| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 107
Na začetekNa prejšnjo stran12345678910Na naslednjo stranNa konec
1.
Sistem za napredno upravljanje trgovin WooCommerce : diplomsko delo
Aleks Marinič, 2023, diplomsko delo

Opis: Predstavljamo LaraMAS - napredni sistem za upravljanje WooCommerce trgovin, kjer lahko upravljamo eno ali več spletnih trgovin hkrati. Njegov glavni namen pa je upravljanje trgovin s tako imenovano "multibranding" strategijo prodaje, kjer isti prodajalec prodaja enake izdelke v lastnih trgovinah z različnimi imeni in trgovine z ločenimi prodajnimi sistemi glede na državo prodaje. LaraMAS vključuje napreden sistem razporejanja opravil, ki jih lahko dodeljujemo uporabnikom ali različnim skupinam, kot so administratorji, preverjevalci, oglaševalci, prevajalci in drugi, vsaka s svojimi pravicami. Povečana varnost je dosežena z uporabo različnih varnostnih pristopov, vključno z ločenim API strežnikom, napredno avtentikacijo in omejitvijo skupne rabe virov med različnimi viri. Največja prednost sistema je ohranjanje celovitega pregleda nad poslovanjem, kar omogoča zbiranje in analizo podatkov vseh trgovin.
Ključne besede: WooCommerce, upravljanje, sistem, React
Objavljeno v DKUM: 12.10.2023; Ogledov: 123; Prenosov: 20
.pdf Celotno besedilo (8,94 MB)

2.
Prof-Stat: Orodje za strojne inženirje in arhitekte
Vili Rajh, 2023, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo opisali razvoj in delovanje aplikacije Prof-Stat, orodje za strojne inženirje in arhitekte. Aplikacija je orodje za računanje lastnosti cevi in profilov, kot so preračun teže/metre, teže po metru, površin A, Wx, i, Ix. Drugi del aplikacije nam omogočata ročen vnos ali uvoz podatkov iz cevi in profilov v modul »Statika«. »Statika« nam omogoča tri različne izračune, ki so obremenitev prereza, potreben prerez ter napetost in poves. Opisali smo tudi potek dela ter posamezna orodja in ogrodja, ki smo jih potrebovali pri izdelavi končnega izdelka. Za razvoj čelnega dela smo uporabljali ogrodje Vue.js ter JavaScript. Pri razvoju zaledja smo uporabljali IDE Goland ter programski jezik Go.
Ključne besede: Vue.js, Go, MongoDB, statika, izračuni
Objavljeno v DKUM: 12.10.2023; Ogledov: 127; Prenosov: 8
.pdf Celotno besedilo (3,04 MB)

3.
Primerjava knjižnice React z ogrodjem Vue : diplomsko delo
Gal Leitgeb, 2023, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu primerjamo knjižnico React in ogrodje Vue. Teoretični del vsebuje podroben opis tehnologij, kjer opišemo in primerjamo koncepte, funkcionalnosti in podporo skupnosti spletnih rešitev. V praktičnem delu implementiramo dve spletni aplikaciji za objavo receptov - eno, narejeno s knjižnico React, in drugo, narejeno z ogrodjem Vue. Uporabljena je bila tudi platforma Vite, ki ponuja zaledni sistem naše aplikacije. V diplomskem delu razložimo celoten razvoj obeh aplikacij in hkrati predstavimo podobnosti ter razlike obravnavanih tehnologij.
Ključne besede: spletna aplikacija, React, Vue, komponenta
Objavljeno v DKUM: 12.10.2023; Ogledov: 127; Prenosov: 20
.pdf Celotno besedilo (2,89 MB)

4.
Aplikacija za organizacijo taekwondo turnirjev : diplomsko delo
Matevž Koren, 2023, diplomsko delo

Opis: V okviru diplomskega dela smo razvili aplikacijo za organiziranje taekwondo turnirjev. Pred samo implementacijo smo preučili obstoječe aplikacije in izpostavili njihove prednosti ter slabosti. Predstavili smo tudi vse uporabljene tehnologije in načrt za njihovo uporabo. Osrednji del diplomskega dela je implementacija funkcionalne delujoče aplikacije, katere bistvene lastnosti so dinamična interakcija, hranjenje in uporaba podatkov iz podatkovne baze ter avtomatsko generiranje žreba. Na koncu smo jo primerjali z že obstoječimi aplikacijami in ji določili omejitve.
Ključne besede: spletno programiranje, organizacija taekwondo turnirjev, Express, Angular, žreb turnirja
Objavljeno v DKUM: 12.10.2023; Ogledov: 111; Prenosov: 14
.pdf Celotno besedilo (2,22 MB)

5.
Izdelava večplatformne aplikacije za spremljanje pohodniških poti z ogrodjem .NET MAUI : diplomsko delo
Vid Kotnik, 2023, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo raziskovali razvoj večplatformne aplikacije za sledenje pohodniškim potem. Aplikacija je bila izdelana v ogrodju .NET MAUI, ki smo ga podrobni raziskali, izpostavili prednosti ter slabosti in primerjali s podobnimi rešitvami. Poglobili smo se tudi v področje večplatformnih aplikacij, podrobneje spoznali platformo .NET ter njene značilnosti. Rezultat naloge je bila večplatformna aplikacija s podporo za platformi Android in Windows, implementirana v ogrodju MAUI. Ob koncu smo ocenili ali je MAUI primeren za izdelavo produkcijske aplikacije, katere so morebitne pomanjkljivosti in prednosti ogrodja ter kaj bi lahko bile nadaljnje nadgradnje na naši aplikaciji.
Ključne besede: MAUI, .NET, večplatformna aplikacija, XAML, MVVM
Objavljeno v DKUM: 05.10.2023; Ogledov: 127; Prenosov: 14
.pdf Celotno besedilo (3,08 MB)

6.
Sistem za realno-časovno prikazovanje telemetrije z enoto ECU
Amer Mujagić, 2023, diplomsko delo

Opis: Telemetrija predstavlja zelo pomemben vir informacij tako pri izdelavi kot tudi pri vožnji dirkalnika. V sklopu te diplomske naloge smo naredili sistem za realno-časovno prikazovanje telemetrije z enoto ECU z namenom uporabe za tekmovanja Formula Student. Diplomska naloge vsebuje razlago načrtovanja, dizajna in implementacije sistema ter predloge možnih izboljšav, saj je različica sistema, opisana v diplomski nalogi, delujoč prototip, izdelan iz komponent, izbranih za olajševanje izdelave sistema, ter z implementiranimi funkcionalnostmi, ki so nujne za osnovno prikazovanje podatkov.
Ključne besede: telemetrija, serijska komunikacija, vizualizacija, realno-časovni podatki, Formula Student
Objavljeno v DKUM: 21.09.2023; Ogledov: 106; Prenosov: 5
.pdf Celotno besedilo (1,74 MB)

7.
Izdelava odjemalca OPC UA v okolju Node.js z ogrodjem Knockout.js : diplomsko delo
Žan Čremožnik, 2023, diplomsko delo

Opis: Podjetja želijo zmanjšati stroške produkcije, zato težijo k razvoju sistemov za avtomatizacijo industrijskih procesov. Komunikacijski protokol OPC UA predstavlja eno izmed temeljnih tehnologij za uresničitev ciljev Industrije 4.0. V diplomskem delu je opisana spletna aplikacija, ki s pomočjo odjemalca OPC UA prejema podatke kanalov in modulov. Podatki so prikazani na vrstičnem, stolpičnem grafu, digitalnem metru ali črtnem grafikonu, ki jih uporabnik lahko poljubno premika po zaslonu znotraj aplikacije. Aplikacija deluje v okolju Node.js, medtem ko je njen čelni del izdelan z ogrodjem Knockout.js. Komunikacija med odjemalcem OPC UA in strežnikom je implementirana v svoji niti po konceptu Web Workers.
Ključne besede: Spletna aplikacija, OPC UA, Knockout.js, Node.js
Objavljeno v DKUM: 21.09.2023; Ogledov: 93; Prenosov: 11
.pdf Celotno besedilo (4,38 MB)

8.
Uporaba tehnologije Hyperledger Fabric za sledenje izdelkom v dobavni verigi
Anej Krajnc, 2023, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo prikazuje ogrodje Hyperledger Fabric za razvoj poslovno-industrijskih rešitev, temelječih na tehnologiji veriženja blokov, ter implementacijo študijskega primera v obliki potrditve koncepta (angl. PoC) na primeru digitalnega potnega lista talilnega vložka. V prvem delu zaključnega dela je predstavljena problematika sledenja izdelkom v dobavnih verigah, nastanek digitalnega potnega lista produkta z uredbo Evropske unije krožnega gospodarstva, značilnosti tehnologije veriženja blokov, načini uporabe tehnologij veriženja blokov v okviru poslovnih in industrijskih rešitev ter samo ogrodje Hyperledger Fabric, z njegovimi značilnostmi, komponentami, in vzpostavitev testnega omrežja v okolju Docker. V drugem, praktičnem delu je predstavljena zasnova arhitekture omrežja študijskega primera z vzpostavitvijo v lokalnem okolju Docker, razvoj zalednega sistema z Rest API vmesnikom za interakcijo z omrežjem, in uporabniškega vmesnika spletne nadzorne plošče. V zadnjem delu so opisane funkcionalnosti Rest API vmesnika zalednega sistema, z dokumentiranimi API potmi, ter spletne nadzorne plošče.
Ključne besede: tehnologija veriženja blokov, Hyperledger Fabric, dobavna veriga, digitalni potni list produkta
Objavljeno v DKUM: 20.09.2023; Ogledov: 245; Prenosov: 28
.pdf Celotno besedilo (5,91 MB)

9.
Razvoj orodja za orkestracijo mikrostoritev v spletnih trgovinah : diplomsko delo
Luka Mernik, 2023, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo opisali razvoj produkta TRONintegration. Produkt služi kot orodje za izdelavo integracije dveh sistemov (na primer TRONoffice in spletne trgovine Shopify). Orodje v osnovi temelji na podobnih funkcionalnostih obstoječega produkta Tray.io, vendar z veliko več možnostmi in dodelavami ter samostojno implementacijo. Opisali smo uporabljene tehnologije, raziskali smo knjižnico Syncfusion, ki nam je zelo pripomogla pri vizualnem prikazu diagrama. Ta najbolj pomembni del predstavlja potek same integracije in je sestavljen iz gradnikov: vozlišč in povezav. Raziskali smo področje orkestracije mikrostoritev in nato razvijali produkt po fazah ter ga na koncu testirali. S pomočjo dokumentacije smo uspešno izdelali orodje, ki omogoča izdelavo integracije dveh sistemov na intuitiven vizualen način in zanj ni potrebno veliko predznanja.
Ključne besede: integracija, diagram, korak, Angular, Syncfusion
Objavljeno v DKUM: 12.07.2023; Ogledov: 435; Prenosov: 102
.pdf Celotno besedilo (2,64 MB)

10.
Sikvel: generator ogrodja podatkovne baze : magistrsko delo
Nikolaj Čolić, 2023, magistrsko delo

Opis: V magistrski nalogi smo izdelali ogrodje podatkovne baze s pomočjo programskega orodja JetBrains MPS ter uporabo funkcionalnosti Generator in pristopom Model2Model. Naloge smo se lotili sistematično, najprej smo se dobro seznanili s projekcijskima urejevalnikoma tabel in diagramov, ter natančno preučili njuno uporabnost. Predstavili smo tudi način ustvarjanja in uporabe Standalone IDE. Praktični del naloge smo si zastavili kot načrtovanje in implementiranje ogordja podatkovne baze za kreiranje procedure SQL s pomočjo tabel ter kreiranje skripte SQL s pomočjo dinamičnega urejevalnika diagramov.
Ključne besede: JetBrains, MPS, podatkovna baza, SQL, generator programske kode
Objavljeno v DKUM: 12.07.2023; Ogledov: 890; Prenosov: 48
.pdf Celotno besedilo (2,95 MB)

Iskanje izvedeno v 0.21 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici