijo biti konkurenčne, saj se zavedajo, da postajajo uporabniki vse zahtevnejši. V našem vsakdanjem življenju preprosto ni časa za klasične načine poslovanja preko bančnega okenca, obenem in tudi zato pa je klasično poslovanje postalo predrago. Predstavili smo e-poslovanje in z njim povezano e-bančništvo, povedali nekaj o izredno pomembnih dejavnikih - zaščiti in varnosti, prikazali nekaj primerov e-bančništva na podlagi izbranih bank ter na koncu s pomočjo odločitvenega modela v programu DEXi na podlagi nabora kriterijev izbrali najboljšo različico.
Keywords: E-poslovanje, e-bančništov, varnost, zaščita, večkriterijsko odločanje, DEXi
Published: 29.09.2009; Views: 1575; Downloads: 273
.pdf Full text (589,91 KB)

7.
ELEKTRONSKO IZVAJANJE JAVNIH RAZPISOV
Urška Sgerm, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Vsi javni zavodi in druge državne ustanove v Sloveniji so zavezani k izvajanju javnih razpisov. Javni razpisi povzročijo veliko dela in še vedno potekajo v papirni obliki, kar je povezano z dolgotrajnim in precej zamudnim postopkom. Diplomska naloga je sestavljena iz teoretičnega dela, v katerem opisujemo obstoječe probleme, procese in pravne okvire, ki jih moramo upoštevati, in praktičnega dela, kjer smo s pomočjo spletne prototipne rešitve - E-pogajanja podjetja Oria, izpeljali elektronski razpis. V omenjeni prototipni rešitvi je predstavljen celoten potek. Z dodeljenimi gesel smo lahko simulirali oddajo ponudb in v nadaljevanju elektronsko pocenjevanje z namenom oblikovanja najugodnejše ponudbe za objavljeni razpis. V sklepnem delu so predstavljene ugotovitve in predlogi v zvezi z izvajanjem elektronskih razpisov.
Keywords: elektronsko poslovanje, javni razpis, javni zavod, e-pocenjevanje, e-dražba, posredni uporabnik proračuna
Published: 29.09.2009; Views: 1784; Downloads: 178
.pdf Full text (1,89 MB)

8.
PRENOVA INFORMACIJSKEGA SISTEMA Z IZGRADNJO IMENIŠKE STORITVE
Andrej Radošević, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Razpoložljiv, celovit in zaupen informacijski sistem pomeni za vsako organizacijo, ki zavzema pomembno vlogo v bančnem sektorju, osnoven pogoj za njeno nemoteno delovanje. Od informacijskega sistema organizacije pa ni odvisna le organizacija sama, ampak tudi komitenti, ki z uporabo bančnih storitev izkazujejo zaupanje v organizacijo. Prav zato je potrebno ohranjati zdrave temelje informacijskega sistema z njegovim rednim posodabljanjem. Prav to je tema diplomske naloge v kateri bomo pokazali, kako nazadovanje informacijskega sistema vpliva na poslovanje organizacije. V nadaljevanju bomo z analizo pregledali trenutno stanje informacijskega sistema ter postavili načrt prenove informacijskega sistema z uvedbo imeniške storitve.
Keywords: Organizacija, Informacijski sistem, Aktivni imenik, Programska in strojna oprema, Storitve
Published: 10.05.2010; Views: 1618; Downloads: 138
.pdf Full text (3,47 MB)

9.
IZBOLJŠANJE POVEZAVE PROCESA LOGISTIKE IN PROIZVODNJE S CELOVITO PROGRAMSKO REŠITVIJO SAP
Tanja Kastelic, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Povezava logistike in proizvodnje je v proizvodno usmerjenem podjetju Iskra Mehanizmi, d. d., Lipnica zelo pomembna. Podjetje ima celovito programsko rešitev SAP, ki jo uporabljajo že več kot 8 let. Želja podjetja je, da proces med logistiko in proizvodnjo, ki sedaj poteka ročno, maksimalno računalniško podprejo. Želijo se rešiti ročnih vnosov in s tem človeških napak, ki povzročijo zelo velike stroške. Računajo na manjše stroške in na velik prihranek pri času. V določenih procesih je elektronsko poslovaje že vzpostavljeno. V podjetju so se odločili, da bodo čimveč procesov računalniško podprli, saj je to nujno zaradi konkurence na trgu in potreb po hitrih informacijah in reakcijah pri poslovanju. S tem želijo pohitriti celoten proces. Pojavila se je zahteva po vzpostaviti avtomatskega razknjiževanja materiala na delovni nalog in avtomatskega razknjiževanje končnih izdelkov iz proizvodnje na skladišče končnih izdelkov. Zavedamo se, da bo uvajanje za zaposlene precej stresno, zato bomo stvari uvajali postopoma. V ta namen smo preučili možnosti rešitve in povezave od začetka procesa do konca. V podjetju jih zanimajo učinki računalniške rešitve, zato smo naredili prototipno rešitev. Glavna zahteva je bila, da uporabimo programsko opremo, ki v podjetju obstaja. Stroškov z novo programsko opremo ne želijo, razen če to res ne bi bilo nujno potrebno. Rezultat naloge je vzpostavljeno razpisovanje materiala na vozičke, »avtomatsko« razknjiževanje materiala iz skladišča na delovni nalog s pomočjo črtne kode in »avtomatsko« razknjiževanje gotovih izdelkov iz proizvodnje na skladišče gotovih izdelkov.
Keywords: - celovita programska rešitev SAP - elektronsko poslovanje - logistika - proizvodnja - prototipna rešitev - črtna koda
Published: 06.05.2010; Views: 2132; Downloads: 265
.pdf Full text (978,83 KB)

10.
PRENOVA INFORMACIJSKEGA SISTEMA ŠTETJA PROMETA
Igor Troha, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo opisuje prenovo informacijskega sistema štetja prometa na Direkciji Republike Slovenije za ceste (DRSC). Prenova temelji na uvedbi novih števcev prometa, ki za prenos podatkov uporabljajo tehnologijo GPRS (General Packet Radio Service). Prvi del je sestavljen iz teoretičnega dela in opisa elementov, ki so potrebni za štetje prometa. Sledi opis obstoječega stanja. Bistveno je peto poglavje, ki opisuje prednosti prenosa podatkov GPRS pred prenosom CSD (Circuit Switched Data), ki se je uporabljal do sedaj. Tako spoznamo prednosti in slabosti omenjenih tehnologij. V naslednjem poglavju je podan predlog prenove, v katerem predstavimo protokol IPsec (Internet Protocol Security), ki poleg zaščite omogoča tudi izgradnjo navideznega zasebnega omrežja. Opisana je tudi strojna in programska oprema, potrebna pri prenovi sistema. V zadnjem poglavju so opisani pogoji, ki jih mora za uspešno vzpostavitev novega sistema izpolnjevati izbrani mobilni operater.
Keywords: Informacijski sistem, Štetje prometa, GPRS, CSD, Zasebna navidezna omrežja
Published: 09.06.2010; Views: 2199; Downloads: 309
.pdf Full text (1,41 MB)

Search done in 0.24 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica