| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 86
Na začetekNa prejšnjo stran123456789Na naslednjo stranNa konec
1.
Kontrola kakovosti spletne aplikacije s pomočjo ogrodij cypress in selenium ter njuna primerjava
Nebojša Bogosavljević, 2022, diplomsko delo

Opis: Dan danes vidimo, da so spletne tehnologije in njeni produkti toliko napredovali v smislu vsebine, načina programiranja in velikosti projekta, da posameznik, ki dela na projektu, ne more predvideti, kako se bo neka zmožnost (angl. feature) obnašala pri uporabi, kako bo vplivala na celoten projekt, ali bo povzročala napake ter ali bodo vse ostale funkcionalnosti delovale kot prej. Ravno to je razlog, da podjetja ustvarjajo nove oddelke, ki se ukvarjajo samo s testiranjem produkta in novih zmožnosti. Takšne oddelke imenujemo oddelki za kontrolo kakovosti produkta oz. QA (angl. quality assurance). V diplomskem delu je opisan proces testiranja, postopek ustvarjanja avtomatskih testov, njihovi vplivi na delovni proces (angl. work-flow), postopek pisanja avtomatskih testov in razlika med ogrodji Cypress in Selenium. Pri pisanju avtomatskih testov bomo upoštevali vsa priporočena pravila (natančni testi brez nepotrebnih funkcionalnost, kratki testi, maksimizacija integracijskih testov).
Ključne besede: spletna stran, kontrola kakovosti, Cypress, Selenium
Objavljeno v DKUM: 28.06.2022; Ogledov: 22; Prenosov: 3
.pdf Celotno besedilo (2,58 MB)

2.
Uporaba tehnologije React Redux pri razvoju spletne aplikacije za prodajo in nakup kriptovalut
Klara Gicheva, 2022, diplomsko delo

Opis: V okviru diplomske naloge smo obravnavali eno najbolj privlačnih tehnologij danes, to so kriptovalute, njihova prodaja in nakup, torej trgovanje s kriptovalutami. Projekt vključuje številne tehnologije, ogrodja in knjižnice. Knjižnici React Redux in Redux Toolkit zavzemata glavno mesto tukaj. Logiko Redux uporabljamo za izgradnjo uporabniškega vmesnika in upravljanje celotnega stanja aplikacije. Projekt je sestavljen iz več strani, kot so seveda registracija in prijava uporabnikov, profil, nakup in prodaja kriptovalut v denar in obratno, kripto denarnica in zgodovina vseh do sedaj opravljenih transakcij.
Ključne besede: spletna aplikacija, kriptovalut, trgovanje, React, React Redux, Redux Toolkit, ANT DESIGN, TypeORM
Objavljeno v DKUM: 27.06.2022; Ogledov: 58; Prenosov: 15
.pdf Celotno besedilo (2,48 MB)

3.
Razvoj enostranske spletne aplikacije z ogrodjem Mithril
Sunaj Nedjip, 2022, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo predstavi razvoj enostranskih spletnih aplikacij z ogrodjem Mithril in razišče koncept delovanja enostranskih aplikacij ter njihove prednosti in slabosti. Osredotoči se tudi na uporabljeno ogrodje in opiše njegove pomembnejše lastnosti. Poleg ogrodja predstavi tudi ostale uporabljene tehnologije. V drugem delu je po korakih predstavljen potek implementacije in uporaba aplikacije. Rezultati raziskave bodo služili kot smernice drugim razvijalcem pri izdelavi in nadgrajevanju pričujoče aplikacije.
Ključne besede: enostranska spletna aplikacija, Mithril, Node.js, Bulma
Objavljeno v DKUM: 22.06.2022; Ogledov: 102; Prenosov: 32
.pdf Celotno besedilo (2,05 MB)

4.
Razvoj aplikacije za soustvarjanje zapiskov z uporabo ogrodja Flutter
Jovana Murdjeva, 2022, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo izdelali mobilno aplikacijo z uporabo ogrodja Flutter in programskega jezika Dart, ter predstavili njune posebnosti. Izdelali smo aplikacijo za pomoč študentom pri medsebojnem učenju. Aplikacija olajša medsebojno komunikacijo in posamezniku pomaga pri organizaciji časa med študijem. Uporabniki lahko soustvarjajo zapiske na sodelovalni tabli. Analizirali smo uporabnost izbranih tehnologij za razvoj platformno neodvisnih aplikacij.
Ključne besede: Ogrodje Flutter, programski jezik Dart, sodelovalna tabla, soustvarjanje zapiskov, platformno neodvisen razvoj aplikacij
Objavljeno v DKUM: 22.06.2022; Ogledov: 68; Prenosov: 19
.pdf Celotno besedilo (1,77 MB)

5.
Sistem za omejevanje frekvence zahtevkov na odjemalcu : diplomsko delo
Aljaž Mislovič, 2021, diplomsko delo

Opis: V okviru te diplomske naloge smo razvili in implementirali programsko rešitev za omejevanje frekvence zahtevkov na odjemalcu. Sistem smo zasnovali tako, da je uporaba možna iz katerega koli programskega okolja. Programska rešitev je zagnana v obliki strežnika, na katerem izvajamo zahtevke. V diplomski nalogi smo raziskali in opisali metode za omejevanje frekvence zahtevkov. Prav tako smo predstavili postopek načrtovanja ter implementacijske podrobnosti. Na koncu smo predstavili rezultate testiranja na približno 117.5 milijonov izvedenih zahtevkov na različne spletne storitve ter podali možne izboljšave.
Ključne besede: omejevanje zahtevkov, frekvenca zahtevkov, drsno okno, API, odjemalec
Objavljeno v DKUM: 21.01.2022; Ogledov: 325; Prenosov: 59
.pdf Celotno besedilo (2,06 MB)

6.
7.
8.
Razvoj aplikacije Fam.do s knjižnico Kendo UI : diplomsko delo
Benjamin Serec, 2021, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo predstavili plačljivo razvojno knjižnico Kendo UI. Z razvojem aplikacije Fam.do smo raziskali, kako nam ta knjižnica skrajša razvojni čas. Pogledali smo si, kako so posamezne komponente knjižnice prilagodljive in kakšne funkcionalnosti imajo implementirane. Knjižnico Kendo UI smo uporabili skupaj s slogovnih ogrodjem Bootstrap in raziskali, kako se komponente Kendo UI-a stilsko skladajo z ogrodjem Bootstrap. Prišli smo do sklepa, da je to zelo dobra kombinacija, ki znatno skrajša čas razvoja aplikacije.
Ključne besede: KendoUI, React, aplikacija, razvoj
Objavljeno v DKUM: 18.10.2021; Ogledov: 533; Prenosov: 45
.pdf Celotno besedilo (1,32 MB)
Gradivo ima več datotek! Več...

9.
Razvijanje spletnih portalov s pomočjo knjižnice Nebular v ogrodju Angular : diplomsko delo
Bojan Stjepanović, 2021, diplomsko delo

Opis: V zadnjem času smo priča vse večjemu povpraševanju po spletnih tehnologijah in digitalizaciji podjetij. Zaradi tega se podjetja odločajo za uporabo portalov, ki jim omogočajo lažjo organizacijo dokumentov, lažjo komunikacijo med zaposlenimi in strankami ter lažji nadzor nad poslovanjem. V diplomskem delu je razvit in opisan portal, namenjen vodenju podjetja, ki se ukvarja s prevozništvom. Pri razvoju portala je bila uporabljena tehnologija Angular in knjižnica Nebular. Ob razvoju so se upoštevala tudi sodobna načela, kot je npr. reaktivno programiranje, zato je bila uporabljena knjižnica RxJs (angl. Reactive Extensions Library for JavaScript) znotraj tehnologije Angular. Uporabljena je bila tudi baza podatkov Firebase, ki ponuja zaledni sistem, ki se lahko nadgrajuje z uporabo oblačnih funkcij.
Ključne besede: spletna aplikacija, Angular, Nebular, RxJs
Objavljeno v DKUM: 18.10.2021; Ogledov: 207; Prenosov: 46
.pdf Celotno besedilo (1,13 MB)

10.
Razvoj aplikacije My Smart Home s pomočjo računalnika Raspberry Pi : diplomsko delo
Denis Lempl, 2021, diplomsko delo

Opis: Večja težnja po pametnih napravah je pripeljala do potrebe po razvoju aplikacije, s pomočjo katere se modernizirajo naprave, ki sicer niso povezane na internet. Namen diplomske naloge je bila prav modernizacija električnih garažnih in dvoriščnih vrat, električnih žaluzij in luči na način, da jih je mogoče upravljati preko interneta. To smo dosegli s pomočjo NestJS ogrodja, ki teče na zalednem delu aplikacije ter s pomočjo Angular ogrodja, ki teče na čelnem delu aplikacije. Prav tako smo uporabili FirebaseAuth za avtentikacijo uporabnika, tako da je uporaba aplikacije varna. Aplikacija My Smart Home omogoča enostavno in varno upravljanje naprav na daljavo in tako uporabniku olajša vsakdan.
Ključne besede: Raspberry Pi, GPIO, NestJS, Angular, pametni dom
Objavljeno v DKUM: 18.10.2021; Ogledov: 187; Prenosov: 58
.pdf Celotno besedilo (2,35 MB)

Iskanje izvedeno v 0.17 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici