| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 137
Na začetekNa prejšnjo stran12345678910Na naslednjo stranNa konec
1.
Analitični pogled na najvidnejše družbene medije v letu 2023
2023

Opis: Monografija z naslovom »Analitični pogled na najvidnejše družbene medije v letu 2023« naslavlja prepoznano raziskovalno vrzel preučevanja zasnove družbenih medijev. Pri tem je posebni poudarek na konceptualnem vidiku, ki omogoča prepoznavanje logične zasnove, arhitekturnih značilnosti, potencialov in specifik družbenega medija ter primerjavo s konkurenčnimi rešitvami. Predstavlja zbirko medsebojno primerljivih poglavij, ki opisno in analitično preučujejo najvidnejše predstavnike pokrajine družbenih medijev v letu 2023. Poglavja so rezultat projektne naloge študentov Univerze v Mariboru, Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, ki so v okviru predmeta »Arhitektura interaktivnih medijskih vsebin« sistematično in mentorirano preučevali izbrane družbene medije.
Ključne besede: analiza družbenih medijev, družbeni mediji, pokrajina družbenih medijev, zasnova družbenih medijev, mediji
Objavljeno v DKUM: 13.07.2023; Ogledov: 111; Prenosov: 21
.pdf Celotno besedilo (10,55 MB)
Gradivo ima več datotek! Več...

2.
Izzivi digitalne preobrazbe
2022, zbornik

Opis: Slovenija, Evropska unija in domala ves svet s hitrimi koraki stopajo po poti digitalne transformacije v digitalno prihodnost, kar sproža številne razprave na vseh področjih družbenega in gospodarskega življenja. Strokovna monografija Izzivi digitalne preobrazbe obravnava problematiko, s katero se soočajo slovenska podjetja pri uvajanju in uporabi digitalizacije v svojem poslovnem ali proizvodnem procesu. Avtorji posameznih poglavij so študenti Univerze v Mariboru, ki so v izbranih slovenskih podjetjih in negospodarski organizaciji raziskovali, s kakšnimi izzivi se le-ta soočajo v procesu digitalne preobrazbe. Njihove rešitve bodo v pomoč drugim podjetjem, raziskovalcem, študentom in vsem, ki se srečujejo s podobnimi problemi. Poglavja so v večji meri zasnovana na študiji primera in interdisciplinarno, saj študenti prihajajo s šestih različnih fakultet, kar daje monografiji dodatno vrednost.
Ključne besede: digitalizacija, digitalna preobrazba, podjetje, osebni podatek, pravica posameznika
Objavljeno v DKUM: 28.10.2022; Ogledov: 461; Prenosov: 78
.pdf Celotno besedilo (18,02 MB)
Gradivo ima več datotek! Več...

3.
Razumljivost vizualne komunikacije na področju emotikonov : diplomsko delo
Maša Mekiš, 2022, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo se ukvarja z raziskovanjem razumljivosti in uporabo grafičnih emotikonov oziroma emoji-jev. Natančneje opredeljuje tudi, kateri osebnostni tipi so bolj naklonjeni določenim emoji-jem. Delo se osredotoča na prepoznavanje pomena posameznih emoji-jev in njihove pogostosti uporabe. Osebnostni tipi so razdeljeni po Jungovem modelu. Obrazložena je tudi povezava s sorodnimi deli, ki vpliv osebnosti na uporabo emoji-jev opredeljujejo po modelu Velikih pet. Naša raziskava je pokazala, kateri emoji-ji se pogosteje uporabljajo in kakšen pomen jim je pripisan oziroma katera čustva izražajo. Skozi rezultate je bilo ugotovljeno, kateri osebnostni tip po Jungu (MBTI) pogosteje uporablja posamezen emoji.
Ključne besede: emoji, interpretacija, osebnostni tipi
Objavljeno v DKUM: 25.10.2022; Ogledov: 273; Prenosov: 39
.pdf Celotno besedilo (2,10 MB)

4.
Pregled sodobnih konceptov na področju družbenih medijev : diplomsko delo
Albin Dužič, 2021, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo predstavili pregled sodobnih konceptov na področju družbenih medijev. S pregledom virov in literature smo izbrali 8 sodobnih konceptov, ki so se pojavljali v preteklih treh letih in jih predstavil v 10 priljubljenih družbenih omrežjih. Z metodo analize smo ugotovili, na kakšen način so vključeni v posamezne medije. Rezultate smo predstavili v tabeli.
Ključne besede: sodobni koncepti, družbeni mediji, družbena omrežja, osnovni koncepti, napredni koncepti
Objavljeno v DKUM: 26.04.2021; Ogledov: 867; Prenosov: 125
.pdf Celotno besedilo (4,04 MB)

5.
Mobilna aplikacija za izboljšanje veščin komuniciranja po konceptu rešitve Duolinga : diplomsko delo
Tamara Lorber, 2021, diplomsko delo

Opis: Veščine komuniciranja so danes ključne za uspešno medsebojno komuniciranje. Zato jih moramo konstantno nadgrajevati. Skozi to zaključno delo smo poskušali razložiti, kaj so veščine komuniciranja, zakaj so pomembne in kako jih izboljšati. V ta namen smo tudi načrtovali in implementirali lastno rešitev, ki bi ljudem olajšala proces učenja iz zadanega področja. Po razvoju lastne rešitve, smo na koncu razmislili in pojasnili, kako bi lahko aplikacijo izboljšali.
Ključne besede: učenje jezikov, veščine komuniciranja, komuniciranje v organizaciji, mobilna aplikacija
Objavljeno v DKUM: 26.04.2021; Ogledov: 675; Prenosov: 106
.pdf Celotno besedilo (1,73 MB)

6.
7.
8.
Družbeni mediji : interno učno gradivo za predmet Arhitektura interaktivnih medijskih vsebin
Gregor Polančič, 2015, drugo učno gradivo

Ključne besede: informacijske tehnologije, družbeni mediji
Objavljeno v DKUM: 05.01.2021; Ogledov: 730; Prenosov: 67
.pdf Celotno besedilo (1,99 MB)

9.
Analiza uporabe družbenih medijev s tehnikami sledenja : diplomsko delo
Patrik Korper, 2019, diplomsko delo

Opis: S porastom uporabnikov pametnih telefonov in svetovnega spleta se veča tudi število uporabnikov socialnih omrežij. Ravno zaradi tega je nastala ta raziskava, ki želi ugotoviti kako in koliko socialna omrežja uporabljajo študenti Univerze v Mariboru. Željeno je bilo ugotoviti ali obstajajo povezave med družbenimi mediji in drugimi aktivnostmi študentov in ali se te aktivnosti povezujejo. Diplomsko delo se osredotoča na čas, ki ga mariborski študenti preživijo na družbenih omrežjih in kako družbena omrežja vplivajo na ostale aktivnosti študentov. Raziskava se osredotoča tudi na to ali študenti kontrolirajo svoj čas preživet na družbenih omrežjih in ali si čas, ki ga za to namenijo, želijo zmanjšati.
Ključne besede: družbena omrežja, uporaba, študenti
Objavljeno v DKUM: 04.12.2019; Ogledov: 1039; Prenosov: 61
.pdf Celotno besedilo (599,84 KB)

10.
Primerjalna analiza razvoja spletnega mesta v različnih sistemih za upravljanje vsebin : diplomsko delo
Tina Časar, 2019, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo predstavili sistem za upravljanje vsebin (krajše tudi CMS), ki velja za priljubljeno orodje za izdelavo spletnih strani brez posebnega tehničnega znanja. Ob pregledu sistemov, smo glede na tržni delež izbrali tri najbolj priljubljene WordPress, Joomla in Drupal. Izvedli smo meritve časa in števila korakov namestitve sistemov na strežnik ter rezultate opisali. Prav tako smo predstavili meritve in ugotovitve, ki smo jih pridobili med razvojem spletnega mesta v prej omenjenih CMS. Čeprav so si omenjeni sistemi za upravljanje vsebin zelo podobni, se razlikujejo v funkcionalnostih, ki smo jih izpostavili v primerjalni analizi.
Ključne besede: Sistem za upravljanje vsebin, WordPress, Joomla, Drupal
Objavljeno v DKUM: 23.11.2019; Ogledov: 1036; Prenosov: 103
.pdf Celotno besedilo (962,73 KB)

Iskanje izvedeno v 0.15 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici