| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 69
Na začetekNa prejšnjo stran1234567Na naslednjo stranNa konec
1.
Bločni jeziki: programiranje z delčki
Tomaž Kosar, Matej Črepinšek, 2021, drugo učno gradivo

Ključne besede: programiranje, bločni jeziki, e-gradiva
Objavljeno: 25.02.2021; Ogledov: 228; Prenosov: 36
.pdf Celotno besedilo (5,33 MB)

2.
Varnost storitev IoT za nadzor hrambe zdravil in cepiv v kontroliranih pogojih
Rok Urbanc, 2020, diplomsko delo

Opis: Z razvojem storitev in naprav IoT (Internet of Things) prihajajo poleg prednosti, ki jih naprave prinašajo, tudi slabosti. Ena ključnih je varnost, ki jo kot potrošniki ne preverjamo, ker nimamo dovolj znanja, pa čeprav bi bilo to nujno potrebno. Varnostna ranljivost naprav IoT je ključna stvar, saj lahko napadalcem omogoča, da odklenejo vrata vaše hiše, zakurijo ogenj v kaminu itd. Posledice takšnih napadov so lahko zelo hude in v skrajnem primeru tudi usodne. Cilj diplomskega dela je preučiti in izdelati varno napravo RSLink Mini.
Ključne besede: varnost IoT, nadzor hrambe zdravil, varnost IoT za nadzor shrambe zdravil, RSLabs, RSLink Mini
Objavljeno: 04.11.2020; Ogledov: 211; Prenosov: 25
.pdf Celotno besedilo (1,39 MB)

3.
Razvoj aplikacije ABetterMe z ogrodjem Flutter
Matic Zarnec, 2020, diplomsko delo

Opis: Razvoj mobilnih aplikacij za različne platforme je zahteven in zamuden proces, pri katerem je pomembna velika mera znanja. Problem smo rešili v diplomskem delu spomočjo programskega jezika Dart in Flutter. Uporabo danih tehnologij smo prikazali z razvojem aplikacije ABetterMe. V diplomskem delu smo se osredotočili na operacijski sistem Android.
Ključne besede: Flutter, Dart, iOS, Android, Provider
Objavljeno: 04.11.2020; Ogledov: 149; Prenosov: 73
.pdf Celotno besedilo (6,04 MB)

4.
Izdelava mobilnih aplikacij z ogrodjem NativeScript
Matic Bezjak, 2020, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo si zadali cilj, da preizkusimo način razvoja, pri katerem uporabimo isto kodo za spletno in mobilno aplikacijo, ki ga podpira ogrodje NativeScript. NativeScript s tem načinom razvoja omogoča, da ena programska koda teče tako na mobilnih napravah (Android in iOS) kot tudi na osebnih računalnikih (Windows, Linux, macOS). Osrednji cilj diplomske naloge je bil preučiti ogrodje NativeScript. Zgoraj omenjeni način razvoja aplikacij smo preizkusili tako, da smo v sodelovanju s podjetjem Manto d.o.o. izdelali aplikacijo, ki bo omogočala upravljanje povezav s strankami ter beleženje časa.
Ključne besede: NativeScript, Angular, iOS, Android, domorodna aplikacija
Objavljeno: 03.11.2020; Ogledov: 113; Prenosov: 15
.pdf Celotno besedilo (1,67 MB)

5.
Vizualizacija in podpora matematičnim izrazom v produktu Dewesoft
Nina Murks, 2020, diplomsko delo

Opis: V okviru diplomskega dela smo izdelali kontrolo matematičnega urejevalnika za produkt Dewesoft. Ta omogoča številne funkcionalnosti, ki olajšajo delo z matematičnimi izrazi, saj ti hitro postanejo kompleksni – posledično je delo z njimi oteženo. Izdelali smo kontrolo, ki omogoča lažje pisanje izrazov, njihovo popravljanje in vizualizacijo. Pri implementaciji smo uporabili knjižnico SynEdit ter jezika Delphi in C++. Kontrolo urejevalnika smo nazadnje vključili tudi v knjižnico MUI, ki omogoča uporabo kontrole znotraj produkta Dewesoft.
Ključne besede: kontrola, matematični urejevalnik, Dewesoft, SynEdit, MUI
Objavljeno: 03.11.2020; Ogledov: 102; Prenosov: 34
.pdf Celotno besedilo (1,42 MB)

6.
Razvoj aplikacije izzivi s spletnim ogrodjem Ionic React
Sašo Ivič, 2020, diplomsko delo

Opis: Na voljo nam je vse več tehnologij, knjižnic in ogrodij za razvoj spletnih aplikacij. Leta 2020 se je na trgu pojavila nova tehnologija Ionic React. To novo ogrodje nam omogoča, da z uporabo spletnih tehnologij HTML, CSS in Javascript izdelamo aplikacije, ki delujejo na različnih brskalnikih, operacijskih sistemih in napravah. Pri tem lahko uporabljamo vnaprej pripravljene komponente Ionic-a, ki nam olajšajo delo in hkrati poskrbijo, da komponente izgledajo standardno glede na izbrano platformo. Kodo pišemo v React-u in pri tem uporabljamo standardno strukturo komponent, ki jim lahko dodamo še metode življenjskega cikla Ionic-a in Ionic komponente. Ionic Capacitor nam omogoča dostop do nativnih funkcij naprave, kar nam omogoča izdelavo hibridnih in progresivnih aplikacij. Izdelal sem aplikacijo Izzivi s pomočjo ogrodja Ionic React in preučil delovanje ter uporabo te nove tehnologije.
Ključne besede: Ionic, React, Capacitor, hibridna aplikacija
Objavljeno: 03.11.2020; Ogledov: 126; Prenosov: 33
.pdf Celotno besedilo (1,26 MB)

7.
Razvoj spletne aplikacije TarkovBuilds z uporabo ogrodja React
Valentin Beznik, 2020, diplomsko delo

Opis: V okviru diplomske naloge smo izdelali spletno aplikacijo, ki se navezuje na priljubljeno videoigro »Escape from Tarkov«. Velik del igre je realističen pristop sestavljanja in konfiguracije orožja. Ker je različnih konfiguracij orožij skoraj neomejeno, v sami igri pa si jih igralci med seboj ne morejo deliti, smo se odločili implementirati aplikacijo, s katero bodo uporabniki lahko sestavili orožje in ga delili z drugimi. Posamezne objave lahko uporabniki ocenjujejo in komentirajo. Objave se lahko filtrirajo in razvrščajo na več različnih načinov, mogoče pa je tudi prikazati objave posameznega uporabnika. Spletno aplikacijo smo implementirali z Next.js, ki je ogrodje za React.
Ključne besede: spletna aplikacija, React, Next.js, Escape from Tarkov
Objavljeno: 03.11.2020; Ogledov: 108; Prenosov: 22
.pdf Celotno besedilo (1,36 MB)

8.
Spletno upravljanje s pametno hišo
Matic Repič, 2020, diplomsko delo

Opis: V zaključnem delu smo razvili spletno aplikacijo namenjeno nadzoru pametne hiše, ki je preprosta za uporabo in sloni na implementaciji prosto dostopne centralne točke Eclipse Mosquitto in komunikacijskem protokolu MQTT. Za implementacijo spletne aplikacije smo uporabili programsko ogrodje Ionic s katerim smo dosegli možnost uporabe aplikacije na več različnih platformah. Za implementacijo strežniškega dela smo uporabili ogrodje Express.js. V sklopu diplomskega dela smo predstavili tudi koncept interneta stvari v sklopu koncepta pametne hiše.
Ključne besede: pametna hiša, internet stvari, komunikacijski protokoli, spletna aplikacija
Objavljeno: 03.11.2020; Ogledov: 138; Prenosov: 60
.pdf Celotno besedilo (4,49 MB)

9.
Sočasni model izvajanja v programskem jeziku Elixir
Tadej Šinko, 2020, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu so predstavljeni koncepti sočasnega in porazdeljenega računanja v programskem jeziku Elixir. Praktična implementacija prikazuje uporabo omenjenih konceptov na primeru borze za vrednostne papirje ali kriptovalute. Sistem je sestavljen iz dveh aplikacij, prva služi kot jedro sistema za obdelavo naročil, medtem ko druga predstavlja spletno aplikacijo, implementirano z ogrodjem Phoenix. Aplikaciji skupaj sestavljata razširljiv porazdeljen sistem.
Ključne besede: programski jezik Elixir, sočasno računanje, porazdeljeno računanje
Objavljeno: 03.11.2020; Ogledov: 114; Prenosov: 17
.pdf Celotno besedilo (1,65 MB)

10.
Aplikacija za obveščanje o prispeli pošti v poštnem nabiralniku
Patrik Denša, 2020, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo predstavili razvoj programske opreme v okolju Arduino. Uporabili smo razvojno ploščo NodeMCU, ki temelji na mikročipu ESP8266 za vzpostavitev povezave z internetom. V nalogi je opisano pošiljanje in obdelava podatkov na spletni platformi ThingSpeak, ki shranjuje naše podatke. Platforma omogoča, da nad podatki sprožimo spletno zahtevo na spletno platformo IFTTT, ki nam omogoča prikaz obvestil na mobilni napravi.
Ključne besede: Arduino, NodeMCU, ESP8266, ThingSpeak, IFTTT
Objavljeno: 03.07.2020; Ogledov: 603; Prenosov: 136
.pdf Celotno besedilo (1,21 MB)

Iskanje izvedeno v 0.35 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici