| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 6 / 6
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Mikrokrmilniško vodenje DC/DC-pretvornika navzdol
Timotej Lebar, 2020, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava načrtovanje, dinamično modeliranje, izdelavo in regulacijo izhodne napetosti pretvornika navzdol. V prvem delu diplomskega dela so predstavljene osnove delovanja pretvornika navzdol, v nadaljevanju je opisano načrtovanje dušilke in kondenzatorja, nato pa je podana analiza stacionarnega in dinamičnega delovanja pretvornika navzdol. Ti analizi sta pomembni za izvajanje simulacije delovanja pretvornika navzdol, ki je skupaj s simulacijskimi rezultati predstavljena v četrtem poglavju. Sledi načrtovanje PI regulatorja izhodne napetosti pretvornika v zveznem prostoru. Ustreznost izbranega regulatorja je potrjena s simulacijskimi odzivi reguliranega pretvornika. Za potrebne mikrokrmilniške izvedbe regulacije je izvedena diskretizacija PI regulatorja po Tustinovi metodi. V šestem poglavju sledi opis mikrokrmilniške izvedbe regulacije pretvornika navzdol, ki pa zaradi zunanjih okoliščin ni bila eksperimentalno verificirana.
Ključne besede: pretvornik navzdol, PI regulacija, simulacija pretvornika, matematični model pretvornika navzdol
Objavljeno: 03.11.2020; Ogledov: 151; Prenosov: 42
.pdf Celotno besedilo (1,65 MB)

2.
Analysis and implementation of different modulation strategies for one-phase inverter based on TMS320F28335 microcontroller
Tomislav Sinković, 2019, magistrsko delo

Opis: This master’s thesis is about researching different modulation strategies used on one-phase inverters. Given results and quality of the particular modulation strategy will be measured on output terminals of the whole system or load, which will be, for this purpose, a classical pure resistive load. Signal response will be measured with oscilloscope and the obtained signal will be saved in CSV form for further computer analysis using MATLAB/Simulink. Stored results will be passed through Fast Fourier Transformation method, which can estimate the magnitude of higher harmonics component in the output signal and thus quality of the signal. Whole algorithm and low-level signal generation is performed with TMS320F28335 microcontroller which supports MATLAB/Simulink to be compiled in C language. Real »Power board« is done with the milling machine with prior designing in Altium Designer PCB software package.
Ključne besede: one-phase inverter, different modulation strategies, TMS320F28335, power board, simulations
Objavljeno: 22.11.2019; Ogledov: 373; Prenosov: 43
.pdf Celotno besedilo (3,96 MB)

3.
ŠTEDILNIK Z AVTOMATSKO REDUKCIJO MOČI KUHALIŠČ
Branko Mandelc, 2016, magistrsko delo

Opis: Segment bele tehnike omogoča veliko možnosti za raziskave in uvajanje inovativnih funkcij aparatov, ki odpirajo nove dimenzije njihove uporabnosti. V zadnjem času se pojavlja zanimanje, oziroma potreba po tako imenovanih »varnih« gospodinjskih aparatih. To so aparati, ki omogočajo varno delovanje tudi v primeru, ko jih ne uporabljamo povsem v skladu z navodili o uporabi. Tema naloge je razviti »varen« štedilnik, v katerega je vgrajen regulacijski modul in senzor gibanja, ki v primeru, da uporabnik ne stoji pred štedilnikom, to zazna in avtomatsko zmanjša moč kuhališč ter s tem prepreči možnost nastanka požara. Z meritvami je potrjeno, da je razvit štedilnik z avtomatsko redukcijo moči kuhališč, ki zadostuje vsem funkcionalnim in varnostnim kriterijem za velike gospodinjske aparate.
Ključne besede: bela tehnika, štedilnik z avtomatsko redukcijo moči, regulacijski modul, senzor gibanja, kuhališče
Objavljeno: 12.07.2016; Ogledov: 912; Prenosov: 38
.pdf Celotno besedilo (4,51 MB)

4.
Računalništvo za inženirje energetike
Gorazd Hren, Alenka Hren, 2013, univerzitetni, visokošolski ali višješolski učbenik z recenzijo

Objavljeno: 10.07.2015; Ogledov: 768; Prenosov: 54
URL Povezava na celotno besedilo

5.
REGULACIJA IZMENIČNE NAPETOSTI DC-AC PRETVORNIKA
Matic Pečečnik, 2012, diplomsko delo

Opis: Diploma predstavlja delovanje in implementacijo DC/AC pretvornika, ki je izveden s PIC mikrokrmilnikom. Cilj naloge je bil napisati program za takšno krmiljenje stikal pretvornika, da je izhodna napetost trinivojska. V nalogi je predstavljeno matematično ozadje in delovanje pretvornika. Vsebuje tudi opis posameznih delov sistema in analizo eksperimentalnih rezultatov.
Ključne besede: enofazni razsmernik, PIC mikrokrmilnik, tri-nivojska modulacija, filtriranje motenj, regulacija napetosti
Objavljeno: 24.05.2013; Ogledov: 1563; Prenosov: 191
.pdf Celotno besedilo (2,68 MB)

6.
MULTIFAZNI PRETVORNIK NAVZDOL
Miroslav Kuharić, 2010, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga je sestavljena iz treh delov. V prvem delu se ukvarjamo z dimenzioniranjem klasičnega in večfaznega pretvornika, kjer je naš cilj izdelati dimenzijsko minimalen pretvornik. Predvsem bo poudarek na izvedbi jedra dušilke. V drugem delu na osnovi izračunov izdelamo simulacijska modela pretvornika navzdol in predvidimo njun odziv. V zadnjem delu pa se posvetimo izvedbi in testiranju večfaznega pretvornika navzdol.
Ključne besede: energetska elektronika, pretvornik navzdol, večfazni pretvornik navzdol, konstruiranje dušilke
Objavljeno: 06.01.2011; Ogledov: 1701; Prenosov: 225
.pdf Celotno besedilo (14,84 MB)

Iskanje izvedeno v 0.12 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici