| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 57
First pagePrevious page123456Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
Delovno pravna razmerja v manjših podjetij v Republiki Sloveniji : diplomsko delo
Matjaž Simić, 2009, undergraduate thesis

Keywords: delovno pravo, podjetja, delodajalci, Slovenija, diplomska dela
Published: 28.07.2009; Views: 2329; Downloads: 174
.pdf Full text (478,91 KB)

5.
Migracije v obdobju globalizacije : diplomsko delo
Katja Filipović, 2009, undergraduate thesis

Keywords: migracije, emigracije, imigracije, globalizacija, diplomska dela
Published: 28.07.2009; Views: 2201; Downloads: 367
.pdf Full text (359,83 KB)

6.
7.
8.
9.
UREDITEV SPOLNEGA NADLEGOVANJA NA DELOVNEM MESTU V REPUBLIKI SLOVENIJI
Nastja Golavšek, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je predstavljena problematika spolnega nadlegovanja na delovnem mestu. Spolno nadlegovanje je nezaželeno ravnanje spolne narave ali drugo ravnanje, temelječe na spolu, ki ogroža dostojanstvo žensk in moških na delovnem mestu; vključuje nezaželeno fizično, verbalno ali neverbalno ravnanje. Teoretični del diplomske naloge obsega pojem spolnega nadlegovanja, ureditev spolnega nadlegovanja v mednarodnih aktih in aktih Evropske unije, primerjalne analize spolnega nadlegovanja ter ureditev spolnega nadlegovanja na delovnem mestu v Republiki Sloveniji. Predstavljen je tudi model celostnega pristopa k spolnemu nadlegovanju na delovnem mestu. Praktični del diplomske naloge obsega anketo (raziskavo), ki je bila izvedena z namenom, da se ugotovi, kolikšna je razširjenost spolnega nadlegovanja.
Keywords: Spolno nadlegovanje na delovnem mestu, nadlegovalna oseba, nadlegovana oseba, ozaveščanje.
Published: 15.12.2009; Views: 2349; Downloads: 196
.pdf Full text (471,27 KB)

10.
EVTANAZIJA MED MEDICINO IN PRAVOM,Dileme pravnega urejanja evtanazije
Tadej Kamnik, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi predstavljam pojem evtanazije in možne načine definiranja tega pojma, podal bom zgodovinski pregled razvoja evtanazije in opisal v kakšnih oblikah se evtanazija lahko pojavlja oziroma katere vrste evtanazije poznamo. Sledi opredelitev pojmov, ki jih ni mogoče enačiti z pojmom evtanazije oziroma so iz definicije evtanazije izvzeti. Predstavljam tudi stališča zagovornikov in nasprotnikov evtanazije, t.i. argumente "za" in "proti" evtanaziji. Ker je pri evtanaziji bistvenega pomena medicinski vidik bom opisal razmerje med bolnikom (pacientom) in zdravnikom, ki lahko nastopa bodisi kot storilec evtanazije bodisi kot oseba, ki bolniku lajša bolečine na podlagi drugih priznanih metod ( npr. metoda double effect). V istem poglavju pojasnjujem tudi vrste odgovornosti zdravnika. V šestem poglavju podrobno predstavljam ureditev evtanazije na mednarodni ravni, v evropskih državah in v svetu ter posebej položaj, ki ga ima evtanazija v Republiki Sloveniji. Sledi opis posameznih aktualnih primerov, ki so bili medijsko precej odmevni. V sklepu pa predstavljam svoja razmišljanja in pogled na problematiko evtanazije, razne ugotovitve, pa tudi dejstva, ki spodbujajo nadaljnja razmišljanja. Za konec navajam še literaturo in pravne viri, ki so mi bili v pomoč pri pisanju diplomske naloge.
Keywords: evtanazija, dileme pravnega urejanja evtanazije, medicinski in pravni vidik evtanazije, pravna ureditev evtanazije, aktivna in pasivna evtanazija, voluntarna, nevoluntarna in prisilna evtanazija, paliativna nega, hospic, metoda double effect, aktualni primeri evtanazije
Published: 15.12.2009; Views: 4133; Downloads: 1574
.pdf Full text (537,55 KB)

Search done in 0.18 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica