| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 1 / 1
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Optimizacija izdelave ročajev kuhalnih in hladilno-zamrzovalnih aparatov
Niko Leskovar, 2018, undergraduate thesis

Abstract: Na trgu se vedno znova pojavljajo zahteve po znižanju stroškov proizvodnje. Ker je konkurenca na trgu vedno večja, nam preostane le, da obstoječe procese izdelave poenostavimo do te mere, da bo v danem času mogoče izdelati več kosov. Diplomska naloga obravnava optimizacijo proizvodnje ročajev v podjetju Aluminium Kety Emmi d. o. o. Optimizacija je potekala upoštevajoč orodje stalnega napredka Kaizen, kateremu podjetje posveča veliko pozornost. Glavni del optimizacije predstavlja zasnova in izdelava nove vpenjalne naprave. Ta je, pri CNC obdelavi, ki je predstavljala ozko grlo pri proizvodnji ročajev, dvignila proizvodnjo ročajev in s tem bistveno prispevala k optimizaciji proizvodnje. Ugotovljeno je bilo, da lahko z dobrim študijem dela in z relativno majhnimi denarnimi vložki bistveno pocenimo proizvodnjo in CNC operaterju olajšamo delo.
Keywords: optimizacija, vpenjalna priprava, zasnova
Published: 02.04.2019; Views: 529; Downloads: 156
.pdf Full text (7,44 MB)

Search done in 0.04 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica