| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 57
Na začetekNa prejšnjo stran123456Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
VLOGA IN POMEN ZNANIH OSEBNOSTI V OGLAŠEVANJU TRGOVINSKIH ORGANIZACIJ
Nataša Čuš, 2010, diplomsko delo

Opis: Podjetja oz. trgovinske organizacije se na vso moč trudijo čim boljše predstaviti različnim interesnim skupinam. Zato sebe, svoje izdelke in s tem tudi blagovne znamke promovirajo oz. oglašujejo s pomočjo znanih (slavnih) osebnosti. Tudi raziskave so pokazale, da so znane osebe učinkovit posredovalec pomena oglasa, prav tako pa tudi posredujejo lastno identiteto, ugled, podobo in vrednote, ki se ujemajo z identiteto, ugledom, podobo in vrednotami oglaševane blagovne znamke. Predpostavlja se, da dobro izbrana osebnost lahko pritegne pozornost k izdelku oz. blagovni znamki. Naše ključno vprašanje je, ali je znana osebnost sposobna ustvariti dejansko nakupno namero.
Ključne besede: trgovinska organizacija, oglaševanje, blagovna znamka, znana osebnost, interesne skupine, identiteta, ugled, podoba
Objavljeno: 23.04.2010; Ogledov: 10870; Prenosov: 306
.pdf Celotno besedilo (1,03 MB)

4.
VPLIV TELEVIZIJSKEGA OGLAŠEVANJA NA REAKCIJE IN NAKUPNE ODLOČITVE GLEDALCEV
Alenka Vantur, 2010, diplomsko delo

Opis: Televizija je, po podatkih Mediane, Inštituta za raziskovanje trga in medijev, glede sredstev investiranih v oglaševanje, dominanten medij. V Sloveniji ima skoraj vsako gospodinjstvo televizijski sprejemnik, gledalci pa tako veliko možnosti, da se srečajo s televizijskimi oglasi, ki prispevajo k prodaji oglaševanih izdelkov. V diplomski nalogi proučujemo potrošnika in njegovo nakupno vedenje ter se podrobno lotimo oglaševanja in oglaševalskih vsebin na televiziji. Govorimo o pomenu televizijskega oglaševanja in pravilih in omejitvah ter prednostih in slabostih televizijskega oglaševanja. Največjo pozornost namenjamo odnosu gledalcev do oglasov na televiziji. Na podlagi teoretičnih dognanj in rezultatov opravljene raziskave med prebivalci štirih občin iz območja Upravne enote Slovenska Bistrica smo proučevali vpliv televizijskih oglasov na gledalce, katere aktivnosti izvajajo gledalci med oglasi in ali oglasi vplivajo na njihove nakupne odločitve.
Ključne besede: oglaševanje, televizijski oglas, javna televizija, komercialna televizija, gledalec, potrošnik, izdelek
Objavljeno: 08.12.2010; Ogledov: 7831; Prenosov: 255
.pdf Celotno besedilo (1,58 MB)

5.
KEMPINSKI PALACE PORTOROŽ - ENKRATNA PRILOŽNOST SLOVENSKEGA TURIZMA
Mojca Pondelak, 2010, diplomsko delo

Opis: Razvoj močnega turističnega položaja na svetovnem trgu lahko za državo predstavlja veliko prednost. Za doseganje takšnega položaja mora biti ponudba prilagojena tudi najbolj zahtevnim gostom. Prenovljeni hotel Palace predstavlja možnost razvoja turizma za najbolj zahtevne goste, saj je ponudba na najvišjem nivoju. K izboljšanju ponudbe dodatno prispeva menedžerski prevzem s strani hotelske verige Kempinski. V diplomskem delu je tako predstavljena ponudba hotela Palace in Kempinski hotelska veriga. Opredeljene so poslovne strategije, ključni trgi in pozicioniranje v očeh kupcev, kot tudi konkurenčni položaj. Naveden je prav tako prispevek Kempinski Palace Portorož k razvoju turistične ponudbe v Sloveniji.
Ključne besede: Hotel Palace, Kempinski, Kempinski Palace Portorož, Luksuzni hotel, Turizem, Kategorizacija
Objavljeno: 20.12.2010; Ogledov: 7898; Prenosov: 427
.pdf Celotno besedilo (7,38 MB)

6.
RAZVOJ B2B PORTALA ZA POTREBE ELEKTRONSKEGA POSLOVANJA
Matej Slanič, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi opredelimo vlogo B2B portalov in pomen elektronskega poslovanja. B2B portale smo razvrstili glede na različne kriterije in predstavili različne modele trgovanja na njih. Velik del pozornosti smo posvetili tudi strateškemu načrtovanju B2B poslovanja in vključevanju podjetij na B2B portale, dotaknili pa smo se tudi vizije elektronskega poslovanja. Osrednji del naloge obsega predstavitev gradnje specifičnega portala Bbuines.com ter z njo povezane oblikovne in tehnološke rešitve, raziskovalni procesi in metodologije. Posebno pozornost smo posvetili določitvi uporabniške specifikacije zahtev na podlagi Diagrama primerov uporabe (Use Case).
Ključne besede: B2B portal, elektronsko poslovanje med podjetji, elektronsko poslovanje, Bbuines.com, modeli trgovanja, internet, informacijska tehnologija
Objavljeno: 05.01.2011; Ogledov: 7696; Prenosov: 171
.pdf Celotno besedilo (4,44 MB)

7.
ANALIZA PREDNOSTI IN SLABOSTI TER PRILOŽNOSTI IN NEVARNOSTI PODJETJA RADIO MFM d.o.o.
Tanja Zdolšek, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo obravnavali slovensko podjetje, komercialno radijsko postajo, poimenovano s psevdonimom Radio MFM d.o.o. V diplomi smo analizirali prednosti in slabosti ter priložnosti in nevarnosti podjetja Radio MFM d.o.o., na osnovi katerih predlagamo ukrepe za izboljšanje poslovanja podjetja Radio MFM d.o.o. Prvi del diplomske naloge zajema teoretični del o strategiji podjetja, strateškem planiranju in SWOT analizi. V drugem delu smo predstavili podjetje Radio MFM d.o.o., izdelali njegovo SWOT analizo in analizirali finančno poslovanje podjetja, tudi v primerjavi s konkurenco. V zadnjem delu diplome podajamo predloge za izboljšanje poslovanja podjetja Radio MFM d.o.o. in sklepne ugotovitve diplomskega dela.
Ključne besede: radio, strateško planiranje, SWOT analiza, strategija podjetja, konkurenca
Objavljeno: 31.01.2011; Ogledov: 13039; Prenosov: 736
.pdf Celotno besedilo (3,25 MB)

8.
EKONOMSKA IN DRUŽBENO-SOCIALNA VLOGA PODJETIJ V MNOŽIČNIH MEDIJIH
Tjaša Pogorevc, 2011, diplomsko delo

Opis: Množični mediji so zaradi različnih sprememb v družbi postali pomemben del vsakdanjega življenja. Ljudje se obračajo nanje, ko želijo pridobiti informacije o tem, kaj se okoli njih dogaja. S svojimi informacijami oziroma z načinom, na katerega jih posredujejo, mediji vplivajo na javno mnenje, zaradi česar postajajo vedno pomembnejši tudi za podjetja in organizacije, ki lahko s pomočjo medijev okrepijo svoj položaj na trgu in v družbi. Za podjetja je pomembno, da se s pojavljanjem v medijih pozitivno zapišejo v spomin potrošnikov, zaradi česar morajo imeti podjetja dobro urejeno področje družbene odgovornosti in o njem tudi komunicirati. Proučevali smo, kakšna je bila medijska vidljivost podjetij, ki so uvrščena v Prvo kotacijo Ljubljanske borze, tako da smo analizirali štiri največje slovenske dnevnike.
Ključne besede: korporativna družbena odgovornost, medijska vidljivost, ugled podjetja, korporativna identiteta, podoba podjetja, množični mediji, teorija prednostnega tematiziranja
Objavljeno: 18.04.2011; Ogledov: 10258; Prenosov: 170
.pdf Celotno besedilo (11,53 MB)

9.
CO-BRANDING ALI PARTNERSKO POVEZOVANJE BLAGOVNIH ZNAMK
Jasmina Rojko, 2011, diplomsko delo

Opis: Podjetja si nenehno prizadevajo krepiti in večati moč ter vrednost svoje blagovne znamke, saj si s tem zagotavljajo konkurenčne prednosti. Dober ugled blagovne znamke lahko oblikujemo z vrsto različnih trženjskih strategij, v diplomski nalogi pa bomo predstavili eno izmed njih. Co-branding ali partnersko povezovanje blagovnih znamk je v Sloveniji relativno nov pojem. Opredelimo ga kot povezavo dveh ali več blagovnih znamk, ki se sklene z namenom premišljene in strateške nadgradnje interesov. (Blackett, Boad, 1997, 7) V prvem poglavju bomo opredelili, kaj natančno co-branding je in kakšni so pogoji, da lahko določeno povezavo med blagovnima znamkama tako imenujemo. V nadaljevanju bomo opisali različne vrste co-brandinga ter navedli praktične primere za lažje razumevanje vseh podzvrsti. Vrste co-brandinga se namreč med seboj pogosto prepletajo in dopolnjujejo. Za pravilen izbor strategije morajo podjetja poznati priložnosti in prednosti ter tveganja in nevarnosti. Le-te bomo navedli za strategijo co-brandinga ter jih podrobno opisali v petem in šestem poglavju. Ko je strategija izbrana in cilji določeni, je izjemnega pomena pravilna izbira partnerja za sodelovanje. Raziskave so pokazale, da je co-branding uspešnejši, če se izpostavijo skupne točke, ki jih partnerja imata. (Panda, 2001, 7) Velikega pomena je ujemanje ugleda in vrednot blagovne znamke, saj lahko neujemanje le-teh povzroči zmedenost potrošnika glede co-brandiranega izdelka. Med potekom sodelovanja se namreč zgodi prenos vrednot med partnerji, kar imenujemo tudi »spill-over« učinki. V empiričnem delu bomo opisali in analizirali dva primera co-brandinga v Sloveniji, in sicer co-branding med filmom Prestopno leto in UniCredit Bank ter co-branding med filmom Predobra zame in termalnim parkom Aqualuna. Ker sta moč in vrednost blagovne znamke težje merljiva, bomo preko analize gledanosti filmov dokazali uspešnost izbrane strategije.
Ključne besede: co-branding, partnersko povezovanje, blagovna znamka, trženjska strategija, učinki razlitja.
Objavljeno: 26.09.2011; Ogledov: 12646; Prenosov: 411
.pdf Celotno besedilo (3,83 MB)

10.
Iskanje izvedeno v 0.28 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici