| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 120
First pagePrevious page12345678910Next pageLast page
1.
Implementacija portala s pristopom arhitekture mikrostoritev in mikro čelnih sistemov
Maša Hober, 2020, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo raziskali arhitekturo mikrostoritev in mikro čelnih sistemov. Osredotočili smo se predvsem na mikro čelne sisteme in njihov razvoj ter implementacijo v sistem za upravljanje vsebin DotNetNuke. Za razvoj mikro čelnih sistemov smo uporabili React, odprtokodno JavaScript knjižico za gradnjo uporabniških vmesnikov. Na podlagi ugotovitev smo opisali prednosti in slabosti uporabe mikro čelnih sistemov v sistemu za upravljanje vsebin DotNetNuke.
Keywords: mikro čelni sistemi, mikrostoritve, DotNetNuke, CMS, React
Published: 06.01.2021; Views: 314; Downloads: 52
.pdf Full text (1,36 MB)

2.
Primerjava pristopov k izgradnji progresivnih spletnih aplikacij
Uroš Gomilšek, 2020, undergraduate thesis

Abstract: V teoretičnem delu diplomskega dela smo razložili, kaj je progresivna spletna aplikacija ter kaj jo ločuje od navadne spletne in mobilne aplikacije. V nadaljnih poglavjih smo se posvetili obrazložitvam tehnologij ki se uporabljajo pri progresivni spletni aplikaciji. Zadnji del diplomskega dela je posvečen osnovni izgradnji progresivnih spletnih aplikacij v različnih, trenutno najpopularnejših, ogrodjih za izgradnjo tovrstnih aplikacij.
Keywords: splet, ogrodje, mobilno, PWA
Published: 04.11.2020; Views: 234; Downloads: 37
.pdf Full text (3,44 MB)

3.
Napredne tehnologije za multifaktorsko avtentikacijo
Mihael Ocvirk, 2020, undergraduate thesis

Abstract: Zaradi pogostih napadov na informacijske sisteme v podjetjih prihaja do ogromnih finančnih škod. Pogledali si bomo, kako prepoznamo tovrstne napade in kako se zavarujemo pred njimi. V nadaljevanju naloge se bomo osredotočili na rešitev, ki nas v večini primerov zavaruje pred tovrstnimi napadi, to je implementacija dvofaktorske avtentikacije v informacijski sistem. V diplomskem delu bomo predstavili, kako enostavno je v dve različni aplikaciji implementirati strežnik za dvofaktorsko avtentikacijo. Na koncu bomo podali razlike med posameznimi rešitvami.
Keywords: dvofaktorska avtentikacija, multifaktorska avtentikacija, yubikey, aplikacija C#, spletna aplikacija
Published: 04.11.2020; Views: 267; Downloads: 27
.pdf Full text (1,38 MB)

4.
Povezovanje mikrostoritev
Matevž Petan, 2020, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo je sestavljeno iz dveh delov. V prvem delu je predstavljena mikro servisna arhitektura. V drugem delu so opisani načini povezovanja, ki smo jih raziskali v sklopu diplomske naloge. Za vsak način smo izpostavili njegove prednosti, slabosti in primere uporabe. Naše ugotovitve raziskovanja so predstavljene kot del opisa vsakega načina posebej. V zaključku povzamemo naše ugotovitve in podamo napotke za nadaljnje delo.
Keywords: mikro spletne storitve, posredniki sporočil, dogodkovno povezovanje, sinhrono povezovanje, asinhrono povezovanje
Published: 04.11.2020; Views: 164; Downloads: 95
.pdf Full text (801,00 KB)

5.
Integracija Shelly v XAM Control z uporabo REST in XAM spletnega strežnika
Kristijan Topolko, 2020, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je na začetku raziskana teoretična snov programa za avtomatizacijo XAM Control kot tudi PLC-programiranja, uporabe C# programskega jezika in SQL-poročil ustvarjenih s programom SQL Report Builder. V nadaljevanju se osredotočamo na postopek razvoja PLC-programa, v katerem zajemamo analizo in načrt projekta z UML-diagramom primerov uporabe. Na koncu so izdelani program in uporabniški vmesnik Shelly stikala, potem pa še spletna aplikacija in SQL-poročilo za prikaz porabe energije.
Keywords: XAM Control, C#, PLC, Shelly
Published: 03.11.2020; Views: 84; Downloads: 10
.pdf Full text (1,62 MB)

6.
Microsoft Azure avtentikacija
Tilen Cokan, 2020, undergraduate thesis

Abstract: Aplikacije pri svojem delovanju koristijo zunanje vire, da jih lahko porabijo potrebujejo dostopne žetone, s katerimi se odobri dostop do varovanih virov. Za pridobitev dostopnega žetona je potrebna avtentikacija in avtorizacija uporabnika, pri tem so nam na voljo različni pristopi s pomočjo avtentikacijske knjižnice Microsoft. Avtorizacija in avtentikacija se izvajata v sklopu standardov OAuth2 in OpenID Connect, vse skupaj pa je del Azure Active Directory. Ena takih aplikacij je interna aplikacija podjetja HRC d.o.o., v kateri je omogočeno samodejno generiranje dostopnega žetona za zunanje storitve Microsoft Graph, ki opravlja branje elektronske pošte. V delu smo podrobneje opisali avtentikacijske pristope standarda OAuth2 in tehnike, uporabljene v rešitvi za interno aplikacijo.
Keywords: dostopni žetoni, avtentikacijske tehnike, Microsoft Graph, JSON žetoni
Published: 03.11.2020; Views: 127; Downloads: 23
.pdf Full text (554,43 KB)

7.
Anonimno deskanje z uporabo omrežij VPN
Damijan Robnik, 2020, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo opisuje namen in uporabo virtualnih privatnih omrežij za anonimno deskanje po spletu. Predstavljen je način vzpostavitve lastnega omrežja VPN (angl. Virtual Private Network – virtualno privatno omrežje) pri ponudniku oblačnih storitev. Kot alternativa je predstavljena tudi uporaba plačljivih omrežij VPN, pri čemer se analizirata njihova zmogljivost in politika zbiranja podatkov, prav tako se prikažejo razlike med njimi.
Keywords: anonimno deskanje, virtualno privatno omrežje, zasebnost
Published: 03.11.2020; Views: 143; Downloads: 45
.pdf Full text (1,60 MB)

8.
Pogovorni roboti in njihovo načrtovanje
Domen Jesenovec, 2019, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je opisan postopek načrtovanja in izdelava preprostega pogovornega robota za spletno pogovorno platformo Discord. V prvem delu so preučeni pogovorni roboti ter različni tipi, nato sledi opis večjih platform, ki podpirajo razvoj pogovornih robotov in primeri uporabe v praksi. V zaključku pa je kratek opis postopka načrtovanja in izdelave pogovornega robota.
Keywords: Pogovorni roboti, Turingov test, načrtovanje pogovornih robotov, izdelava pogovornega robota
Published: 22.11.2019; Views: 322; Downloads: 73
.pdf Full text (2,61 MB)

9.
Primerjava Python Flask-RESTplus ter c# .Net core web API pri izdelavi REST API
Žiga Palčnik, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomskega dela je bila analiza in primerjava razvoja preprostega REST apija s programskim jezikom C# in Pyhton. Na začetku splošno opišemo, kaj je REST api in kako ga uporabimo. Nato, na splošno opišemo omenjena programska jezika, tehnologije, v katerih bomo slednje razvijali in zakaj smo se odločili, da bomo v diplomskem delu delali ravno z njimi. Praktično smo razvilil preprost REST api, preko katerega lahko dostopamo do podatkov o strelah. Slednji izdelek smo razvili v obeh tehnologijah in opisali, kako vzpostaviti projekt in potek razvoja. Ugotovili smo, da imata obe tehnologiji svoje prednosti in slabosti. Izbira posamezne tehnologije je odvisna od velikosti projekta, osebnih preferenc, izkušenj dela s posamezno tehnologijo ipd. Sam bi se verjetno odločil za razvoj z .NET CORE tehnologijo, ker imam veliko več izkušenj z razvijanjem rešitev, ki temeljijo na programskem jeziku C#.
Keywords: Backend, Python, C#, REST, Flask, Flask RESTPlus, .NET core api, Swagger.
Published: 21.11.2019; Views: 442; Downloads: 79
.pdf Full text (2,31 MB)

10.
Primerjava tehničnih standardov elektronskega podpisovanja CAdES, PAdES in XdES
Dalibor Zrnić, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomske naloge je raziskati področje tehničnih standardov elektronskega podpisovanja. Osredotočili se bomo na tri različne tehnične standarde: CAdES, PAdES in XAdES. Vsakega izmed treh tehničnih standardov bomo opisali in raziskali, kaj ponuja vsak izmed njih, ter na koncu primerjali tehnične standarde elektronskega podpisovanja med seboj.
Keywords: Elektronski podpis, CAdES, PAdES, XAdES
Published: 13.11.2019; Views: 267; Downloads: 22
.pdf Full text (1,02 MB)

Search done in 0.18 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica