| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 113
First pagePrevious page12345678910Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
6.
INTEGRACIJA S SISTEMOM ZA ELEKTRONSKO VLAGANJE PREDLOGOV IZVRŠB
Leon Dobnik, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Z ustanovitvijo Centralnega oddelka za izvršbo na podlagi verodostojne listine, (CoVL) je bil leta 2008 v Republiki Sloveniji storjen pomemben korak k informatizaciji slovenskega pravosodja. Od takrat naprej izvršilni postopek za predloge izvršb na osnovi verodostojne listine poteka avtomatizirano in v elektronski obliki. Informatizacija izvršilnega postopka in ustanovitev CoVL omogoca elektronsko poslovanje med sodišci in vlagatelji predlogov izvršb, katerega dosežemo z uporabo standardnih informacijskih tehnologij, kot so jezik XML, XML shema, spletne storitve, elektronski podpis, idr. V diplomski nalogi predstavimo izvršilni postopek in z njim povezane pojme, razišcemo pravno podlago zanj, opišemo delovanje CoVL in aplikacijo E-izvršbe, s pomocjo katere je mogoce predloge izvršb izpolnjevati in jih elektronsko vlagati na CoVL. E-izvršbe hkrati predstavljajo integracijo upnikovega IS s CoVL, zato v nadaljevanju predstavljamo tudi podrobnosti integracije in izkušnje, ki smo jih ob tem pridobili.
Keywords: e-poslovanje, e-izvršba, informacijska podpora, predlog izvršbe
Published: 13.03.2009; Views: 2665; Downloads: 495 
(1 vote)
.pdf Full text (6,60 MB)

7.
ZAGOTAVLJANJE TRAJNOSTI OBJEKTOV V OGRODJU .NET
Rok Žontar, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo predstavili impedančno nesorazmerje med objektno orientiranimi programskimi jeziki in relacijskimi podatkovnimi bazami. Preučili in raziskali smo objektno-relacijske preslikovalnike in ugotovili na kak način pomagajo razvijalcem pri premostitvi teh nesorazmerij. Pri tem smo izpostavili vzorce, ki jih uporabljajo objektno-relacijski preslikovalniki, in neodvisnost ogrodja od izbranega ponudnika podatkovne baze. Opisali smo tri ogrodja za objektno-relacijsko preslikavo, ki temeljijo na ogrodju .NET. Na tej podlagi smo določili primerjalne kriterije in izvedli primerjavo ter podali končno analizo.
Keywords: objektno-relacijska preslikava, domensko usmerjeno načrtovanje, LINQ to SQL, NHibernate, ADO.NET Entity Framework, ogrodje .NET, primerjava
Published: 08.04.2009; Views: 1770; Downloads: 194
.pdf Full text (1,00 MB)

8.
APLIKACIJA ZA OBVEŠČANJE V SISTEMIH ZA VZDRŽEVANJE PROGRAMSKEGA KODA
Dušan Vaupotič, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo opisali upravljanje konfiguracije, sistem za vzdrževanje programskega koda Subversion in predstavili primere njegove uporabe. Raziskali in uporabili smo tehnologije, ki smo jih potrebovali za implementacijo aplikacije za obveščanje v sistemih za vzdrževanje programskega koda. Podrobno smo predstavili delovanje te aplikacije in njen programski kod.
Keywords: upravljanje konfiguracije, sistem subversion, aplikacija za obveščanje, vzdrževanje programskega koda, ogrodje .NET.
Published: 01.07.2009; Views: 1717; Downloads: 145
.pdf Full text (2,12 MB)

9.
RAZVOJ REŠITVE ZA PRIJAVO NAPAK V OKOLJU SHAREPOINT PORTAL
Aleksander Žagar, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Dokumentni sistemi so odgovor na vedno večje število dokumentov, s katerimi so prisiljene upravljati sodobne organizacije. Z vpeljavo takšnega sistema organizacija pridobi osnovo za bolj optimizirano in poenostavljeno delo z dokumenti. Dokumentni sistem tako z vsemi svojimi funkcionalnostmi predstavlja nekakšno vez med uslužbenci organizacije in dokumenti samimi. Na trgu se je v zadnjih letih pojavilo ogromno rešitev, ki vključujejo bolj ali manj popoln nabor funkcionalnosti. Med njimi je tudi Microsoftov SharePoint, ki ga bomo podrobneje predstavili na primeru dokumentnega sistema, namenjenega preprosti prijavi napak.
Keywords: dokumentni sistem, Microsoft SharePoint, spletni portal, prijava napak
Published: 24.11.2009; Views: 1875; Downloads: 196
.pdf Full text (1,40 MB)

10.
NAČRTOVANJE IN IZDELAVA INFORMACIJSKE REŠITVE ZA ELEKTRONSKO PODPRTO OCENJEVANJE ZAPOSLENIH V DRUŽBI ARCONT
Tadej Muršak, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V podjetjih je treba izoblikovati ocenu o delu, ki ga opravljajo zaposleni. Vemo, da ima vsak zaposleni lastnosti, ki jih zna uporabiti pri delu in le-tega opravi odlično oziroma bistveno bolje kot druge naloge. Tako je za podjetje pomembno, da ugotovi kje, oziroma na katerem področju je treba narediti poudarek, da se odpravijo slabosti bodisi (ne)znanja, bodisi primernega delovnega prostora. V ta namen se uporabljajo programi za ocenjevanje zaposlenih in eden izmed teh programov, ki je izdelan posebej za potrebe družbe Arcont, je prikazan skozi celotno diplomsko nalogo. Cilj diplomske naloge je predstaviti načrtovanje in izdelavo takšnega programa z uporabo odprte kode.
Keywords: elektronsko podprto ocenjevanje, človeški viri, ocenjevanje zaposlenih, odprtokodna aplikacija, PHP, E-aplikacija
Published: 25.09.2009; Views: 1442; Downloads: 147
.pdf Full text (2,39 MB)

Search done in 0.11 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica