| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 2 / 2
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
VIRTUALIZACIJA NA WINDOWS 2008 SERVERJU
Denis Ivančič, 2011, diplomsko delo

Opis: Razloge, zakaj se podjetja vse več odločajo za vzpostavitev virtualnih strežniških sistemov, bomo prikazali s konfiguracijo strežniškega operacijskega sistema Windows Server 2008 R2. Slednji bo podal dejstva, ki kažejo na to, da je virtualizacija osnovi sestavni del sodobne informatike. Prikazali bomo delovanje treh pripomočkov, ki bistveno olajšajo nadzor nad virtualnimi sistemi in storitvami.
Ključne besede: Virtualizacija, Hyper-V, Microsoft Server 2008 R2, System Center Virtual Machine Manager, System Center Operation Manager, Migracija, Predloga, optimizacija virov.
Objavljeno: 03.01.2012; Ogledov: 1929; Prenosov: 220
.pdf Celotno besedilo (3,87 MB)

2.
VPLIV RAZLIČNIH ZAMAŠKOV NA VSEBNOST ŽVEPLOVEGA DIOKSIDA IN ORGANOLEPTIČNO OCENO VINA SORTE 'SAUVIGNON'
Denis Ivančič, 2013, diplomsko delo

Opis: V letih 2010-2012 smo na Univerzitetnem centru za vinogradništvo in vinarstvo Meranovo ugotavljali vpliv različnih zamaškov na vsebnost žveplovega dioksida ter na organoleptično oceno vina sorte 'Sauvignon'. Zastavljeni poskus je trajal 24 mesecev. Ob polnitvi 27. 7. 2010, je vino vsebovalo 40 mg/L prostega žveplovega dioksida. Pet in devet mesecev po polnitvi se je vsebnost prostega SO2 statistično značilno zmanjšala pri sintetičnem in aglomeriranem zamašku v primerjavi s plutastim in navojnim zamaškom (p  0.05). Štiriindvajset mesecev po polnitvi je bila vsebnost prostega SO2 pri sintetičnem zamašku 19 mg/L, nekoliko večja je bila pri aglomeriranem zamašku (24 mg/L), največje vsebnosti pa so bile pri plutastem in navojnem zamašku (27 mg/L). Pri senzorični oceni je pri vseh parametrih najboljše ocene prejelo vino zaprto s plutastim zamaškom. Kljub ne najmanjšim vsebnostim prostega SO2 je najslabšo senzorično oceno prejelo vino zaprto z aglomeriranim zamaškom.
Ključne besede: vino, zamašek, kakovost vina, žveplov dioksid
Objavljeno: 04.09.2013; Ogledov: 939; Prenosov: 140
.pdf Celotno besedilo (4,02 MB)

Iskanje izvedeno v 0.04 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici