| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 2 / 2
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
PRIPRAVA ZAPOSLENIH NA DELO S PROSTOVOLJCI IZ TUJINE V SKLOPU PROGRAMA EVROPSKE PROSTOVOLJNE SLUŽBE NA PRIMERU ORGANIZACIJ V SLOVENIJI IN NA FINSKEM
Petra Muraus, 2015, magistrsko delo

Opis: V uvodnem poglavju magistrskega dela smo opredelili problem, namen, cilje in hipoteze. Zapisali smo predpostavke in omejitve ter predstavili predvidene raziskovalne metode. V drugem poglavju smo predstavili prostovoljstvo in program Evropske prostovoljne službe. Ker je program Evropske prostovoljne službe vezan na mednarodni prostor, smo pozornost namenili tudi mednarodnemu prostovoljnemu delu. Predstavili smo celoten program Erasmus +, ki financira tudi program Evropske prostovoljne službe. Ker program Evropske prostovoljne službe zahteva tesno sodelovanje med zaposlenimi in prostovoljcem, smo v tretjem poglavju obdelali modele zadovoljstva pri delu, ker po našem mnenju zadovoljstvo zaposlenih vpliva na sodelovanje s prostovoljci. V nadaljevanju v četrtem poglavju smo predstavili razlike med kulturami, saj v našem primeru govorimo o mednarodnem prostovoljnem delu. Poznavanja in spoštovanje razlik med kulturami, lahko doprinese k uspešnemu sodelovanju med različnimi kulturami. V petem poglavju smo predstavili dve organizaciji, Društvo center za pomoč mladim iz Slovenije, in Občino Kuopio iz Finske. Organizaciji sta akreditirani za izvajanje projektov Evropske prostovoljne službe. Z predstavnikoma organizacije smo izvedeli intervju. S pomočjo intervjujev smo spoznali izkušnje in pomanjkljivosti organizacij pri pripravi, izvedbi in evalvaciji projektov Evropske prostovoljne službe. Na podlagi odgovorov intervjujev smo izvedeli SWOT analizo. V nadaljevanju pa pripravili predlog programa za pripravo zaposlenih na delo s prostovoljci iz tujine, kar smo si kot glavni cilj zadali v uvodu magistrskega dela.
Ključne besede: Evropska prostovoljna služba, razlike med kulturami, občina Kuopio, Društvo Center za pomoč mladim, zadovoljstvo zaposlenih.
Objavljeno: 30.11.2015; Ogledov: 466; Prenosov: 72
.pdf Celotno besedilo (1,52 MB)

2.
PREDSTAVITEV PRILOŽNOSTI ZA DRUGAČEN TURIZEM: COUCHSURFING
Petra Muraus, 2012, diplomsko delo

Opis: V drugem poglavju smo spoznali cenovno ugodne možnosti prenočevanja mladih in predstavili mladinski turizem. Ker se je vsaka zvrst prenočevanja razvijala iz nekega koncepta smo predstavili koncept mladinskih hotelov in nahrbtnikarjev (an. Backpackers). Posledice iskanja cenovno ugodnih možnosti prenočevanja in pristnega stika z lokalnim prebivalstvo, pa so privedle, do ustanovitve organizacij, ki preko svojih spletnih strani omogočajo izmenjavo prenočišč, zato smo v tretjem poglavju predstavili organizacijo Couchsurfing. Predstavili smo vizijo, poslanstvo in zgodovino organizacije. Analizirali smo delovanje organizacije in ključne dejavnike, ki vplivajo na delovanje (varnost, statistika, ambasadorji,..). Preko intervjujev, smo v sklepnem delu poglavja spoznali, da ima organizacija CS potencial in je privlačna priložnost za drugačen turizem. V četrtem poglavju smo predstavili pričakovani razvoj na področju tehnologije, logistike in socialnih omrežij. Razvoj na zgoraj naštetih področji bo vsekakor neposredno vplival na razvoj organizacije. Opravili smo SWOT analizo, na podlagi lastni spoznanj in ugotovitev, ter pripravili sklop predlogov za nadaljni uspešni razvoj organizacije.
Ključne besede: mladinski turizem, cenovno ugodno prenočevanje, nahrbtnikarji, mladinski hoteli, Couchsurfing, socialna omrežja
Objavljeno: 21.11.2012; Ogledov: 1154; Prenosov: 174
.pdf Celotno besedilo (742,19 KB)

Iskanje izvedeno v 0.08 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici