| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 54
Na začetekNa prejšnjo stran123456Na naslednjo stranNa konec
1.
KONVERGENCA LOKALNIH MEDIJEV. PRIMER MEDIJSKEGA PODJETJA NOVICE D.O.O. IN CELJSKEGA UREDNIŠTVA ČZP VEČER D.D. : diplomsko delo
Alen Obrez, 2012, diplomsko delo

Opis: Teoretični del diplomskega dela govori o konvergenci in medijih. Izraz konvergenca pomeni združevanje oziroma stapljanje. Kadar govorimo o medijski konvergenci, ugotovimo, da se mediji konvergirajo na več različnih nivojih: prevzemajo nove oblike (formate), kot na primer spletno poročanje in spletni video, ki ju pri svojem delu s pridom uporabljajo tudi novinarji. Prav tako medijske hiše uvajajo nove medije, predvsem spletne, uredniki pa vse medije (radio, tisk, splet) urejajo. Praktični del diplomske naloge daje vpogled v dve lokalni slovenski medijski hiši oziroma uredništvi, in sicer Novice d.o.o. in celjsko uredništvo ČZP Večer d.d., da se ugotovi, kako konvergenca vpliva nanju, njune vsebine in zaposlene.
Ključne besede: medij, konvergenca, splet, formati
Objavljeno v DKUM: 22.03.2021; Ogledov: 973; Prenosov: 26
.pdf Celotno besedilo (1,21 MB)

2.
Media literacy in times of media divides
Kaja Žuran, Marko Ivanišin, 2013, izvirni znanstveni članek

Opis: We live in a post-modern society, an information society, a society based around knowledge and participation, and above all in a media society. In a media culture where media holds a dominant position, we cannot overlook the emerging idea of a ‘media divide’ within the frame of media education, media literate individuals and the expansion of the traditional concept of media literacy. Firstly, we are in an era of technological revolution, and it is time to consider the meaning and function of media and how we experience it in our everyday life. Secondly, as a society we are subject to intense media invasion and we all need to learn how to use it to our benefit and apply a critical and autonomous perspective towards selecting media content. Otherwise the media divide between the media literate and illiterate will widen; but is there even a chance to overcome the supposed divide between those who are formally media educated and those who are not?
Ključne besede: media literacy, media divides, media education
Objavljeno v DKUM: 04.08.2017; Ogledov: 1129; Prenosov: 108
.pdf Celotno besedilo (179,01 KB)
Gradivo ima več datotek! Več...

3.
PRIKRITO OGLAŠEVANJE IN NOVINARSTVO V ZDRAVSTVENIH REVIJAH
Ronja Knap, 2014, diplomsko delo

Opis: Prikrito oglaševanje zajema tista sporočila, ki so sicer oglaševalska, vendar so označena kot novinarski prispevek ali pa bralcu/gledalcu/poslušalcu niso razpoznavna kot oglasi. Prikrito oglaševanje je še posebej aktualno v zdravstvenem novinarstvu, ki zagotavlja novice o osebnem in javnem zdravju, saj je farmacevtska industrija pregovorno med »najmočnejšimi«. V prvem delu diplomske naloge sem definirala novinarstvo, prikrito oglaševanje in zdravstveno novinarstvo. V drugem delu sem analizirala novinarske prispevke in prikrito oglaševanje v dveh zelo branih slovenskih zdravstvenih revijah in ugotovila, da se primeri prikritega oglaševanja pojavljajo količinsko v obeh približno enako, so pa opazne razlike v »kakovosti prikrivanja«, sicer pa tudi v količini oglasov v obeh revijah.
Ključne besede: Novinarstvo, oglaševanje, prikrito oglaševanje, zdravstveno novinarstvo
Objavljeno v DKUM: 06.11.2015; Ogledov: 1289; Prenosov: 128
.pdf Celotno besedilo (2,11 MB)

4.
ODNOSI Z JAVNOSTMI IN OGLAŠEVANJE V E-ŠPORTIH
Luka Druks, 2014, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo govori o odnosih z javnostmi in oglaševanju v e-športih. Glavni named diplomske naloge je, da se predstavi uporaba odnosov z javnostmi in oglaševanja v e-športih. Najprej so v teoretičnem delu predstavljeni odnosi z javnostmi, oglaševanje in e-športi. V praktičnem pa je opisana uporaba odnosov z javnostmi in oglaševanja v ukrajinski e-šport organizaciji Natus Vincere. Ugotovili smo, da zastavljena teza ne drži, ker oglaševanje zaradi večjega finančnega vložka za e-šport organizacije predstavlja prevelik strošek in rizik.
Ključne besede: PR, oglaševanje, e-šport, ”gaming”
Objavljeno v DKUM: 30.10.2015; Ogledov: 1344; Prenosov: 145
.pdf Celotno besedilo (1,44 MB)

5.
6.
Slovenci in znanost : rezultati in zaključki obstoječih empiričnih raziskav o odnosu Slovencev do znanosti, tehnologije in tehnike
Marko Ivanišin, 2008, izvirni znanstveni članek

Opis: V pričujočem prispevku smo z uporabo podatkov raziskav Slovensko javno mnenje (SJM) in Evrobarometer (EB) poskušali orisati odnos Slovenk in Slovencev (Slovenci) do znanosti in tehnologije. Oris smo naredili na podlagi zaključkov časovnega preseka odgovorov na tista vprašanja, ki so se v identični ali podobni obliki pojavljala v SJM 1987, 1995 in 1999 ter v EB 2005. Prišli smo do dvoznačnih ugotovitev. Na eni strani večina rezultatov anket podpira v (slovenski) znanstveni literaturi prevladujoče mišljenje, da je (slovenska) javnost vedno bolj skeptična do nekdaj absolutne dobroznačnosti znanosti in tehnologije. Po drugi strani pa je nekaj rezultatov, ki zanikajo to trditev in kažejo, da Slovenci vedno bolj zaupamo znanosti (oz. vedno manj veri, občutkom in politiki).
Objavljeno v DKUM: 10.07.2015; Ogledov: 797; Prenosov: 74
URL Povezava na celotno besedilo

7.
KOMUNIKACIJA ŠPORTA - Analiza izbranih komunikacijskih kampanj evropskega prvenstva v košarki 2013
Pija Vrezner, 2014, magistrsko delo

Opis: Slovenija je leta 2013 gostila evropsko prvenstvo v košarki 2013 – EuroBasket 2013. V magistrski nalogi smo se osredotočili na komunikacijske kampanje, ki so potekale v okviru tega največjega športnega dogodka v zgodovini slovenske samostojnosti. Komunikacijske kampanje so bile del komunikacijske strategije, vsebovale pa so različne komunikacijske prijeme, kot so oglaševanje, neposredno elektronsko trženje, odnosi z javnostmi itd. V teoretičnem delu smo se osredotočili na razlago pojma komunikacijska kampanja in se podrobneje spoznali s komunikacijskimi prijemi. V praktičnem delu smo v obliki študije primera raziskali in analizirali poglavitne komunikacijske kampanje EuroBasketa 2013 in ugotovili, da lahko vse označimo za bolj ali manj uspešne, predvsem glede na obseg finančnih vložkov, obiskanosti in odmevnosti prvenstva.
Ključne besede: kampanja, komuniciranje, trženje, šport, odnosi z javnostmi, oglaševanje, EuroBasket 2013, promocija, komunikacijski načrt
Objavljeno v DKUM: 06.03.2015; Ogledov: 2045; Prenosov: 226
.pdf Celotno besedilo (4,23 MB)

8.
GESTE IN NEVERBALNI ODZIVI V RAZLIČNIH KULTURAH
Sebastian Kohl, 2014, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljeno, kaj je neverbalna komunikacija in kako poteka v medkulturnem prostoru. Prikazane so različne oblike neverbalne komunikacije. Prikazano je, kakšen vpliv ima kultura pri interpretaciji gest v medkulturnem prostoru. Ugotovljeno je bilo, da je interpretacija obrazne mimike kulturno pogojena in da nam dobro poznavanje medkulturnih razlik pomena gest ter kulture pripomore k učinkovitejšemu medkulturnemu komuniciranju in sodelovanju v poslovnih okoljih.
Ključne besede: Medkulturna komunikacija, geste, odzivi
Objavljeno v DKUM: 06.03.2015; Ogledov: 1803; Prenosov: 257
.pdf Celotno besedilo (1,45 MB)

9.
KOMUNIKACIJA BLAGOVNE ZNAMKE V SPLETNIH DRUŽBENIH OMREŽJIH. PRIMER KEKCA NA FACEBOOKU
Monika Horvat, 2014, magistrsko delo

Opis: Namen naloge je preučiti komunikacijo blagovne znamke, še posebej na spletnih družbenih omrežjih, ter izvesti in analizirati komunikacijo blagovne znamke Kekec pašteta na Facebooku. V teoretičnem delu smo predstavili zgodovino spletnih družbenih omrežij, nato smo se posvetili Facebooku, njegovim značilnostim in možnostim, kako na njem ustvarjati publiciteto. V ta namen smo analizirali komunikacijo blagovnih znamk Coca-Cola, Cockta in Argeta. Ugotovitve tega dela smo uporabili v empiričnem delu, kjer smo ustvarili Facebook stran Kekec - TA PRAVA in z natančno pripravljenim načrtom objav ter oglaševanjem preverili odzive Facebook uporabnikov iz Slovenije. V zaključku ugotavljamo, da z dobro načrtovano Facebook stranjo lahko prav tako kot z oglaševanjem dosežemo zadovoljive rezultate.
Ključne besede: blagovna znamka, spletna družbena omrežja, komunikacija
Objavljeno v DKUM: 26.02.2015; Ogledov: 2133; Prenosov: 191
.pdf Celotno besedilo (3,57 MB)

10.
IZGRADNJA KOMUNIKACIJE BLAGOVNE ZNAMKE NA PRIMERU PODJETJE TERME OLIMIA D.D.
Kaja Butkovič, 2014, magistrsko delo

Opis: Z magistrskim delom želimo prikazati, kako se zgradi komunikacija ob spremembi blagovna znamke. Glavni temi magistrskega dela sta torej blagovna znamka, kaj je in kako se izoblikuje, ter komunikacija, njena splošna teorija in komunikacija blagovne znamke. V empiričnem delu je študija primera, pri kateri smo uporabili metodo intervjuja in primerjave, pri kateri smo primerjali spletno komunikacijo Term Olimia s konkurenčnim podjetjem.
Ključne besede: blagovna znamka, komunikacija, Terme Olimia d.d.
Objavljeno v DKUM: 26.02.2015; Ogledov: 1625; Prenosov: 265
.pdf Celotno besedilo (8,42 MB)

Iskanje izvedeno v 2.7 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici