| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 19
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
Uvedba nove paketno-pretovorne pošte (PPP) v Celju : diplomsko delo
Aleš Pungeršek, 2008, diplomsko delo

Ključne besede: pošta, distribucijska logistika
Objavljeno: 12.11.2008; Ogledov: 3126; Prenosov: 366
.pdf Celotno besedilo (2,98 MB)

3.
JOOMLA! ANALIZA PROBLEMOV IN IMPLEMENTACIJA LASTNIH GRADNIKOV
Jaka Kužnik, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: V zadnjih letih smo priča porastu uporabe brezplačnih sistemov za upravljanje vsebin. Zaradi svojih prednosti je odprtokodni sistem Joomla! eden izmed najzmogljivejših in najpopularnejših sistemov za upravljanje s spletnimi vsebinami na svetu. V diplomskem delu je ta sistem natančno predstavljen, natančno so opisani tudi triki in uporabni nasveti, ki nam olajšajo delo z Joomlo!. Ker je Joomla! izdelana kot odprtokodni sistem se na kratko dotaknemo tudi njene licence. V diplomi se prav tako soočamo s posameznimi razširitvami Joomle!, njihovo uporabo in implementacijo. V zadnjem delu diplomskega dela je prikazan tudi primer izdelave lastnih gradnikov, s katerimi si lahko z malo znanja programiranja popolnoma prilagodimo izgled, kot tudi funkcionalnost spletnega mesta. Omejeni smo predvsem z lastno kreativnostjo.
Ključne besede: Joomla!, sistem za upravljanje spletnih vsebin, dinamična spletna mesta, razširitve, predloga, komponenta, modul, vtičnik, GNU General Public License.
Objavljeno: 16.11.2011; Ogledov: 1633; Prenosov: 204
.pdf Celotno besedilo (5,85 MB)

4.
ODLOČITVENI MODEL ZA IZBIRO ZAPOSLITVE DIPLOMANTA FOV
Matej Kužnik, 2012, diplomsko delo

Opis: Mnogo študentov ob diplomiranju še vedno nima redne zaposlitve in ne vedo, kako se odločiti za delovno mesto, ki bi jim ustrezalo. Problem je ravno v ustrezni odločitvi. Izbor delovnega mesta je življenjsko pomemben, saj je to nekaj, kar bomo opravljali precejšen del našega časa, in v primeru napačne odločitve pride do nezadovoljstva. Diplomsko delo predstavlja odločitveni model, ki študentu s pomočjo kriterijev in različnih tež le-teh pripomore k najboljši in pametni odločitvi pri izbiri zaposlitve.
Ključne besede: - Diplomant Fakultete za organizacijske vede - Zaposlitev - DeXi - Vredana
Objavljeno: 24.02.2012; Ogledov: 991; Prenosov: 79
.pdf Celotno besedilo (1,02 MB)

5.
Kriminalistični vidik odkrivanja in dokazovanja gospodarske kriminalitete : diplomsko delo visokošolskega strokovnega študijav Varnost in policijsko delo
Boštjan Kužnik, 2013, diplomsko delo

Opis: Gospodarska kriminaliteta nas spremlja že dolgo, s pojavom gospodarske krize pa so njene posledice toliko bolj opazne, saj se neposredno zrcali v poslovanju gospodarskih subjektov. Posledično se kaže tudi učinkovitost preiskovalcev, tožilcev in sodišč, ki so ključni pri omejevanju gospodarske kriminalitete. Odkrivanje tovrstne kriminalitete je zelo pomembno, saj se s tem manjša temno polje, ki je pri gospodarski kriminaliteti zelo veliko. Najbolj zahtevno je dokazovanje gospodarskega kriminala, ki predstavlja izziv za vse organe, ki nadzirajo finančno poslovanje, predvsem pa policijo, ki vodi predkazenski postopek, v katerem so kriminalistični dokazi ključni za obsodbo storilcev. Diplomska naloga najprej predstavi splošne značilnosti gospodarske kriminalitete, v sklopu katere je predstavljen delež gospodarske kriminalitete v Slovenji s poudarkom na povzročeni premoženjski škodi za obdobje od 2010 do 2012. Predstavljena je vloga kriminalistike pri preiskovanju gospodarske kriminalitete oziroma njeno področje delovanja. Prikazana je tudi vloga nadzornih institucij, ki nadzirajo finančno poslovanje gospodarskih subjektov na posameznih področjih. Z ustanovitvijo Nacionalnega preiskovalnega urada (v nadaljevanju NPU) je Slovenija dobila organ, ki se prvenstveno ukvarja s preiskovanjem hujših primerov kriminalitete. Njegova vloga je vidna pri preiskovanju medijsko najbolj izpostavljenih primerov. Z analizo primera gospodarske kriminalitete v podjetju Merkur prikažemo tipičen primer gospodarske kriminalitete, v katerem je prišlo do prikritega izčrpavanja družbe Merkur za financiranje menedžerskega prevzema. Primer Merkur je en izmed prvih primerov, kjer so bili storilci hitro obsojeni in že tudi prestajajo zaporno kazen. Le taka sodba ima sporočilno vrednost, da se gospodarska kriminaliteta ne splača.
Ključne besede: kriminalistika, kriminalistično preiskovanje, gospodarska kriminaliteta, odkrivanje, dokazovanje, diplomske naloge
Objavljeno: 11.12.2013; Ogledov: 1015; Prenosov: 209
.pdf Celotno besedilo (868,03 KB)

6.
ŠEGE IN NAVADE ŽIVLJENJSKEGA CIKLA NA ŠTAJERSKEM V PRETEKLOSTI IN SODOBNOSTI
Vanja Tišler, 2015, diplomsko delo

Opis: Poudarek diplomskega dela je na opisu življenjskih mejnikov posameznika, značilnih za Štajersko regijo. Navedeni so vsi večji dogodki, ki jih praznujemo v življenjskem ciklu, in sicer vse od rojstva do smrti. Na začetku diplomske naloge se seznanimo z osnovnimi pojmi, na katere se skozi nalogo sklicujemo. V nadaljevanju so s pomočjo literature opisane šege, navade in verovanja ob rojstvu, začetku in končanju šolanja, poroki, obletnicah ter smrti značilne za Slovenijo. Ob vsakem večjem dogodku je primerjava šeg in navad nekoč in danes. V nadaljevanju so nato s pomočjo intervjujev obrazložene specifične šege in navade na Štajerskem. Opazimo lahko, da so se nekatere šege in navade skozi čas pozabile, spremenile ali pa so na novo nastale. Za boljše prepoznavanje nekaterih običajev so med besedilom vključene fotografije.
Ključne besede: šege in navade, življenjski cikel, praznovanja, Štajerska, običaji
Objavljeno: 21.09.2015; Ogledov: 3358; Prenosov: 413
.pdf Celotno besedilo (1,82 MB)

7.
ŠEGE IN NAVADE V NAČINU ŽIVLJENJA LJUDI NA DOLENJSKEM
Sara Strah, 2015, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo z naslovom Šege in navade v načinu življenja ljudi na Dolenjskem vsebuje opise starih šeg in navad ter razlike v načinu življenja ljudi na Dolenjskem nekoč in danes. Naloga obravnava šege in navade, ki človeka spremljajo ob rojstvu, poroki, praznovanju osebnih praznikov in ob smrti, ter tiste, ki so človeka spremljale pri delu na polju in pri ostalih kmečkih opravilih, torej šege in navade življenjskega cikla ljudi ter šege in navade ob delovnih opravilih. S spremembo načina življenja ljudi ter z uvedbo mehanizacije je sčasoma prišlo do velikih sprememb na področju šeg in navad. Poudarek diplomskega dela je na primerjavi šeg in navad nekoč in danes ter na predstavitvi razlik med njimi. V diplomski nalogi so tako predstavljene šege in navade, ki so s spremembo načina življena v celoti ali pa vsaj delno zamrle, in tiste, ki so se prav zaradi spremembe v načinu življena ljudi na novo uveljavile. Za lažje razumevanje same teme so v prvem delu diplomskega dela predstavljeni osnovni pojmi ter geografski in turistični pregled Dolenjske. Ker pa smo se pri raziskavi osredotočili predvsem na Občino Ivančna Gorica, je v samem delu ta tudi podrobneje opisana. Pomemben del diplomskega dela predstavlja tudi opis delovanja turističnih društev ter ostalih društev in posameznikov v Občini Ivančna Gorica ter njihovo prizadevanje za ohranjanje starih šeg in navad.
Ključne besede: navade, šege, način življenja, Dolenjska, Ivančna Gorica, turistična društva
Objavljeno: 30.09.2015; Ogledov: 1717; Prenosov: 329
.pdf Celotno besedilo (2,00 MB)

8.
Koledarske šege in navade na Dolenjskem
Petra Kocjan, 2015, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo se nanaša na šege in navade, ki smo jih in jih še vedno praznujemo na Dolenjskem. Na začetku se dotaknemo osnovnih pojmov povezanih s šegami in navadami ter ob enem razdelimo šege in navade na tri področja, in sicer, na šege in navade življenjskega kroga, delovne ter koledarske šege in navade. Sledi glavna tema diplomskega dela, kjer poudarjamo koledarske šege in navade, ki jih ljudje praznujemo na Dolenjskem skozi vse leto. Skozi diplomsko delo analiziramo glavne koledarske šege in navade, ki so razdeljene po štirih letnih časih. Medtem ugotavljamo, da so nekatere šege in navade tonile v pozabo in jih ne praznujemo več, na drugi strani pa spoznamo nove, ki jih danes praznujemo in katere ljudje v preteklosti niso poznali. Za celovito razumevanje diplomskega dela smo namenili nekaj besed tudi o Dolenjski, s katero so te koledarske šege in navade povezane.
Ključne besede: koledarsko leto, šega, navada, Dolenjska
Objavljeno: 24.09.2015; Ogledov: 1875; Prenosov: 233
.pdf Celotno besedilo (2,07 MB)

9.
GLAMUROZNO KAMPIRANJE V REPNICAH NA BIZELJSKEM
Jožica Kelnarič, 2016, magistrsko delo

Opis: Poudarek magistrskega dela je na povezavi in prepletu kulturne dediščine in glamuroznega kampiranja. Repnice bi tako vključili kot lokacije za glamurozno kampiranje, ki so še neodkrite in nerazvite, ponujajo pa razvojne možnosti v turizmu. Teoretični del zajema osnovne opredelitve na podlagi strokovne literature kulturne dediščine, povezanost dediščinskega turizma s trajnostnim, pomen vinogradništva na Bizeljskem kot kulturne dediščine ter velik pomen repnic, ki delujejo v turistične namene. Osrednji del temelji na opisu in predstavitvi glamuroznega kampiranja v Sloveniji in svetu, s poudarkom na glamuroznem kampiranju v jamah. Prikazani so statistični podatki in opredelitev primera dobre prakse glamuroznega kampiranja v prostorih kozolca Hiše Raduha. Raziskovalni del temelji na povezavi repnic in glamuroznega kampiranja, kar je novost v slovenskem prostoru. Kritičen pogled na prenočevanje v repnicah je prikazan v obliki SWOT analize. Z analizo intervjujev informatorjev smo v zaključku podali odgovore na raziskovalna vprašanja. Za bolj natančno predstavitev smo med besedilo vključili tudi fotografije.
Ključne besede: Bizeljsko, repnice, glamurozno kampiranje, kulturna dediščina, dediščinski turizem
Objavljeno: 23.09.2016; Ogledov: 1136; Prenosov: 185
.pdf Celotno besedilo (4,36 MB)

10.
KULINARIČNE MOJSTROVINE ŠENTJERNEJA
Nuša Lešnjak, 2016, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo temelji na opisu kulinaričnih mojstrovin, ki so značilne za občino Šentjernej. Navedene so sestavine za pripravo jedi, ki jih uporabljamo v vsakdanji prehrani za različne praznične jedi ter jedi ob šegah življenjskega cikla. V uvodnem delu diplomskega dela najprej preučimo osnovne pojme, ki so povezani s kulinariko. V nadaljevanju s pomočjo strokovne literature opišemo splošne značilnosti občine, sestavine za pripravo jedi, vsakdanjo hrano, hrano ob praznikih, jedi prazničnega leta ter jedi ob šegah življenjskega cikla. Nato navedemo še hrano ob delih, opišemo lokalne prireditve ter pijače, ki so značilne za omenjeno območje. Vse skupaj nekoliko primerjamo tudi s preteklostjo. V celotnem diplomskem delu smo s pomočjo intervjujev prišli do ugotovitev, da se je večina jedi iz preteklosti ohranila vse do danes. Za nazornejšo predstavitev pa smo uporabili tudi fotografski material.
Ključne besede: kulinarika, Šentjernej, vsakdanje jedi, praznične jedi, Jernejevo
Objavljeno: 27.03.2017; Ogledov: 432; Prenosov: 63
.pdf Celotno besedilo (2,50 MB)

Iskanje izvedeno v 0.17 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici