| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 20
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
Aplikacija za organizacijo taekwondo turnirjev : diplomsko delo
Matevž Koren, 2023, undergraduate thesis

Abstract: V okviru diplomskega dela smo razvili aplikacijo za organiziranje taekwondo turnirjev. Pred samo implementacijo smo preučili obstoječe aplikacije in izpostavili njihove prednosti ter slabosti. Predstavili smo tudi vse uporabljene tehnologije in načrt za njihovo uporabo. Osrednji del diplomskega dela je implementacija funkcionalne delujoče aplikacije, katere bistvene lastnosti so dinamična interakcija, hranjenje in uporaba podatkov iz podatkovne baze ter avtomatsko generiranje žreba. Na koncu smo jo primerjali z že obstoječimi aplikacijami in ji določili omejitve.
Keywords: spletno programiranje, organizacija taekwondo turnirjev, Express, Angular, žreb turnirja
Published in DKUM: 12.10.2023; Views: 472; Downloads: 51
.pdf Full text (2,22 MB)

2.
Izdelava večplatformne aplikacije za spremljanje pohodniških poti z ogrodjem .NET MAUI : diplomsko delo
Vid Kotnik, 2023, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo raziskovali razvoj večplatformne aplikacije za sledenje pohodniškim potem. Aplikacija je bila izdelana v ogrodju .NET MAUI, ki smo ga podrobni raziskali, izpostavili prednosti ter slabosti in primerjali s podobnimi rešitvami. Poglobili smo se tudi v področje večplatformnih aplikacij, podrobneje spoznali platformo .NET ter njene značilnosti. Rezultat naloge je bila večplatformna aplikacija s podporo za platformi Android in Windows, implementirana v ogrodju MAUI. Ob koncu smo ocenili ali je MAUI primeren za izdelavo produkcijske aplikacije, katere so morebitne pomanjkljivosti in prednosti ogrodja ter kaj bi lahko bile nadaljnje nadgradnje na naši aplikaciji.
Keywords: MAUI, .NET, večplatformna aplikacija, XAML, MVVM
Published in DKUM: 05.10.2023; Views: 341; Downloads: 25
.pdf Full text (3,08 MB)

3.
Razvoj orodja za orkestracijo mikrostoritev v spletnih trgovinah : diplomsko delo
Luka Mernik, 2023, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo opisali razvoj produkta TRONintegration. Produkt služi kot orodje za izdelavo integracije dveh sistemov (na primer TRONoffice in spletne trgovine Shopify). Orodje v osnovi temelji na podobnih funkcionalnostih obstoječega produkta Tray.io, vendar z veliko več možnostmi in dodelavami ter samostojno implementacijo. Opisali smo uporabljene tehnologije, raziskali smo knjižnico Syncfusion, ki nam je zelo pripomogla pri vizualnem prikazu diagrama. Ta najbolj pomembni del predstavlja potek same integracije in je sestavljen iz gradnikov: vozlišč in povezav. Raziskali smo področje orkestracije mikrostoritev in nato razvijali produkt po fazah ter ga na koncu testirali. S pomočjo dokumentacije smo uspešno izdelali orodje, ki omogoča izdelavo integracije dveh sistemov na intuitiven vizualen način in zanj ni potrebno veliko predznanja.
Keywords: integracija, diagram, korak, Angular, Syncfusion
Published in DKUM: 12.07.2023; Views: 616; Downloads: 116
.pdf Full text (2,64 MB)

4.
Motionui: knjižnica za ustvarjanje prilagodljivih prehodov in animacij : diplomsko delo
Katarina Mudrić, 2023, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomskega dela je bil vgraditi animacije s ciljem izboljšanja uporabniške izkušnje v obstoječem učnem e-okolju »Slovenščina na dlani«. Raziskali smo knjižnico MotionUI, ki nam omogoča izdelavo animacij in prehodov, ter analizirali trenutno stanje obstoječe aplikacije in določili, katere animacije bodo pripomogle k doseganju zastavljenih ciljev. Hkrati smo knjižnico MotionUI primerjali z ostalimi podobnimi knjižnicami CSS za izdelavo animacij. S sledenjem navodilom dokumentacije knjižnice MotionUI smo uspeli ustvariti animacije, s katerimi smo poudarili pomembne elemente aplikacije, ter naredili aplikacijo bolj privlačno in zanimivo.
Keywords: uporabniška izkušnja, animacije, prehodi, MotionUI, spletne tehnologije
Published in DKUM: 24.04.2023; Views: 592; Downloads: 126
.pdf Full text (1,42 MB)

5.
Implementacija realno-časovne komunikacije v aplikaciji intrix : diplomsko delo
Kristian Šic, 2023, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo opisuje implementacijo realno-časovne komunikacije v platformi Intrix z uporabo knjižnice Socket.io. Najprej predstavljamo tehnologije, ki nam omogočajo realno-časovno komunikacijo, ki so trenutno na voljo, ter primerjamo njihove prednosti in slabosti. Nato opisujemo potek implementacije realno-časovne komunikacije v platformi Intrix in načrtovanje strežnika za realno-časovno komunikacijo. Predstavljamo tudi rezultate preizkusa izjemnih situacij ter ugotovitve analize o varnosti in možnih razširljivostih implementiranega sistema. Na koncu smo prikazali še izboljšave v uporabniški izkušnji ob uporabi aplikacije Intrix po implementaciji realno-časovne komunikacije.
Keywords: Intrix, ogrodje Vue.js, spletna aplikacija, realno-časovna komunikacija, Socket.io
Published in DKUM: 24.04.2023; Views: 524; Downloads: 96
.pdf Full text (3,83 MB)

6.
Razvoj platformno neodvisne aplikacije LeagueManager z ogrodjem Kivy : diplomsko delo
Blaž Novak, 2022, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljen razvoj aplikacije LeagueManager, ki uporabnikom omogoča ustvarjanje, urejanje in spremljanje nogometnih tekmovanj. Opisano je ogrodje Kivy, s katerim smo razvili aplikacijo in omogoča razvoj platformno neodvisne aplikacije. Predstavljene so tudi ostale tehnologije, ki smo jih uporabili ob ogrodju Kivy, kot so: Python, MongoDB in Node.js. Razložene so naše ugotovitve o ustreznosti uporabe ogrodja Kivy za razvoj platformno neodvisne aplikacije.
Keywords: Kivy, programsko ogrodje, Python, platformno neodvisen razvoj, mobilna aplikacija
Published in DKUM: 24.10.2022; Views: 473; Downloads: 49
.pdf Full text (2,85 MB)

7.
Uporabniško prijazni spletni pajek z uporabo ogrodja Puppeteer : diplomsko delo
Rok Rozman, 2022, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo se osredotočili na implementacijo spletnega pajka, ki pregleda dani spletni naslov ter ostale povezane spletne strani. Predlagan spletni pajek je uporabniško prijazen in preprost za uporabo. Za implementacijo smo uporabili tehnologiji Node.js in Puppeteer. Opravili smo tudi testiranje, pri katerem smo testirali tri različno zahtevne spletne strani in primerjali časovno zahtevnost pregleda, pri čemer so zahtevnejše strani potrebovale več časa.
Keywords: spletni pajek, iskanje, Puppeteer, Node.js, spletni vmesnik.
Published in DKUM: 24.10.2022; Views: 449; Downloads: 34
.pdf Full text (889,12 KB)

8.
Razvoj hibridne mobilne aplikacije za prikaz zemljevida z ogrodjem framework7 : diplomsko delo
Evald Vrbančič, 2022, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo razvili hibridno mobilno aplikacijo z ogrodjem Framework7, jo opisali in predstavili njene posebnosti. Izdelali smo aplikacijo za prikaz zemljevida, ki posamezniku omogoča, da vidi svojo geolokacijo, ustvarja točke na zemljevidu in klepeta z drugimi uporabniki, hkrati pa mu prikaže tudi vreme na lokaciji, kjer se nahaja. Ocenili smo primernost izbranih tehnologij za izdelavo platformno neodvisnih aplikacij.
Keywords: ogrodje Framework7, zemljevid, platformno neodvisen razvoj aplikacij, hibridna mobilna aplikacija
Published in DKUM: 21.10.2022; Views: 463; Downloads: 36
.pdf Full text (2,72 MB)

9.
Aplikacija za spremljanje opravljenega dela : diplomsko delo
Gašper Funda Povše, 2022, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljena aplikacija za spremljanje opravljenega dela v podjetju in razvoj osrednje komponente v uporabniškem vmesniku: strani za vnos in pregled aktivnosti. Najprej so predstavljene vse tehnologije in orodja, uporabljena pri izdelavi aplikacije: PostgreSQL za izdelavo podatkovne baze, ogrodje NestJS v kombinaciji s TypeORM knjižnico za izdelavo zalednega dela aplikacije, ReactJS v kombinaciji z knjižnico Ant Design za izgradnjo uporabniškega vmesnika in ostala uporabljena orodja. V nadaljevanju je predstavljeno preučevanje že obstoječih orodij za spremljanje opravljenega dela in primerjava z našo aplikacijo, nato sledi opis celotne spletne aplikacije: izgradnja načrta, preučitev že izdelane podatkovne baze in zalednega dela aplikacije, na koncu pa še implementacija uporabniškega vmesnika in postavitev aplikacije na strežnik in povezava domene, da je lahko aplikacija dostopna preko spletnega brskalnika.
Keywords: Spletna aplikacija, ReactJS, NestJS, PostgreSQL, vodenje podjetja
Published in DKUM: 17.10.2022; Views: 453; Downloads: 0

10.
Razvoj aplikacije za soustvarjanje zapiskov z uporabo ogrodja Flutter : diplomsko delo
Jovana Murdjeva, 2022, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo izdelali mobilno aplikacijo z uporabo ogrodja Flutter in programskega jezika Dart, ter predstavili njune posebnosti. Izdelali smo aplikacijo za pomoč študentom pri medsebojnem učenju. Aplikacija olajša medsebojno komunikacijo in posamezniku pomaga pri organizaciji časa med študijem. Uporabniki lahko soustvarjajo zapiske na sodelovalni tabli. Analizirali smo uporabnost izbranih tehnologij za razvoj platformno neodvisnih aplikacij.
Keywords: Ogrodje Flutter, programski jezik Dart, sodelovalna tabla, soustvarjanje zapiskov, platformno neodvisen razvoj aplikacij
Published in DKUM: 22.06.2022; Views: 886; Downloads: 159
.pdf Full text (1,77 MB)

Search done in 3.61 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica