| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 317
First pagePrevious page12345678910Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
VPLIV DEBELINE ROTORJA NA KARAKTERISTIKE SINHRONSKIH STROJEV S TRAJNIMI MAGNETI IN AKSIALNIM MAGNETNIM PRETOKOM
Aleksander Strgar, 2011, master's thesis/paper

Abstract: V današnjem času se sinhronski stroji s trajnimi magneti in aksialnim magnetnim pretokom (SSTMAMP) čedalje več uporabljajo tudi kot generatorji vetrnih elektrarn. Zaradi razmeroma velikih mas tovrstnih generatorjev obstaja težnja po izvedbi čim lažjih generatorjev. V magistrskem delu je raziskan vpliv debeline rotorskih diskov na karakteristike SSTMAMP z dvojnim zunanjim rotorskim diskom. Izbran je bil obstoječi prototip SSTMAMP, v programskem paketu Ansys pa izdelan njegov tridimenzionalni numerični model, s pomočjo katerega je bilo možno, z uporabo metode končnih elementov (MKE), izračunati porazdelitev magnetnega polja kot osnovo za izračun karakteristik. Na podlagi izračunanih karakteristik SSTMAMP je bilo možno izbrati čim manjšo, vendar še ustrezno debelino rotorskih diskov SSTMAMP.
Keywords: načrtovanje, sinhronski stroji, trajni magneti, aksialni magnetni pretok, metoda končnih elementov, programski paket Ansys
Published: 08.08.2011; Views: 2398; Downloads: 150
.pdf Full text (3,34 MB)

6.
7.
8.
SNOVANJE SAMONASTAVLJIVEGA REGULATORJA Z MEHKO LOGIKO Z INDUSTRIJSKIM KRMILJEM NA NELINEARNEM SISTEMU
Aleksander Ačko, 2011, master's thesis

Abstract: Delo obravnava izvedbo mehkega regulatorja na industrijskem krmilju in krmiljenje laboratorijskega modela sistema za regulacijo ravnovesja. Mehki regulator smo adaptirali na dva načina. Najprej z genetskim algoritmom, pri čemer smo izvedli adaptacijo točk pripadnostnih funkcij vseh vhodnih in izhodne mehke spremenljivke, nato pa še z metodo ''table lookup-scheme'', s katero smo na podlagi vzorca realnih vrednosti vhodnih in izhodne mehke spremenljivke in razporeditve pripadnostnih funkcij avtomatsko kreirali bazo mehkih ''IF-THEN'' pravil. Za lažjo in hitrejšo izvedbo magistrske naloge, spreminjanje in nastavljanje pomembnih parametrov, za predstavitev rezultatov, posnemanje grafičnih odzivov idr. smo v WinCC programskem okolju izdelali grafični vmesnik SCADA.
Keywords: mehki regulator, genetski algoritem, table lookup-scheme metoda, sistem za regulacijo ravnovesja
Published: 16.02.2012; Views: 1501; Downloads: 107
.pdf Full text (7,10 MB)

9.
10.
Search done in 0.15 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica