| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 26
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
ZDRUŽENE KOMUNIKACIJE
Uroš Kokot, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi obravnavamo področje zlivanja telekomunikacijskih omrežij. Kot rešitev je v zadani nalogi obravnavan proces zlivanja telekomunikacijskih omrežij v enotno omrežje, v katerem je skupni sloj internetni protokol. V diplomi smo dodali tudi kratka opisa tehnologije MPLS, ter protokola H.323, ki predstavljata pomembnejšo vlogo v konvergenčnih storitvah. Bistvo uporabnosti zlitih omrežij je v storitvah, ki jih takšna omrežja nudijo. Zlita omrežja morajo nuditi vse in še več kot sedanja ločena omrežja. V diplomski nalogi so na kratko omenjene združene komunikacije v majhnih ter srednje velikih podjetjih. Kot primer dobre prakse smo izpostavili napravo za združene komunikacije v majhnih in srednje velikih podjetjih Cisco UC 500. Poseben poudarek pa je namenjen storitvi Triple Play za končnega uporabnika, ki v omrežju IP združuje govor, podatke ter video.
Ključne besede: Združene komuinikacije
Objavljeno: 06.04.2009; Ogledov: 1628; Prenosov: 204
.pdf Celotno besedilo (2,29 MB)

2.
VARNI GOVORNI KLICI PREKO OMREŽIJ IP
Uroš Bandelj, 2009, diplomsko delo

Opis: IP-telefonija omogoča cenovno ugodno in ustrezno kakovostno komunikacijo preko podatkovnih omrežij z uporabo medmrežnega protokola (IP). Tema te diplomske naloge je varen prenos govora preko podatkovnih omrežij z uporabo tega protokola. To dosežemo z uporabo varnostnih protokolov, ki ne povzročajo nepotrebnega dodatnega prometa, in s hitrimi algoritmi za šifriranje. Na začetku diplomske naloge je opisan osnovni koncept IP-telefonije. V nadaljevanju so opisane varnostne tehnologije, uporabljene v IP-telefoniji. Poseben poudarek je na varnostnih protokolih, ki so uporabljeni v testnem primeru na koncu diplomske naloge.
Ključne besede: IP-telefonija, zaupnost, celovitost, varnostni protokol, šifriranje, overjanje
Objavljeno: 30.11.2009; Ogledov: 1968; Prenosov: 159
.pdf Celotno besedilo (2,29 MB)

3.
UVAJANJE MEDMREŽNEGA PROTOKOLA IPV6
Boris Krajnc, 2010, diplomsko delo

Opis: Tema diplomske naloge je prehod na IPv6. Delo obravnava novi protokol in izpostavi vprašanje, zakaj je potreben prehod na novi protokol. Poudari pomembnost interneta v vsakdanjem življenju in v gospodarstvu ter njegovo razširjenost v svetu, kar je tudi pripeljalo do pomanjkanja naslovov IP. Prehod z IPv4 na IPv6 je nujen za obstoj interneta in pomembno je, da se prehod prične izvajati čim prej in brez vpliva na delovanje interneta. V diplomskem delu so opisane prednosti in novosti, ki jih prinaša IPv6: hitrejše usmerjanje, večji naslovni prostor, boljša uporaba opcij in večja varnost. Najenostavnejša in najhitrejša rešitev za prehod na IPv6 je tuneliranje, ki omogoča istočasno delovanje obeh protokolov, kar je v praktičnem delu tudi uspešno prikazano.
Ključne besede: internet, IPv6, naslavljanje, razširitvena glava, ICMPv6, posrednik tunelov
Objavljeno: 16.09.2010; Ogledov: 2461; Prenosov: 182
.pdf Celotno besedilo (20,41 MB)

4.
MODELIRANJE IN SIMULACIJA V OKOLJU OMNeT++
Sandra Sitar, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu opisujemo okolje OMNeT++, ki omogoča modeliranje in simulacijo telekomunikacijskih omrežij. Najprej je opisana sestava modelov OMNeT++ in kako sploh deluje simulacijski sistem. Sledi okvirna predstavitev jezika NED ('NEtwork Description' — opis omrežja), s katerim opisujemo topologijo modelov. Nato je obširno poglavje o integriranem razvojnem okolju, ki ga ponuja OMNeT++. Da bi čim bolje predstavili OMNeT++, smo za konec naredili še primer modela in simulacijo protokola z mirovanjem z implicitno ponovno oddajo. S primerom smo želeli praktično prikazati, kako se sploh gradijo modeli v okolju OMNeT++, kako se z njim simulira in kako lahko z orodji, ki jih ponuja, pridobimo željene statistike o delovanju modela.
Ključne besede: simulacija omrežij, opis omrežja, integrirano razvojno okolje, uporabniški vmesnik, zapisovanje rezultatov.
Objavljeno: 04.04.2011; Ogledov: 3095; Prenosov: 225
.pdf Celotno besedilo (1,77 MB)

5.
KONFIGURIRANJE NAROČNIŠKE CENTRALE IP 3CX
Luka Mlaker, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu opisujemo konfiguriranje naročniške telefonske centrale 3CX kot učinkovitega telekomunikacijskega sistema za manjše podjetje. Centrala je nastavljena tako, da omogoča interne klice med zaposlenimi, kakor tudi povezavo s ponudnikom telefonije IP, kar omogoča dohodne in odhodne klice, vezane na številke ponudnika. V delu so najprej predstavljene funkcije, ki jih omogoča brezplačna različica 3CX-a. V nadaljevanju so opisane nastavitve terminalov ter vmesnikov PSTN in ISDN, ki smo jih uporabili, nato pa se osredotočimo na konfiguriranje same centrale. Na koncu prikazujemo in opisujemo grafe, ki nam jih je izrisal program Wireshark za primere klicev,kateri so bili izvedeni preko naše naročniške centrale.
Ključne besede: telekomunikacije, telefonija IP, naročniška centrala IP, konfiguriranje, protokol za zagon seje
Objavljeno: 12.07.2011; Ogledov: 2065; Prenosov: 152
.pdf Celotno besedilo (3,15 MB)

6.
NAPREDEK IN NOVOSTI OPTIČNIH POVEZAV 2010
Dejan Linasi, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi se osredotočimo na optične povezave v današnjem svetu. Na kratko preletimo zgodovinski potek od same ideje do vsesplošne uporabe danes. Pogledamo, kaj so sploh optična vlakna, na katere tipe jih delimo in iz kakšnih materialov so zgrajena. Raziščemo prednosti in slabosti najpogosteje uporabljenih priključkov za optična vlakna. Prikažemo praktično uporabo optike v starejših sistemih za izboljšanje varnosti ter si pogledamo nekaj zanimivosti in novosti iz sveta optičnih povezav.
Ključne besede: optične povezave, optična vlakna, optični kabli, priključki optičnih kablov, optična komunikacija, primeri uporabe.
Objavljeno: 06.10.2011; Ogledov: 1978; Prenosov: 209
.pdf Celotno besedilo (1,95 MB)

7.
POVEZAVA IP TELEFONSKE CENTRALE ASTERISK Z GOOGLE KOLEDARJEM
Sašo Sečnjak, 2011, diplomsko delo

Opis: Cilj diplomske naloge je razviti sistem, ki bo ob izbranem trenutku, glede na vpisane dogodke v Google koledarju, opozarjal uporabnike. V diplomskem delu bomo najprej predstavili IP telefonsko centralo Asterisk, pokazali nekaj njenih nastavitev, predstavili klicne načrte ter priročne funkcije, ki so že vgrajene v centralo. Predstavili bomo programski vmesnik za Google koledar v programskem jeziku Java. V opisu programskega vmesnika bomo predstavili večino funkcij, ki jih le ta podpira. V praktičnem delu bomo predstavili koncept delovanja sistema ter njegove zahteve, na koncu pa še implementacijo sistema.
Ključne besede: asterisk, google koledar, ip centrala
Objavljeno: 13.10.2011; Ogledov: 2516; Prenosov: 134
.pdf Celotno besedilo (10,95 MB)

8.
IZVEDBA ŠIROKOPASOVNIH OMREŽIJ NA PODEŽELSKIH IN ODDALJENIH OBMOČJIH
Aleš Gošek, 2011, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga opisuje izvedbe različnih tipov arhitektur širokopasovnih dostopovnih omrežij. Vsebuje informacije o lastnostih arhitektur ter gradnikih, s poudarkom na P2P arhitekturi. Kot tip prenosnega medija uporabljamo optični kabel, ki vsebuje 864 enorodovnih optičnih vlaken in ustreza standardu ITU-T G.652D. Predstavljene so naprave in tehnike, ki se uporabljajo pri izvajanju del med izgradnjo omrežja, s poudarkom na izvedbi meritev ter analiziranju reflektografskih posnetkov optične trase. Za praktični del naloge smo izdelali izvršilno tehnično dokumentacijo, v kateri so zbrani vsi podatki o izvedenih meritvah in ustreznosti izgrajenega optičnega omrežja.
Ključne besede: optično omrežje, arhitektura omrežij, gradniki omrežij, slabljenje, meritve, optični reflektometer, tehnična dokumentacija
Objavljeno: 23.05.2012; Ogledov: 1498; Prenosov: 206
.pdf Celotno besedilo (3,13 MB)

9.
ACTLW - an action-based computation tree logic with unless operator
Robert Meolic, Tatjana Kapus, Zmago Brezočnik, 2008, izvirni znanstveni članek

Opis: Model checkers for systems represented by labelled transition systems are not as extensively used as those for systems represented by Kripke structures. This is partially due to the lack of an elegant formal language for property specification which would not be as raw as, for example, HML yet also not as complex as, for example, -calculus. This paper proposes a new action-based propositional branching-time temporal logic ACTLW, which enhances popular computation tree logic (CTL) with the notion of actions in a similar but more comprehensive way than action-based CTL introduced by De Nicola and Vaandrager [R. De Nicola, F.W. Vaandrager, Action versus logics for transition systems, in: Semantics of Systems of Concurrent Processes, Proceedings LITP Spring School on Theoretical Computer Science, LNCS 469, 1990, pp. 407-419]. ACTLW is defined by using temporal operators until and unless only, whereas all other temporal operators are derived from them. Fixed-point characterisation of the operators together with symbolic algorithms for globalmodel checking are shown. Usage of this new logic is illustrated by an example of verification of mutual-exclusion algorithms.
Ključne besede: formal verification, model checking, action-based temporal logic, fixed point, mutual-exclusion algorithm
Objavljeno: 01.06.2012; Ogledov: 1516; Prenosov: 80
URL Povezava na celotno besedilo

10.
Iskanje izvedeno v 0.26 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici