| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 7 / 7
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Razvoj enostranske spletne aplikacije z ogrodjem Mithril
Sunaj Nedjip, 2022, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo predstavi razvoj enostranskih spletnih aplikacij z ogrodjem Mithril in razišče koncept delovanja enostranskih aplikacij ter njihove prednosti in slabosti. Osredotoči se tudi na uporabljeno ogrodje in opiše njegove pomembnejše lastnosti. Poleg ogrodja predstavi tudi ostale uporabljene tehnologije. V drugem delu je po korakih predstavljen potek implementacije in uporaba aplikacije. Rezultati raziskave bodo služili kot smernice drugim razvijalcem pri izdelavi in nadgrajevanju pričujoče aplikacije.
Ključne besede: enostranska spletna aplikacija, Mithril, Node.js, Bulma
Objavljeno v DKUM: 22.06.2022; Ogledov: 118; Prenosov: 34
.pdf Celotno besedilo (2,05 MB)

2.
Primerjava imperativnega in deklarativnega pristopa pri izdelavi uporabniških vmesnikov aplikacij Android : zaključno delo
Gregor Rant, 2021, diplomsko delo

Opis: V zadnjih letih je opaziti velik porast novosti na področju razvoja aplikacij za Android. V diplomskem delu je predstavljeno ogrodje Android za uporabniške vmesnike Jetpack Compose in ostale knjižnice Jetpack, ki so pomembne zanj. Jetpack Compose nam omogoča ustvarjanje uporabniškega vmesnika aplikacije z uporabo deklarativne paradigme. Ta vzorec je bil v delu primerjan z imperativnim, hkrati pa se je skušalo odgovoriti na vprašanje, ali je Jetpack Compose v trenutnem stanju pripravljen za produkcijsko rabo.
Ključne besede: Android Jetpack, Compose, mobilne aplikacije, uporabniški vmesniki
Objavljeno v DKUM: 04.11.2021; Ogledov: 277; Prenosov: 32
.pdf Celotno besedilo (1,32 MB)

3.
Ovrednotenje knjižnic za podporo platformam specifične strojne opreme v ogrodju Flutter : diplomsko delo
Miha Petelinc, 2021, diplomsko delo

Opis: V zaključnem delu najprej predstavimo ogrodje Flutter, njegove posebnosti, ki so posledica novih različic, na kratko opišemo programski jezik Dart, nato pa se osredotočimo na analizo knjižnic, ki omogočajo uporabo specifične strojne opreme. Pri analizi knjižnic se osredotočimo na uporabnost knjižnice, berljivost dokumentacije, funkcionalnosti in pomanjkljivosti. V zadnjem delu predstavimo aplikacijo, ki omogoča uporabo izbrane strojne opreme in knjižnic.
Ključne besede: Flutter, ogrodje, strojna oprema, navzkrižne aplikacije, Android
Objavljeno v DKUM: 18.10.2021; Ogledov: 189; Prenosov: 25
.pdf Celotno besedilo (1,32 MB)

4.
Razvoj 2D spletnega urejevalnika s knjižnico Fabric.JS v ogrodju Angular : diplomsko delo
Luka Kobale, 2021, diplomsko delo

Opis: Razvoj vsebin obogatene resničnosti je dolgotrajen in zahteven postopek. V diplomskem delu smo skušali rešiti ta problem z razvojem urejevalnika, ki omogoča enostavno pripravo takšnih vsebin. V diplomskem delu so predstavljene najpomembnejše uporabljene tehnologije ter naša implementacija urejevalnika na spletni platformi Angular.
Ključne besede: TypeScript, Angular, Fabric.JS, Spletna aplikacija
Objavljeno v DKUM: 18.10.2021; Ogledov: 206; Prenosov: 35
.pdf Celotno besedilo (792,60 KB)

5.
Ogrodje Ktor: razvoj spletnih aplikacij s programskim jezikom kotlin : diplomsko delo
Samo Miklavc, 2021, diplomsko delo

Opis: Za diplomsko nalogo smo preizkušali ogrodje Ktor, napisano v programskem jeziku Kotlin, za izdelavo spletnih aplikacij. S pomočjo ogrodja Ktor smo izdelali spletno aplikacijo, ki prikazuje stanje epidemije COVID-19 po datumih za države in ce- line. Ogrodje Ktor smo uporabili za izdelavo čelnega in zalednega dela aplikacije, podatkovno bazo MongoDB pa za shranjevanje podatkov o epidemiji. Cilj aplika- cije je nazoren in berljiv prikaz stanja epidemije, tako da se lahko na spletni strani znajdejo tudi računalniško manj spretni uporabniki. Za izdelavo aplikacije smo uporabili prednosti ogrodja Ktor in napredne funkcionalnosti jezika Kotlin, kot so npr. korutine.
Ključne besede: spletna aplikacija, Koltin, Ktor, epidemija
Objavljeno v DKUM: 18.10.2021; Ogledov: 219; Prenosov: 52
.pdf Celotno besedilo (847,32 KB)

6.
Aplikacija za zajem in interpretacijo rezultatov meritev zdravstvenega stanja posameznika : magistrsko delo
Matej Moravec, 2019, magistrsko delo

Opis: Kvaliteta življenja je v veliki meri odvisna od zdravstvenega stanja posameznika. Za opis le-tega obstajajo medicinski testi, ki pa jih v večini ne najdemo v digitalni obliki. Zato smo izdelali spletno aplikacijo, ki omogoča zajem in interpretacijo rezultatov posameznih medicinskih testov, ki opišejo zdravstveno stanje posameznika. Z uporabo aplikacije ga znamo obravnavati kot podpovprečnega, povprečnega ali nadpovprečnega glede na posamezen medicinski test. Za ocenitev zdravstvenega stanja posameznika je biološka starost zanesljivejša od kronološke starosti. Zato smo z uporabo genetskega programiranja izdelali model, s katerim lahko uspešno napovemo biološko starost. Za še bolj natančen izračun bi potrebovali veliko količino resničnih podatkov.
Ključne besede: evolucijsko računanje, spletna aplikacija, medicinski testi, zdravstveno stanje
Objavljeno v DKUM: 04.09.2019; Ogledov: 774; Prenosov: 140
.pdf Celotno besedilo (1,83 MB)

7.
Mobilna aplikacija za iskanje izgubljenih stvari
Matej Moravec, 2017, diplomsko delo

Opis: Razvoj pametnih mobilnih naprav je v zadnjih letih zelo napredoval. V ta namen smo izdelali mobilno aplikacijo za iskanje izgubljenih stvari, ki je zapisana za operacijski sistem Android. V diplomskem delu smo opisali razvoj aplikacije, kjer smo podrobneje predstavili delovanje določenih funkcionalnosti, ki smo jih uporabili pri implementaciji. Ko smo aplikacijo razvili, smo spoznali, da je ob dobrem načrtovanju in branju dokumentacije, lahko implementacija veliko hitrejša in preprostejša.
Ključne besede: android, mobilna aplikacija, pomoč pri iskanju, pametni telefon, firebase
Objavljeno v DKUM: 06.10.2017; Ogledov: 982; Prenosov: 225
.pdf Celotno besedilo (2,03 MB)

Iskanje izvedeno v 0.13 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici